In de meest beroemde koffie regio van Colombia kan een bezoek aan een Coffee Farm natuurlijk niet ontbreken. Overal in de omgeving van Salento zie je prachtige koffie plantages op de heuvels omringd door bergen. Als koffie liefhebber kun je in het dorpje ook je hart ophalen in alle koffie shops, maar nog leuker is het bezoeken van Coffee Farm! Wij deden een koffie tour bij Finca El Ocaso in Salento en ik vertel je er hier alles over.

salento colombia

Salento, Colombia

Salento is een leuk bergdorpje in het midden/oosten van Colombia. De meeste reizigers gaan hier naartoe om de hike door Valle del Cocora te maken, de vallei met de hoogste palmbomen ter wereld! Het dorpje zelf is ook erg gezellig met verschillende eettentjes en een dorpsplein met een paar terrasjes. 

In de avond kun je eens een poging wagen tot een potje Tejo. Dit is een lokaal spel waarbij je een kei gooit tegen een pakketje met buskruit, waardoor er een kleine ontploffing plaats vindt. Zeker in combinatie met een biertje en samen met locals is dit een erg leuke activiteit in Salento!

Koffie tour bij Finca El Ocaso in Salento

Na online wat research te hebben gedaan, besloten wij de koffie tour te doen bij Finca El Ocaso. Deze stond goed aangeschreven en hier kun je meerdere keren per dag terecht voor een koffie tour (9am – 11am -12pm – 2pm – 4pm). Je kunt van te voren een tour boeken, maar je kunt er ook gewoon naartoe gaan en aansluiten bij de eerstvolgende tour.

Boek hier jouw koffie tour bij El Ocaso incl. vervoer

Coffee Farm Finca El Ocaso ligt op een prachtige locatie middenin de heuvels. Het hoofdgebouw is in traditionele stijl gebouwd en steekt mooi af tegen de groene omgeving. Het terrein staat uiteraard vol met koffie planten en heeft in het midden een grote tuin waar je vooraf of na de tour kunt genieten van een heerlijke espresso (aanrader!).

Tijdens de tour leer je onwijs veel over het complete koffie proces. Na de uitleg van de enthousiaste gids krijg je een rondleiding over het terrein en de koffie plantages waarbij ze alles verteld over de verschillende soorten planten. Ook krijg je te zien hoe de koffie op traditionele wijze wordt verbouwd en geoogst. Vervolgens mag je zelf aan de slag met het plukken van koffie bessen, een zaadje planten en het verpulveren van de bonen. Natuurlijk krijg je aan het einde ook de kans om vers gezette koffie te proeven door middel van cupping!

Hoe kom je bij Finca El Ocaso?

Finca El Ocaso is te bereiken door middel van een mooie wandelroute vanaf Salento. Wij liepen hier ongeveer een uurtje over en de route kronkelde door prachtige koffie plantages en een aantal andere koffie boerderijen. Mocht je geen zin hebben om te lopen, kun je er ook een 4×4 taxi naartoe nemen.

Adres: Via Vereda Palestina Kilometro 3, 8, Salento, Quindío, Colombi

Wat kost een koffie tour in Salento?

Wij betaalden voor de koffie tour 20.000 COP (€5,35) per persoon en kochten nog 2 zakjes Salento koffie als souvenir voor 22.000 (€5,80).

Andere koffie tours in Salento

Naast de Finca El Ocaso farm zijn er nog een aantal andere koffie plantages in Salento waar je een tourtje kunt doen. Zo heb je onder andere Don Eduardo en Finca Momota, die ook goed aangeschreven staan. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde en het programma zal ook niet veel afwijken van elkaar.

Meer lezen over Zuid-Amerika?

Lees verder over Machu Picchu en meer prachtige hikes vanuit Cusco, Peru of kijk hier voor de top 5 outdoor activiteiten in Baños, Ecuador.

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

6 reacties

  1. Deze koffie tour is zeker een aanrader. Het is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens super leerzaam, zonder dat het saai of langdradig wordt. De Engels sprekende gids zorgt ervoor dat iedereen lekker actief blijft en weet elke vraag te beantwoorden. Wij hadden geen zin om door de warmte te lopen dus hebben lekker lui een Willy (de lokale taxi) genomen. Kortom, ben je in Salento en een koffie liefhebber dan moet je hier zeker zijn.

    1. Super leuk dat je ook deze koffie tour gedaan hebt Myrthe! En fijn dat het zo goed bevallen is 🙂 Veel plezier nog met de rest van je Colombia reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *