San Francisco ligt in het noorden van Californië in de Verenigde Staten. Vanaf Amsterdam kun je er rechtstreeks op vliegen en in ongeveer 12 uur kom je aan in San Francisco. Het is een grote stad dus je zou er makkelijk meerdere dagen kunnen spenderen, maar als je net als ons maar 1 dag de tijd hebt wil je toch de highlights kunnen zien. Daarom deel ik in deze blog een wandelroute door de stad langs vijf bezienswaardigheden die je allemaal op 1 dag kunt bezichtigen!

San Francisco City view streets skyline

Tip vooraf je reis naar San Francisco, Californië: wanneer je naar Amerika wil reizen vanuit Nederland dan moet je een ESTA aanvragen, een toeristenvisum om Amerika in te mogen. Dit kan gemakkelijk online een aantal dagen voor vertrek. Houdt er wel rekening mee dat het een aantal dagen kan duren om goedkeuring te krijgen voor de ESTA.

San Francisco activiteiten

1. Chinatown San Francisco

Wij begonnen onze route door San Francisco in Chinatown. Grote brede straten met rode lampionnen en verschillende Chinese winkels. Als je door de poorten bij de ingang van Chinatown doorgaat lijkt het alsof je in China terecht bent gekomen. Je kan heerlijk dwalen langs de verschillende winkels en je kan je ogen uitkijken. Een fijne stop om te dag mee te beginnen.

2. Telegraph Hill, Coit Tower

Vanaf Chinatown besloten wij om verder te lopen naar de Telegraph Hill. Dit is een aardige klim naar boven. Er is geen enkele straat vlak in San Francisco. Dus je kuiten voel je na een stuk wandelen flink! Bovenop de Telegraph Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet in de verte Alcatraz liggen en ook de Golden Gate Bridge. Kortom, het uitzicht is de klim meer dan waard.

Boek hier tickets voor de hop-on hop-off bus in San Francisco

3. Een ritje door San Francisco met de Cable Car

Nadat we vanaf de Telegraph Hill de Greenwich Steps hebben genomen naar beneden zijn wij doorgelopen naar een halte waar we op de Cable Car konden stappen. Een ouderwets, maar nog steeds werkende kabeltram door de straten van San Francisco. Doordat de straten erg steil zijn, heb je prachtige uitzichten op de straten van San Francisco als je in de tram zit. Een ticket kan je kopen in de tram zelf. En wanneer er mensen uitstappen, zorg dat je aan de zijkant van de tram op de reling kan staan, voor de beste uitzichten!

4. Zeehonden kijken op Pier 39

Na het ritje in de Cable Car zijn we doorgelopen naar Pier 39. Deze pier ligt aan The Embarcadero, de haven van San Francisco in Californië. Vlakbij deze pier verzamelen allemaal zeehonden zich en vanaf de pier kun je de zeehonden goed bekijken. Verder is Pier 39 een pier vol met toeristische winkels. Vooral de zeehonden maakt deze pier zo speciaal!

Wanneer je verder langs The Embarcadero loopt kom je langs Fisherman’s Wharf en The Ferry Building. Dit zijn gebouwen die nog overgebleven zijn toen San Francisco nog echt een haven in de stad zelf had. De wandeling langs het water en de uitzichten zijn erg mooi. Net als de authentieke trams die door de straten langs The Embarcadero rijden.

5. Lombard street, San Francisco

Lombard street, ook wel bekend als de meest bochtige straat van de wereld. Vanaf de stoep heb je een goed uitzicht over de auto’s die zich langzaam door alle bochten gaan. Verder is de straat erg mooi aangekleed met mooie bloemen en huizen eromheen. Tevens als voetganger kun je langs deze gehele straat lopen.

Bonus eettip in San Francisco

Van al het wandelen krijg je natuurlijk trek. Daarom kozen wij voor een lunch vlakbij Pier 39 bij de IHOP. Dit is een typische Amerikaanse keten met heerlijke Amerikaanse Pancakes! Al met al goed krachtvoer om de rest van de middag de route voor San Francisco te vervolgen!

Benieuwd hoe onze dag in San Francisco er uit zag? Deze hele dag is vastgelegd door Tim in deze toffe video!

Meer over de Verenigde Staten?

Lees hier verder over een must do in San Francisco, fietsen over de Golden Gate Bridge of kijk hier voor 4 handige tips voor een roadtrip USA met een campervan.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *