Lissabon is de hoofdstad van Portugal en staat bekend om zijn gekleurde huisjes, smalle straatjes en de gele trams die door de straten rijden. De stad ligt vlak bij het strand en je kunt er heerlijk tapas eten en wijn drinken. Ik ging op stedentrip naar Lissabon in de zomer en verbleef er 4 dagen. Welke dingen mag jij echt niet overslaan tijdens je stedentrip Lissabon en wat juist wel? Ik vertel het je in onderstaande blog.

Stedentrip Lissabon cityview

Verblijf tip Lissabon

Tijdens onze stedentrip in Lissabon verbleven wij in het HF Fenix Music hotel. Dit hotel heeft een heerlijk rooftop zwembad, met een prachtig uitzicht over de stad. En het hotel ligt vlakbij een metrohalte, dus een perfecte uitvalsbasis om de rest van de stad te ontdekken!

Bekijk hier alle hotels in Lissabon

5 tips & activiteiten voor een stedentrip naar Lissabon

#1 Een ritje met tram 28

Lissabon heeft een bekend straatbeeld waarin gele trams door de smalle straatjes rijden. Vooral in het oude centrum zijn deze trams nog erg authentiek. Een ritje met zo een tram is echt aan te raden! Als jij een ritje met de tram wil doen kan je het beste voor tram 28 gaan. Deze tram doet namelijk alle oude wijken aan in Lissabon. In 50 minuten rijd je in een vintage tram door de wijken Baixa, Graça, Mouraira, Alfama en Estrela. Tram 28 gaat ook door de smalste straatjes en door straatjes van 14% stijl omhoog. Kortom een hele beleving.

Tram 28 is een bekende route onder toeristen en kan daarom erg druk zijn! Wil jij deze drukte liever vermijden? Kies er dan voor om een ritje met de tram vroeg in de ochtend te doen. Daarnaast is het bij de eindhalte, Campo Ourique (Prazeres), een stuk rustiger. Hier kan je rustiger instappen en is de kans op een zitplaats bij het raam in de tram het grootst!

#2 Viewpoints over Lissabon

Er zijn verschillende plekken waar jij kan uitkijken over de stad Lissabon. Vanaf een uitkijkpunt zie je de oranje kleurige daken en krijg je een mooi uitzicht over de kleurrijke huizen die er in de stad te vinden zijn. Twee uitkijkpunten heb ik gedaan tijdens mijn stedentrip door Lissabon.

  • Miradouro de Santa Luzia: dit punt is een soort van balkon wat uitkijkt over de stad heen. De muren zijn bekleed met prachtige blauw/witte tegeltjes die je verspreidt door de hele stad ziet. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Dit uitkijkpunt ligt in de wijk Alfama.
  • Miradouro de S. Pedro de Alcantâra: vanaf dit punt heb je meer landinwaarts uitzicht over de stad. Bij dit uitzichtpunt behoort ook een prachtig aangelegen park. Dit uitkijkpunt ligt in de wijk Bairro Alto.

#3 Dwalen door verschillende wijken in Lissabon

Lissabon bestaat uit allemaal prachtige verschillende wijken waar je heerlijk door kan dwalen. Vooral in de zomer kan het druk zijn in de hoofdstraten van deze wijken. Laat je dit niet afschrikken en loop even door naar de straatjes net achter de hoofdstraten! Hier is het een stuk rustiger en kan je echt meer genieten van de stad zelf!

  • Alfama: dit is een van de oudste wijken van Lissabon met stijle smalle straten. Dit is ook een wijk die erg druk kan worden met toeristen, dus Alfama vroeg in de ochtend bezoeken is aan te raden! In Alfama ligt ook Castelo de São Jorge, een prachtig kasteel uit de 11e eeuw. Ook het bezoeken zeker waard.
  • Bairro Alto: in deze wijk kun je heerlijk lokaal eten. Deze wijk staat ook wel bekend als uitgaanswijk. Met veel café’s, barretjes en restaurants.
  • Estrela: is meer het commerciële centrum van Lissabon vlak aan de kust. In deze wijk vindt je Praça do Comércio, een prachtig plein met statige gebouwen erom heen vlak langs de kust.
  • Graça: in deze wijk vind je twee andere uitkijkpunten, namelijk Miradouro da Senhora do Monte en Miradouro da Graça.

#4 Surfen in Cascais

Vanaf Lissabon kan je in een uurtje met de trein gemakkelijk reizen naar Cascais. Vanaf station Cais do Sodré vertrekt de trein richting Cascais. Cascais is een prachtig kustplaatjes waar je ook heerlijk even kan dwalen door de straatjes. Maar Cascais is ook bekend om zijn prachtige stranden en zijn surflessen. En ik kon het niet laten om een lesje te boeken bij een lokale surfschool, Surf Cascais.

Boek hier een dagexcursie naar Paleis van Pena, Sintra, Cabo da Roca en Cascais vanuit Lissabon

#5 De Torre de Belém bezoeken en de lekkerste Pastel de Nata eten

De Torre de Belém ligt geleden in een voorstad van Lissabon. Deze toren staat in de zee en was een vroegere verdedigingstoren. Je kan naar de Torre de Belém fietsen met een huurfiets, maar wij hebben de trein gepakt. Rondom de Torre de Belém vindt je ook Padrão dos Descobrimentos en Jardim da Praça do Império. Vooral Jardim da Praça do Império is echt prachtig met grote tuinen, fonteinen en een prachtig paleis waar nu een museum in is.

In Belém moet je eigenlijk Pastel de Natas eten. In dit stadje zit een bakkerij met misschien wel de lekkerste Pastel de Natas. Even wachten in de rij voor bakkerij Pastéis de Belém is het zeker waard!

Boek hier een rondleiding door Belém met rivierboottocht vanuit Lissabon

Meer lezen over Portugal?

Lees verder over de 20 leukste hotspots van Lissabon of kijk hier voor de leukste activiteiten tijdens een stedentrip naar PortoBooking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *