Een staycation in Zeeland waarin de zee, strand en het ontdekken van Zeeuwse dorpjes centraal staat. Even het vakantie gevoel beleven en dat gewoon in Nederland. Wanneer je de grens van Zeeland over gaat zie je het landschap veranderen en begint het vakantiegevoel. De provincie Zeeland bestaat uit verschillende schiereilanden die met elkaar verbonden zijn. Zelf reed ik door naar het schiereiland Walcheren. Naar mijn mening een ideale plek voor een perfecte staycation in Zeeland. De leukste activiteiten en tips voor een staycation in Zeeland zet ik voor je op een rij in deze blog!

Staycation Zeeland: de leukste activiteiten op een rij

De perfecte uitvalsbasis, Strandhotel Westduin

Zeeland staat bekend om misschien wel de mooiste stranden van Nederland. En hoe fijn is het om dan een hotel te hebben vlakbij het strand? Strandhotel Westduin is daarvan een goed voorbeeld. Het hotel ligt direct achter de duinen, waardoor je vanuit je hotelkamer een prachtig uitzicht hebt om de duinen. Steek je het duin over sta je direct met je voeten op het strand. Dit hotel was voor mij de perfecte uitvalsbasis om tijdens mijn staycation Zeeland het ultieme vakantiegevoel te ervaren!

Wil je de route naar Zeeland extra leuk maken? Lees dan ook alles over een roadtrip Zeeland: een route langs de 10 leukste plekjes

Geniet aan de Zeeuwse kust

Wandel naar strand Dishoek

Het strand van Koudekerke is een groot en breed strand waarvandaan verschillende wandelroutes beginnen. Je kan bijvoorbeeld in 10 minuten naar het strand Dishoek lopen. Voor deze route kan je zelf een keuze maken; of over het strand zelf loop. Of liever door de duinen te lopen. Door het hele duingebied liggen er wandelpaden. Deze zijn goed aangegeven, waardoor verdwalen bijna onmogelijk is!

Wandel naar Zoutelande

Zin in een wat langere wandeling? Loop dan in een uur richting het dorp Zoutelande! Hier is het strand nog breder en de duinen worden hoger. En de wandeling naar Zoutelande is heerlijk. Ook voor deze wandeling kan je kiezen om door het zand te lopen of liever te kiezen voor een wandeling door het duingebied.

Geniet van de ondergaande zon

Het ultieme vakantie gevoel is toch wel het zien van een ondergaande zon met het geluid van de golven op de achtergrond hoort. Dan ben je in Zeeland aan het goede adres. De zonsondergang hier is echt waanzinnig mooi! Neem een lekker drankje mee en strijk neer op het strand.

Actieve staycation Zeeland: fietsend het schiereiland Walcheren ontdekken

Vanaf Strandhotel Westduin heb je een mogelijkheid om fietsen te huren. Wanneer je het schiereiland Walcheren verder wil ontdekken is de fiets een ideaal vervoersmiddel. Wil je een wat minder inspannend vervoersmiddel gebruiken? Dan kan je ook een elektrische fiets of een e-chopper huren bij Strandhotel Westduin.

Het mooiste havenstadje van Zeeland, Veere

Als eerste stop was ook de verste stop, na een uurtje fietsen kwamen we aan op de eerste bestemming, Veere. Een oud, waanzinnig mooi en klein havenstadje. Wat vooral opvalt aan Veere is de grote kerk en het bijzonder mooie stadhuis. Rondom het stadhuis vind je een gezellig dorpje met verschillende winkels. Wanneer je deze smalle straten uitloopt kom je uit bij een gezellige jachthaven. Langs de waterkant vind je de oude stadsmuren en een oude haventoren. Vanaf de jachthaven heb je een waanzinnig uitzicht over het stadje Veere.

De tweede stop, Middelburg

Vanaf Veere reden we, net via een andere route, terug naar Middelburg. De stad Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft een prachtige binnenstad. Lang geleden was Middelburg een belangrijke handelsstad van de VOC. En deze rijke geschiedenis vind je op vele plekken nog terug in deze stad. Op zoek naar een waanzinnig uitzicht over de stad? Dan moet je de toren ‘Lange Jan’ beklimmen! Midden in de stad Middelburg vind je een bijzonder stadhuis. Rondom de markt vind je hele terrassen waar je even kunt neerstrijken.

Wanneer je in Middelburg bent moet je zeker niet vergeten om door de smalle straten rondom de binnenstad de dwalen. De ene straat is nog mooier dan de andere straat. En de meeste panden zijn monumentale panden en vertellen allemaal hun eigen verhaal uit de tijd van de VOC. Ook vind je in Middelburg een haven en langs deze waterkant heb je een mooi uitzicht over de stad.

De laatste stop, Vlissingen

Als laatste stop fietsen wij door naar Vlissingen. Vlissingen is een grote havenstad met een rijke historie. Direct langs de kust vind je de langste boulevard van Nederland met grote statige gebouwen die verweerd zijn door het zoute water. Ook vind je hier overblijfselen van een oude stadsmuur, uitkijktoren en een voormalige gevangenistoren. Wanneer je deze oude stadsmuren afloopt kom je vanzelf terecht in een oud centrum. Hier vind je een dorpsplein, een kerk en vele monumentale panden. Wil je wat meer te weten komen over de rijke historie van Vlissingen? Bezoek dan het MuZeeum!

Vlissingen is de stad aan het strand. Dat betekent dat er veel strandtenten te vinden zijn. Ook heeft Vlissingen een breed strand, dus kan je hier perfect een stranddag plannen. Vlak voor het strand zie je vele grote schepen richting de haven van Vlissingen varen. Deze boten varen meestal door richting de haven van Antwerpen.

Bonus tip!

Wanneer je na de laatste stop Vlissingen terug wilt fietsen naar Koudekerke kan ik je aanraden om het stuk te fietsen dwars door de duinen! Dit is de mooiste fietsroute die je kan vinden op het schiereiland Walcheren!

Meer lezen over staycations?

Lees hier meer over een bezoek aan de Hoge Veluwe of kijk hier voor de 15x bijzondere campings & glampings in Nederland

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *