Penang is een eiland voor de westkust van Maleisië. Het is gemakkelijk vanaf het vaste land te bereiken met een ferry of met de auto over de Sultan Abddul Halim Muadzam Shah Bridge. (Deze brug is bijna net zo lang als de naam van de brug). Volgens foodies vind je in Penang de beste Streetfood van Azië. Dit moest ik natuurlijk zelf proberen, want mijn hele leven draait om eten! In deze blog deel ik mijn ervaringen.

Overtocht van het vaste land (Butterworth) naar Penang

Wij kwamen vanuit Taman Negara in binnenland van Maleisië. Hier hebben wij kerst gevierd waar je in deze blog alles over kunt lezen! Na een lange busreis kwamen we aan bij de ferry (Butterworth) die ons naar de overkant zou brengen. Wij kozen voor de ferry zodat we direct in George Town zouden aankomen, de grootste stad op Penang eiland.

Bij de Penang Ferry Terminal hebben we tickets gekocht, waarna we zo met onze backpacks op de ferry konden stappen. Dit was een grote blauwe en wat verouderde boot waarop we tussen de auto’s moesten staan. Zo maakten we de oversteek en zagen wij George Town steeds dichterbij komen!

Verblijf tip George Town, Penang

Wij verbleven in het Neo+ Penang Hotel. Een centraal gelegen hotel met een heerlijke rooftop zwembad waar wij lekker van het zonnetje hebben kunnen genieten.

Eerste indrukken van George Town

Een grote, drukke Aziatische stad waar het warm is. Bloedheet in december. George Town ligt aan de kust met een prachtige haven. Verder bestaat de stad uit een afwisseling van hoge wolkenkrabbers en kleine oude authentieke huisjes. Chinese invloeden zijn in de stad te zien en in de stad is veel streetart. Door een streetart walktour te lopen (wij volgden die uit de Lonely Planet) kom je langs verschillende prachtige muurtekeningen. De stad zelf bestaat uit verschillende markten in markthallen en rond een uur of 17:00 ontstaan er op verschillende plekken grote pleinen/plekken waar je kan eten.

Boek hier een UNESCO-werelderfgoed tour door George Town

Streetfood in George Town, Penang

Voor de eerste avond kozen we veilig een restaurant om daar avond te eten. Kortom nu wilden wij het er nu toch op wagen: tijd voor Penang Streetfood! Met een lege maag liepen wij naar Lebuh Presgrave Hawker Stalls. Hier stonden allemaal kraampjes met kleine tafeltjes en plastic stoeltjes in lange rijen. Onbekende geuren, drukte en veel geroep. Na een rondje te hebben gelopen, besloten wij iets te halen wat er redelijk bekend uit zag. Ik koos voor een gerecht moet noedels, groente, varkensvlees en een donkerbruine saus. Mijn vriend koos voor kip met rijst.

Met een Tiger biertje om alles weg te spoelen gingen wij zitten op een plastic krukje. Zo, dat eten was lekker! Intussen net zo slurpend en smakkend als de lokale mensen uit George Town om ons heen, genoten wij van ons avondeten. Echter genoten wij misschien nog meer van de mensen om ons heen. De manier waarop de koks het eten bereiden bij de stalletjes, de mensen om ons heen die voor een paar euro heerlijk aan het eten waren.

Boek hier een streetfood tour in Penang!

Mijn mening over het streetfood

In eerste instantie ging ik wat zenuwachtig naar de Lebuh Presgrave Hawker Stalls in George Town, omdat ik toch toch een beetje bang was om een voedselvergiftiging op te lopen. Toch waren wij vastberaden om het beroemde streetfood van Penang te proberen. Het eten was heerlijk en de hele ervaring op zo een plek is echt fantastisch. De verschillende geluiden, geuren en de mensen die dicht op elkaar genieten van hun eten.

Tijdens het eten hebben wij gekeken hoe het eten bij een stalletje werd bereid. Bijvoorbeeld een ouder vrouwtje stond met een groot mes snel en vakkundig zowel kippen als eendenvlees in kleine stukjes te hakken. Dit alles met hetzelfde mes en ging gewoon direct bij het gekookte rijst. Niet erg hygiënisch op het eerste gezicht, maar het gerecht werd verder bereid met verse groentes, vers fruit en vlees wat op een hoge temperatuur gebakken was. Die combinatie maakte het gerecht erg smaakvol. Alles wat je kon krijgen Lebuh Presgrave Hawker Stalls in George Town wat super vers. Ik heb hier en daar nog een levende kip gezien in een kooitje, klaar om zo de pan in te gaan.

Samengevat: ja, ga zeker streetfood proeven op Penang en geniet van het eten, maar vergeet ook vooral niet te kijken naar alle mensen om je heen. Het zal een avond worden om nooit te vergeten!

Meer over Maleisië?

Lees hier over een reisroute door Maleisië of kijk hier voor kerst vieren in Taman Negara, Maleisië.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *