Rottnest Island is beroemd door haar quokkas en de instafamous quokka selfies. Het eiland ligt aan de westkust van Australië in de regio Fremantle (Perth) en is naar mijn idee een van de mooiste plekken aan de West Kust! Van witte stranden en helder turquoise water tot pink lake. Prachtige vuurtorens en de kans op het zien van zeehonden, walvissen en dolfijnen onderweg. In deze blog geef ik je informatie en neem ik je via foto’s heel even mee.

Vervoer naar & op Rottnest Island

Hoe kom je op Rottnest Island? 

Rottnest Island is op twee manieren te bereiken: met de boot of met het vliegtuig. Wanneer je met de ferry richting Rottnest Island wilt kun je op drie verschillende plekken opstappen: vanuit Perth, Hillary of vanuit Fremantle, een kustplaatsje net onder Perth. Ikzelf nam de ferry vanuit Fremantle aangezien ik hier verbleef en deze tocht is ook de kortste, ongeveer 30 minuten. Vaak bieden de locale accomodaties een kortingsactie aan waarmee je vaak 10% bespaart. Maak je hier geen gebruik van dan kost een retour je $90.

Boek hier een Rottnest Island-veerboot & toegangsbewijs vanuit Fremantle, een Rottnest Ferry & Bike Hire-pakket vanuit Fremantle of een Rottnest Island-dagtocht met fiets en veerboot vanuit Perth

Tip? Zorg dat je minstens een half uur van te voren aanwezig bent zodat je een plekje op het dek van de Ferry kan bemachtigen. Met je snoet in de zon én als je geluk hebt spot je dolfijnen of zelfs walvissen (dit ligt volledig aan het seizoen waarin je het eiland bezoekt). Vanuit Perth kun je ook vliegen naar Rottnest Island. Iets wat mij een beetje overbodig lijkt aangezien de ferry niet extreem tijdrovend is, én een stuk goedkoper.

Vervoer op Rottnest Island

Aangekomen op Rottnest heb je drie opties: lopen , fietsen of bussen. Het huren van een fiets voor één dag zal je $30 kosten. Het voordeel van die fiets is dat je onafhankelijk bent en dat deze je óveral brengt. De bus heeft alleen de bepaalde routes. De rest kun je natuurlijk lopend doen, maar erg efficient is dat niet wanneer je het hele eiland wilt zien.

Houd er rekening mee dat als je het hele eiland op de fiets wil bezoeken in één dag je aardig door moet trappen. Je zal niet de tijd hebben om een paar uur op een van de prachtige stranden te liggen. Ook zal je dan niet alles kunnen zien op ‘het midden’ van het eiland. En daardoor bijvoorbeeld het pink lake missen. 

Ik zou willen dat ik twee dagen gegaan was met een overnachting. Dan had ik genoeg tijd gehad om alles te zien en daarnaast ook even te genieten op één van de lege witte stranden (of op meerdere). 

Aan het einde van de middag / begin van de avond vertrekken alle toeristen terug naar het vaste land en blijf jij dan achter op een wit strand. Met de zon die langzaamaan in het turquoise water zal zakken. Wat wil je nog meer?

Rottnest Island (Australië)

Weetjes over Rottnest Island

  • Rottnest Island is ‘ontdekt’ door de Nederlandse VOC die het eiland Rattennest noemden naar de quokkas, een kangaroesoort, die vergeleken werd met de ratten van thuis
  • Rottnest Island is de enige plek waar je verzekerd bent van het zien van een quokka aangezien ze op het vasteland extreem zeldzaam / niet aanwezig zijn
  • De locale aboriginals noemen het eiland Wadjemup, wat “plek over het water waar de geesten zijn” betekent
  • Rottnest Island is met 19 km2 kleiner dan Vlieland, het kleinste bewoonde Nederlandse Waddeneiland 

Tips voor je bezoek aan Rottnest Island

  • Neem voldoende drinkwater mee, de helft van het eiland is namelijk niet voorzien van drinkwatervoorzieningen 
  • Zorg voor een lekkere picknick en snacks. Er is een supermarkt aanwezig op het eiland, in het dorpje (Thomson Bay) waar je aankomt met de ferry, hier is alles alleen extreem duur. De prijzen liggen rond het dubbele van de prijs in de supermarkt.
  • Bezoek Rottnest Island vanuit huis door aflevering 2 van de serie Islands of Australia te kijken! 

Quokka selfies van verschillende Reiswijven

Ben jij ooit op Rottnest Island geweest?
Deel jouw ervaringen in de comments of tag ons in jouw leukste quokka selfie!

Meer lezen over Australië?

Lees verder over de beroemde Great Ocean Road of bekijk handige tips voor als je wilt gaan kamperen in Australië

Over de auteur

Hey, Ik ben Meintje. Sinds oktober 2019 backpack ik in mijn eentje door Australië. Via mijn blogs vertel ik jullie graag over mijn avonturen. Over de mooie en de minder mooie momenten. En over alle plekken die ik bezoek. Samen met team Reiswijven probeer ik andere reisliefhebbers te inspireren en op weg te helpen d.m.v. het delen van tips, hot spots en reisroutes! Vragen? Let me know! Liefs x

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *