Milaan, de mode stad van Italië. Maar ook een stad met een prachtig centrum vol met leuke plekjes om te eten. Smalle straatjes om door de dwalen en vele pleinen vol met terrasjes. Milaan is een prachtige historische stad, maar heeft ook zeker hippe wijken. Als je wilt winkelen en goed wilt eten dan moet je zeker naar Milaan! Maar ook als je veel cultuur wil ontdekken ben je aan het goede adres van Milaan. Er zijn een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen tijdens jouw stedentrip door Milaan. De leukste tips voor jouw stedentrip Milaan zet ik in deze blog op een rijtje.

Mijn stedentrip naar Milaan was een onderdeel van een drieweekse reisroute door Italië, van Noord naar Zuid met de trein.

Stedentrip Milaan Duomo di Milano

Bekijk hier de mooiste hotels van Milaan

7 tips & activiteiten voor een stedentrip Milaan

#1 Beklim en bezoek de Duomo

De Duomo di Milano is misschien wel het meest indrukwekkendste gebouw van heel Milaan. Deze Duomo is versierd met meer dan 2300 beelden. Elke hoek van deze prachtige Duomo is versierd met een beeld van marmer. Een rondje om de hele Duomo lopen is een must do. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de Duomo van binnen te bekijken. Als jij de Duomo in wil dan moet je wel gepaste kleding aan hebben. Dit betekend voor de man een broek net tot de knieën en voor vrouwen een lange rok tot over de knieën en bedekte schouders.

Maar het mooiste is toch wel de Duomo beklimmen. Na een klim van ongeveer 300 treden kom je aan op het dak van de Duomo. Je kan een rondje lopen rondom de Duomo, volledig op het dak. Je hebt dan een prachtig uitzicht over Milaan, maar ook op de Duomo. Als je liever geen 300 treden wil lopen kan je ook met de lift naar boven. Voor het beklimmen van de Duomo als het bezoeken van de Duomo moet je een ticket kopen. Dit kan gewoon buiten bij de Duomo zelf.

Wil je de wachtrijen liever vermijden? Dan kan je ook hier een ticket kopen.

#2 Het oude en prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele

Niet ver van de Duomo di Milano vindt je het prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele. Om Galleria Vittorio Emanuele te betreden loop je naar binnen door een prachtige poort. Wanneer je dan in het winkelcentrum loopt voelt het eerder aan als een museum. Het dak bestaat uit prachtige bogen bestaand uit glas. Daarnaast moet je zeker niet vergeten om even naar de vloer te kijken! Deze vloer bestaat uit een prachtige mozaïek van een zeldzaam soort marmer.

In het midden van het winkelcentrum bevinden zich 4 emblemen van 4 verschillende Italiaanse steden. De steden Rome, Florence, Turijn en natuurlijk Milaan zijn in het mozaïek verwerkt. Er gaat een legende rond over het embleem van de stier. De stier is het wapen voor de stad Turijn. Namelijk als jij drie keer met je hak een rondje draait op de testikels van de stier je dit geluk zal brengen. Het is altijd het proberen waard en wie weet werkt het!

#3 Heerlijk op een terrasje zitten in Navigli

De wijk Navigli was vroeger een haven. Gelegen langs een kanaal werden hier in de pakhuizen vele goederen vervoerd. Nu zijn deze pakhuizen omgetoverd tot een gezellige wijkje gelegen aan de oever van het kanaal. In de avond is Navigli prachtig verlicht en zijn er vele verschillende barretjes voor een aperitivo. Maar je kan hier ook zeker lekker dineren! In de zomer zijn er alleen wel vele muggen aanwezig, dus zorg dat je een flesje Deet bij je hebt om de vele muggen op een afstand te houden!

Ook leuk: doe een Italiaanse food tour door Milaan

#4 Bezoek de wijk Brera

Brera is een prachtige wijk vol met smalle kleurrijke straatjes. Dwalen door de straatjes is echt aan te raden. Prachtig en typisch Italiaans. Daarnaast vind je in deze wijk ook veel winkeltjes. En in de avond komen er ook vele restaurantjes en barretjes te voorschijn. Ook is het aan te raden om Pinacoteca Di Brera te bezoeken. Dit is een prachtige galerij waar binnen prachtige Italiaanse kunstwerken hangen. Wil je liever niet de galerij naar binnen? Dan is een bezoek aan de binnentuin aan te raden. De binnentuin is prachtig en staat ook vol met prachtige beelden. Daarnaast is het hier in de binnentuin heerlijk rustig. Perfect om even in de schaduw te genieten van de rust en de omgeving!

#5 Rijd door de stad in oude trammetjes

Milaan heeft een goed metro- en tramnetwerk. Via deze wegen kan je gemakkelijk door de hele stad reizen. Maar de leukste manier is toch wel in de oude gele trammetjes. Deze trammetjes zijn uniek in zijn soort en sommige rijden er al bijna 100 jaar. Als jij kiest om in een trammetje door de stad heen te rijden moet je goed naar buiten kijken. Want je rijdt door de meest prachtige smalle straatjes en langs prachtige kleurrijke huizen.

Of boek hier een tour door Milaan per tram inclusief gids en rondleidingen bij de hoogtepunten

#6 Bezoek Chinatown in Milaan

Als je even een andere cultuur wil beleven of een andere keuken wil eten dan moet je naar Chinatown in Milaan. Hier vind je in typisch Italiaanse straatjes Chinese winkels en restaurants. De straten zijn prachtig en met veel groen. Maar vooral het eten is hier heerlijk! Een goede afwisseling als je even iets anders dan Italiaans wil eten. In Chinatown woont, zoals de naam al doet vermoeden, een grote groep Chinese. En deze mensen hebben hun eigen cultuur mooi laten vermengen met de Italiaanse!

#7 Dwaal door Castello Sforzesco en het park erom heen

Castello Sforzesco is een kasteel uit de 14e eeuw. Het is een heel groot kasteel en ontzettend mooi. Castello Sforzesco is perfect om door heen te wandelen. Als je wil kan je ook naar binnen. Maar de buitenkant is ook al prachtig om door heen te lopen! Rondom Castello Sforzesco ligt ook een heerlijk park. Namelijk het Parco Sempione. Een goede uitvalbasis om even de warmte van de zon te ontvluchten en de drukte van de stad. Castello Sforzesco en Parco Sempione ligt vlakbij de wijk Brera en is dus goed met elkaar te combineren.

Meer stedentrips in Europa?

Lees verder over een stedentrip naar Florence of kijk hier voor alles over een stedentrip naar Athene.Booking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *