Wie denkt aan de Malediven, denkt waarschijnlijk aan resorts op het water, watervliegtuigen en een hoop luxe. Maar wist je dat je ook prima met een kleiner budget naar de Malediven kunt? Oké, het is er misschien niet zo goedkoop als in bijvoorbeeld Thailand, maar een dikke portemonnee hoef je zeker niet te hebben! In deze blog deelt gastblogger Michelle waarom een reis naar de Malediven niet duur hoeft te zijn.

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Handig om vooraf je reis naar de Malediven te weten

Een aantal dingen zijn wel erg belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een bezoekje wilt brengen aan dit paradijs:

Vliegen naar de Malediven

Vliegen vanaf Nederland is niet bepaald goedkoop. De meeste backpackers combineren een bezoekje aan de Malediven dan ook vaak met een ander land. Zo vlogen wij voor nog geen 150 euro per persoon retour vanaf Sri Lanka. Zo kun je een actieve reis bijvoorbeeld afsluiten met een paar dagen relaxen in dit heerlijke paradijs! 

Valuta in de Malediven

In de Malediven is de Rufiyaa de lokale valuta. Echter, de Amerikaanse dollar wordt overal geaccepteerd en is zelfs gewilder dan de eigen munteenheid! De huur van veel panden wordt hier zelfs betaald met de dollar! Je kunt natuurlijk gewoon met Rufiyaa betalen maar zorg wel dat je dit opmaakt voor je het land verlaat, want buiten de Malediven nemen ze je Rufiyaa nergens meer aan! De koers is namelijk ook ontzettend instabiel en wisselbureau’s nemen het daarom niet aan. 

Religie in de Malediven

Waar ook lang niet iedereen bij stilstaat, is dat de Malediven een streng Islamitisch land is. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar hou er wel rekening mee dat wanneer je op een lokaal eiland verblijft, het niet toegestaan is om rond te wandelen in je bikini. Er zijn op de populaire, lokale eilanden wel zogeheten ‘bikini beaches’ waar dat dus wel mag. Ook zul je, vanwege geloofsovertuiging, nergens alcohol vinden. Een biertje op het strand zit er dus niet in. 

Vervoer in de Malediven

Je komt aan op het hoofdeiland Malé, maar dit is niet bepaald een paradijsje. Mocht het niet anders kunnen, omdat je bijvoorbeeld laat aankomt, boek hier dan 1 nacht, maar anders kun je het beste direct doorreizen. Er gaan elke dag speedboten naar de lokale eilanden, maar voor zo’n ritje betaal je minstens 50 dollar per persoon! Niet erg backpacker-friendly dus. Er gaat ook een lokale veerboot. Deze kost slechts 3 dollar en het is een heerlijk boottochtje. Let wel op dat deze niet iedere dag naar elk eiland vaart. Schema’s kun je online makkelijk vinden en op de luchthaven zijn ook info punten waar je hiernaar kunt vragen!

Verschillende eilanden in de Malediven

Zoals ik al vertelde, met een beperkt budget zul je wel het idee van een enorm resort moeten laten varen, maar de lokale eilanden zijn zeker de moeite waard! Want geloof me, overal is het water ongelooflijk blauw, het strand net poeder, en kun je heerlijk chillen! De meest populaire eilanden zijn Maafushi, Fulidhoo en Thulusdhoo. Wij hadden 8 dagen in de Malediven en besloten voor 2 eilanden te gaan: Maafushi en Fulidhoo. Hierover ga ik je dan ook wat meer vertellen!

Maafushi

Maafushi is het meest populaire eiland en hier vind je dan ook de meeste levendigheid. Er hangt een fijn sfeertje, je hebt er winkeltjes en verschillende tour aanbieders. Je kunt een dagje eiland-hoppen, snorkelen, duiken, of voor een dag naar een resort eiland. Maafushi heeft een prachtig ‘bikini beach’, compleet met idyllische hangende palmboom met schommel. Hier wil je zijn! Qua slaap opties heb je de keuze uit guesthouses en hotels. Wij kozen voor een guesthouse, omdat dit de goedkoopste optie was.

Bij guesthouses is het ontbijt vrijwel altijd inclusief! Voor de lunch kochten we vaak een brood in een supermarktje met een pot Nutella of smeerkaas, lekker budget en prima lunch! Voor het avondeten namen we deel aan een buffet wat hoorde bij een hotel. We betaalden hier zo’n 18 á 20 dollar en het eten was heerlijk! Er was zelfs elke avond een kok die specialiteiten klaarmaakte. Dit bespaarde natuurlijk weer flink wat geld tijdens onze budget reis naar de Malediven.

Meer lezen over de leukste activiteiten op Maafushi? Lees dan dit artikel van Thousandtravelmiles.nl

Fulidhoo

Het tweede eiland wat we bezochten was Fulidhoo. Hoewel deze vaak in het rijtje voorkomt als populaire optie om als backpacker heen te gaan, was het nog behoorlijk onontdekt! De opties in goedkope guesthouses waren erg beperkt en er waren slechts 2 restaurants op het hele eiland. Veel mensen komen enkel op Fulidhoo tijdens een eiland-hop tour. Zonde als je het mij vraagt! Wij vonden de rust hier heerlijk. ’S avonds voeren de locals de pijlstaartroggen op het hoofdstrand. En dat zijn bepaald geen kleintjes! 

Tips voor tours in de Malediven

Natuurlijk kun je, als je een erg beperkt budget hebt, het beste helemaal geen tours boeken en gewoon enkel relaxen en aan je kleurtje werken. Maar mocht je toch graag iets willen ondernemen tijdens je reis naar de Malediven, dan zijn er zeker wel opties! Wij hebben 2 tours geboekt tijdens onze week hier en vonden deze allebei ontzettend leuk:

Duiken en snorkelen op de Malediven

Op Fulidhoo zit de ontzettend leuke duikschool ‘Dive Different’ waar wij een super toffe dag mee gehad hebben! Ze stelden voor ons een hele dag samen waarbij we een combinatie deden van duiken en snorkelen, een enorme zandbank bezochten en dolfijnen spotten! We zagen tijdens het duiken en snorkelen zusterhaaien, zwartpuntrifhaaien, een octopus, roggen en schildpadden. Een onvergetelijke dag! Voor deze tour betaalden wij zo’n   100 dollar voor ons samen toen.

Resort-dagje

Niet bepaald een budget activiteit, maar wel heerlijk om een keertje te doen! Op Maafushi boekten we een dag all-in op een resort eiland. Je bent dan letterlijk de hele dag onder de pannen. In ons geval was dit inclusief enorm lunch buffet, drinken (en hier dus wel alcoholische opties), handdoeken, snorkel uitrusting, high-tea, vers fruit en heerlijke ligbedden! We betaalden hiervoor 120 dollar per persoon, dus zoals ik al zei, niet bepaald low-budget, maar wel heel erg lekker, en ach, als je er dan toch bent……

Al met al hebben wij een fantastische week gehad hier. We bezochten de Malediven tijdens onze 16 maanden durende wereldreis en dit was voor ons echt een weekje ‘vakantie’ tijdens het backpacken. 

Ik ben natuurlijk wel benieuwd geworden. Zou jij een reis naar de Malediven maken met je backpack op? Laat het ons weten in de reacties!

Lees hier nog meer tips om geld te besparen tijdens het reizen


Gastauteurs info
Schrijfster: Michelle
Instagram: @michelledejonge
Website: lukasenmichelleopreis


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!


Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *