In de provincie Krabi in Thailand is zoveel te doen, ik zou er persoonlijk wel weken kunnen verblijven. Helaas had ik er maar 4 dagen de tijd. Ik verbleef in Ao Nang, een klein kustplaatsje, waar het heel gezellig vertoeven is. Gastblogger Manouk deelt de 7 leukste dingen om te doen in Ao Nang (Krabi, Thailand)!

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Boek jouw droom rondreis door Thailand via Thailand Travel

7 leuke tips voor Ao Nang (Krabi)

#1 Jeff Motorbike Rental

Allereerst, huur een scooter! Ik leerde een Nederlandse man kennen die al een aantal jaren in Ao Nang gevestigd is, Jeff. Hij heeft een erg leuke shop net iets buiten het centrum van Ao Nang. Daar verhuurt hij scooters en verkoopt zijn vriendin kleding. Alles in de shop is 150 Bath (zo’n 3 euro), dus ook de scooters! Een geweldig concept, als je het mij vraagt!

Een scooter geeft je de vrijheid om zelf de omgeving te verkennen. De wegen zijn hartstikke goed en de omgeving waar je doorheen rijd is prachtig!In de shop heb je ook de mogelijkheid om met een vriendin van Jeff en haar vriend mee te gaan op Rockclimbing Tour. Dit heb ik zelf (nog) niet gedaan, maar in dit filmpje zie je hoe gaaf dat is!

Wanneer ik hier terug kom (en dat ga ik zeker ooit nog doen), ga ik sowieso met deze twee mensen mee de rotsen op. Deze tour is 2000 Bath (ongeveer 60 euro) per persoon, inclusief vervoer, materiaal en lunch.

#2 Railay en Phra Nang Beach

Het meest bekende strand in deze omgeving is toch wel Railay Beach. Vanaf het strand bij Ao Nang pak je een longtailbootje voor 100 Bath (ongeveer 3 euro) naar dit strand.

Hier heb je genoeg te zien en te doen! Naast wandelen op deze fotogenieke stranden en zonnebaden, kun je aan de oostkant van Phra Nang Beach een holle rots in klimmen en vind je onderweg van Railay Beach naar Phra Nang Beach een stevige klimroute naar een fantastisch mooi viewpoint. Wel even goede schoenen aan doen, want op je teenslippers kom je moeilijk boven (ik spreek uit ervaring)!

Bij de bootjes die aan de kust van het Phra Nang strand liggen kun je heerlijk eten en drinken kopen, dat op de boot voor je klaargemaakt wordt. Weer een hele leuke, nieuwe ervaring zal ik maar zeggen.

#3 Pineapple Bar & Restaurant

Mocht je nou graag op een mooi en gezellig strand willen gaan liggen waar nauwelijks toeristen komen, maar de Thaise inwoners zelf graag vertoeven. Ga dan naar de Pineapple Bar. Dit strand ligt zo’n 20 kilometer van het centrum van Ao Nang af, waar je gemakkelijk met je gehuurde scooter naartoe rijd.

Op dit strand heb je een mooi uitzicht op de kalksteenrotsen en er zitten en paar schattige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Ook de zonsondergang is hier goed te zien!

#4 Khao Ngon Nak National Park & viewpoint

Houd je van viewpoints en ben je niet bang voor een stevige klim? Rijd dan vanaf de Pineapple Bar iets verder naar het noorden richting het Khao Ngon Nak National Park. De entree is gratis en het uitzicht is The Best!

Het hoogste punt van Zuid-Thailand en zeker 180 graden view! De wandeltocht duurt wel zo’n 4 uur. Twee uur klimmen en weer twee uur dalen. Zorg er dus voor dat je voldoende water meeneemt en wat te eten voor als je op de top bent (zout doet wonderen), want je zult het nodig hebben!

Een mooie, maar stevige wandeltocht door de jungle en het mooiste uitzicht als kers op de slagroomtaart!

#5 Huay To waterval

You like chasing waterfalls? Rijd dan ongeveer 30 kilometer richting het noorden naar de Huay To Waterval. Wanneer je niet met een tourbureau gaat, heb je de hele waterval voor jezelf! Mocht er op dat moment toch een groep mensen met een tour aangekomen zijn, wacht dan even een half uurtje tot iedereen weer weg is. Geniet van de omgeving en duik daarna lekker het koude water in!

Gratis rugmassage onder de waterval, wat wil een mens nog meer?

#6 Ontbijten bij Lion & Shark en BUZZ Organic Food and Drink

Voordat je al deze dingen gaat ondernemen, moet je natuurlijk wel een goed ontbijtje genuttigd hebben. Ik heb twee geweldige zaakjes gevonden voor jullie waar je goed ontbijt kunt scoren. Ik houd zelf nogal van Smoothie Bowls zoals je ziet, maar je kunt er van alles krijgen. BUZZ Organic Food focust zich op biologisch en natuurlijk voedsel en bij Lion & Shark heb je de mogelijkheid om te ontbijten met een uitzicht. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van overheerlijke smoothies.

#7 Krabi Town

De stad Krabi is niet ver van de kustplaats Ao Nang vandaan en is ook een plek om te verblijven. Wel iets drukker, maar dan heb je weer het geluk dat je lekker kunt wandelen over een drukbezochte Night Market. En wie in Thailand niet op een Night Market is geweest, is eigenlijk niet in Thailand geweest hé! De Krabi Town Night Market is gezellig, je hebt er genoeg keuze in eten, je kunt er shoppen en er is elke avond live muziek.

Kijk voor meer foto’s en filmpjes op mijn Instagram. Klik dan op mijn pagina op de hoogtepunten van Thailand voor een impressie.

Meer over Zuid-Oost Azië?

Lees verder over de leukste activiteiten in Phuket Old Town (Thailand) of kijk hier voor een reisroute door Noord-Vietnam met de motor


Gastauteurs info
Schrijfster: Manouk
Instagram: @coordinaat_koningin


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *