Gent is een van de grotere steden in België, met een gezellige en Middeleeuws mooie binnenstad. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 2 a 3 uur midden in het centrum van Gent. Gent heeft alles wat je verwacht van een Belgische stad. Een stad vol met de leukste cafés waar je Belgisch bier kan drinken. Daarnaast is Gent een stad met mooie centrale pleinen waar je rondom de leukste winkels kan vinden. En als laatste zijn er genoeg mogelijkheden om je maag te vullen met de lekkerste Belgische snacks. Kortom, Gent is een toffe bestemming voor een stedentrip. Ik zet in deze blog de 8 leukste activiteiten in Gent voor je op een rij.

Praktische informatie voor een stedentrip Gent

Hoe kom je in Gent?

  • Auto: vanaf Amsterdam ben je met ongeveer 2,5 uur rijden in Gent.
  • Trein: vanaf Amsterdam ben je met ongeveer 2,5 uur reizen in Gent. Wel moet je 1 keer overstappen in Antwerpen. Vanaf Amsterdam naar Antwerpen kan je kiezen voor de Intercity Direct of instappen in de Thalys. Let op, voor de Thalys moet je wel van te voren tickets online reserveren. Dit hoeft met de Intercity Direct niet. Vanaf Antwerpen moet je overstappen op een Belgische trein die je reis verder zal vervolgen naar Gent.

Verblijftip voor Gent

Wil je midden in het centrum van Gent verblijven met je hotel? Dan is ‘Hotel Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal‘ dé plek om te overnachten! Direct naast het hotel vindt je de eerste bezienswaardigheden en activiteiten in Gent om te ontdekken.

Bekijk hier meer hotel tips voor Gent

8x activiteiten in Gent

#1 (ver)dwaal door de oude binnenstad van Gent

De binnenstad van Gent bestaat uit een aantal smalle, kleine straatjes omgeven voor de mooiste huizen. Verscholen in deze straatjes vind je er de leukste boetiekjes, de leukste barretjes en gezellige pleinen. Op de Vrijdagmarkt is er op zaterdag (hoe verwarrend) bijvoorbeeld altijd een gezellige markt. En op de zondag is er de Bloemenmarkt. Kortom er is genoeg te ontdekken in de oude binnenstad van Gent.

#2 Beklim het Belfort

Op zoek naar het mooiste uitzicht over de stad? Dan is het beklimmen van het Belfort een aanrader! Vanaf deze hoge toren heb je een unieke uitkijk over de historische stad, kerken en pleinen. Koop bij de ingang van het Belfort een ticket voor 8 euro en laat de beklimming naar boven beginnen!

#3 Drink een Belgisch biertje

Zoals in bijna elke Belgische stad kan je ook in Gent heerlijke locale Belgische biertjes drinken van de tap. In elke willekeurige kroeg is er een uitgebreide bierkaart te vinden. Maar de leukste biercafés met de meeste biertjes heb ik hieronder voor je op een rij gezet:

  • Bier Centraal Gent. Bij Bier Centraal nemen ze het bier drinken serieus. Ze hebben een boekwerk vol keuzes met allerlei biertjes. Gelukkig zijn deze biertjes wel per categorie gesorteerd, om je een beetje te helpen om een keuze te maken. Je kan kiezen uit of 1 van de 30 biertjes van de tap of 1 van de vele biertjes uit een flesje. Een bijkomend voordeel van Bier Centraal is dat je ook bijpassende snacks, lunchgerechten of een diner kan bestellen. Zodat je extra lang de tijd heb om alle verschillende biertjes te proberen met een goed gevulde maag.
  • Dulle Griet. De Dulle Griet is een oud bruin Belgisch cafe met een zeer uitgebreide bierkaart. Zowel van de tap als een flesje. Let wel op, het café is wat aan de kleine kant. Tijdens weekenden kan het druk zijn in het café en dan hebben ze niet altijd een plaatje over voor je.
  • Het waterhuis aan de bierkant. Het waterhuis aan de bierkant is een rommelig café bestaand uit meerdere panden en een terras aan het water. Ook hier serveren ze een hoeveelheid Belgisch bier waarvoor je even de tijd moet nemen om een beslissing te maken voor het passende biertje voor je.

#4 Eet een gehaktbal bij Balls & Glory

Naast het Belgische bier is België bekend om zijn lekkere keuken. Bij Balls & Glory hebben ze dat goed begrepen! Hier serveren ze de lekkerste gehaktballen gecombineerd met een stamppot of salade. De enige keuze die je vooraf moet maken is welke gehaktbal je wil (kip, varken, rund of vega) en wat je bijgerecht wordt (salade of stamppot). En dan kan het genieten beginnen!

#5 Bezoek de Gravensteen burcht

Midden in het oude centrum van Gent bevindt zich een burcht, het Gravensteen. Gent was een belangrijke stad tijdens de Middeleeuwen en het Gravensteen is daar nog een overblijfsel van. Wil je meer ontdekken over deze rijke Middeleeuwse geschiedenis van Gent? Dan moet je een bezoekje brengen aan Gravensteen. In de burcht zelf kan je alles ontdekken over de Middeleeuwse geschiedenis van Gent.

#6 Ontdek street art in Gent

Verspreid door de stad Gent heen zijn er verschillende plekken waar je street art kan vinden. In de ze kunstwerken zijn vele grapjes of verwijzingen naar het dagelijks leven te vinden. Nieuwsgierig geworden naar de street art in Gent? Dan kan je verschillende stadswandelingen dwars door Gent lopen om de street art te ontdekken.

#7 Ontdek Gent vanaf de waterkant

Dwars door de stad Gent loopt de rivier de Leie. Wil je de stad vanuit een ander perspectief bekijken? Dan moet je mee met een rondvaartboot. Aan de waterkant, de Graslei bij rederij ‘Gent Watertoerist‘ kan je een ticket kopen voor de boot. Een ticket kost rond de 9 euro.

#8 Loop mee met een Free Walking Tour in Gent

Wil je nog meer ontdekken in de stad Gent? En vooral de verhalen van de stad horen verteld door een local? Dan is het aansluiten bij een Free Walking Tour echt een must als activiteit! Sluit bijvoorbeeld aan bij de Free Walking Tour van de Legends of Gent tour en kom ook de bijzondere, grappige en ontroerende verhalen over de stad Gent te weten.

Meer steden in België ontdekken?

Lees verder over de leukste activiteiten tijdens een stedentrip Brugge of kijk hier voor alles over een stedentrip LeuvenBooking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *