Wie aan Amsterdam denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de wereldberoemde grachten. Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen naar onze hoofdstad om ze te bekijken. Is het je weleens opgevallen dat op sommigen van de bruggen die eroverheen lopen ook kleine brugwachtershuisjes staan? Deze werden vroeger gebruikt voor (de naam zegt het al) de brugwachter die in de gaten hield of de bruggen open moesten. Nu zijn deze niet meer in gebruik en hebben ze een heel andere bestemming gekregen. SWEETS hotel heeft namelijk 28 van deze brugwachtershuisjes in Amsterdam omgebouwd tot mini hotels! Deze bijzondere accomodaties staan in het boek “(Te) Gekke Slaapplekken” van Renske en ik mocht 1 van deze huisjes gaan ontdekken. Ik vertel je hier alles over deze onwijs toffe ervaring!

Slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam

SWEETS Hotel

SWEETS hotel is een unieke manier om Amsterdam te ervaren. Ze hebben 28 iconische brughuisjes omgetoverd tot zelfstandige hotelsuites aan de Amsterdamse grachten, waarvan sommige brughuizen zelfs nationale monumenten zijn. Sommige staan midden op een bruisend kruispunt, anderen juist aan een rustig buurtmeertje. Allemaal hebben ze een inspirerend uitzicht op de Amsterdamse grachten waardoor je Amsterdam via geweldige lokale iconen kunt ontdekken.

Brugwachtershuisje #303 Amsterdam

Wij verbleven in Brugwachterhuisje #303 op de Willemsbrug aan de Singelgracht. Dit is een onwijs charmant brugwachtershuisje gebouwd in klassieke Amsterdamse school stijl, met panoramisch uitzicht. Het huisje is gelegen tussen het centrum van de stad, de Jordaan en het cultuurvriendelijke Westerpark en je bent zo bij het station of bij leuke terrassen. De ramen rondom het super comfortabele slaapgedeelte geven het een ruimtelijk gevoel en vanaf het raamkozijn kijk je uit op de Willemsbrug en de iconische Haarlemmerpoort. Er is een kleurrijk badkamertje en het huisje is voorzien van servies en glazen om je eigen eten en drinken te kunnen nuttigen.

Wakker worden middenin de stad

Wakker worden in het SWEETS hotel is een heerlijke ervaring. De zon komt op door de ramen en het water reflecteert op het plafond. Vanuit het bed geniet je van het mooie uitzicht en zie je de stad om je heen ontwaken. Je kunt een ontbijtje tot aan je deur laten bezorgen door SWEETS, of bestel zelf iets bij 1 van de vele restaurants in de omgeving.

Wat te doen in de omgeving?

De brugwachtershuisjes van SWEETS staan allemaal in of net rond het centrum van Amsterdam. Huisje #303 staat in Amsterdam-West waar je eens iets anders dan het toeristische centrum kunt ontdekken. Struin door de Haarlemmerdijk waar je leuke boetiekjes en restaurants vindt, wandel door het mooie Westerpark of duik de Jordaan in voor lokale vibes. Verder kun je in Amsterdam veel toffe Instagram spots vinden, lunchen in de mooiste tentjes of een biertje drinken bij 1 van de vele bierbrouwerijen. Ook is het aan te raden een Food Walk in Amsterdam te doen, zodat je nieuwe plekjes kunt ontdekken onder het genot van een hapje en een drankje!

(Te) Gekke Slaapplekken

Deze bijzondere spot heb ik ontdekt dankzij het boek “(Te) Gekke Slaapplekken” van Renske ontdekt de wereld. Hierin schrijft ze over de meest toffe slaapplekjes in Nederland waar SWEETS een welverdiend plekje heeft gekregen. Benieuwd naar meer van deze pareltjes? Bestel dan zeker haar boek om je te laten inspireren!

Wil je dat we ook een blog schrijven over jouw bijzondere accommodatie of activiteit? Kijk dan bij samenwerken hoe je ons het beste kunt benaderen!

Meer lezen over Amsterdam?

Lees verder over de Bierbrouwerij top 14 van Amsterdam of ontdek de meest fotogenieke Instagram spots van de stad.

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *