In december 2018 reisde ik twee weken met mijn vriend door Maleisië. Van de indrukwekkende hoofdstad, door de jungle, langs theeplantages en uiteindelijk aan mooie stranden op een eiland. Omdat wij “maar” twee weken hadden wilden wij in die tijd zo veel mogelijk van het land zien! Daarom hebben wij onze dagen goed vol gepland met een leuke en gevarieerde reisroute dwars door Maleisië. Ik deel in dit artikel de plekken die je niet mag missen als je ook twee weken door Maleisië reist!

Reisroute Maleisië

Tip voor het reizen door Maleisië: Wij verbleven 2/3 nachten per verblijfsplek. Als vervoersmiddel hebben wij gekozen om alles met de bus te doen. Dit is prima geregeld en aan tickets kom je gemakkelijk bij de busstations. De wegen zijn goed en wij hebben niet langer dan 5 uur in een bus gezeten.

De hoofdstad, Kuala Lumpur

Wij kwamen aan in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Dit was voor ons het startpunt van onze reisroute door Maleisië. Kuala Lumpur is een grote afwisselende stad met hoge wolkenkrabbers, maar ook kleinere huisjes in de oudere bouwstijl. De eerste stop was bij de Petronas Twin Towers. Immers is dit het toonbeeld van de stad en als je ervoor staat zijn die torens prachtig hoog en indrukwekkend.

De volgende dag hebben wij Chinatown bezocht in Kuala Lumpur, waar het net leek alsof we door China wandelden. Daarna hebben wij een taxi genomen naar de Batu Caves*. De Batu Caves zijn tempels gemaakt in grotten. Eerst moet je langs een grote gouden Buddha lopen en daarna vervolg je je weg langs gekleurde treden naar boven. Met als gevolg dat je bovenaan komt bij de tempels en een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Als laatste zijn wij naar de wijk Kampung Baru geweest, de laatste wijk die nog niet volgebouwd is met wolkenkrabbers, maar waar de lokale inwoner geniet van het streetfood en woont in lage huisjes. Verder omringt door allemaal wolkenkrabbers. 

* Een tip bij het bezoeken van de Caves: zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend aankomt, dan is het er het rustigs. Ook moet je als vrouw je schouders bedekken met een sjaal, deze zijn eventueel te huur bij de ingang.

Verblijftip Kuala Lumpur:

Wij verbleven in Regalia Residence Apartments, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de skyline! Op de 37ste verdieping is een infinity pool waar vanuit je bijna de hele stad kunt bewonderen!

Of bekijk hier meer mooie hotels in Kuala Lumpur

Taman Negara, de jungle in!

Na Kuala Lumpur zijn wij vertrokken naar Taman Negara, of ook wel beter bekend als de jungle van Maleisië. Daar sliepen wij bij Mutiara Taman Negara in houten hutjes in de jungle. In Taman Negara kun je heel goed hiken, er zijn verschillende hikes die goed worden aangegeven. Ook kan je ervoor kiezen om een hike te doen samen met een gids. Daarnaast kun je ook een boottocht boeken en dan kan je de jungle bekijken vanaf de Tahan River. Wij vierden dit jaar kerst in Taman Negara, waar ik ook een blog over schreef. Hier kan je mijn ervaring lezen!

Cameron Highlands

Daarna zijn wij vanuit Taman Negara vertrokken naar de Cameron Highlands. Dit is het hoogst gelegen gebied in Maleisië. Dit merkte we al snel aan de temperatuur. Een dikkere trui is hier niet geheel overbodig! De Cameron Highlands staat bekend om hun theeplantages en hun aardbeien die gekweekt worden. De meest gemakkelijke manier is om een tour te boeken en met een Jeep wordt je langs de plantages gereden. Op de mooiste punten mag je uitstappen om te genieten van het uitzicht. Ook hebben wij met de tour een vlindertuin en een aardbeienkwekerij bezocht. Ik raad je aan om daar aardbeien te kopen, zo deze waren lekker! 

Ook hebben wij de keuze gemaakt om een hike te doen, deze staan goed aangegeven in toeristenfolders. Echter is het soms tijdens het lopen lastig in te schatten of je de route nog volgt. Google maps kan je hier en daar zeker een handje helpen! Door de wat lagere temperaturen is hiken een stuk aangenamer.

Het eiland Penang

Als vierde stop kozen wij voor Penang, een eiland voor de westkust van Maleisië. Panang is gemakkelijk te bereiken met de ferry. Met de ferry kom je zo aan in George Town, de hoofdstad. Penang staat bekend om zijn streetfood. Deze heb ik natuurlijk uitgeprobeerd en mijn ervaring lees je hier. George Town is een drukke stad waarin authentieke huisjes worden afgewisseld met wolkenkrabbers. Leuke winkelstraatjes, markten en street art. Wil je geen street art missen? Volg dan een wandelroute. Wij liepen de route beschreven in de Lonely Planet. Tegen het einde van de middag konden wij ook vanaf ons hotel Neo+ Penang heerlijk genieten van het uitzicht van George Town en een verkoelend zwembad.

Batu Ferringhi, tweede bestemming op Penang

Als laatste bestemming kozen wij ervoor om naar Batu Ferringhi te gaan, ook op Penang. Een plek vol met resorts langs het strand met een zwembad. We verbleven in een heerlijk all inclusive hotel om even bij te komen van het reizen, het The Bayview Beach Resort. Een heerlijk hotel om te genieten op je strandbed aan het zwembad of strand met een cocktail in je hand!

Een fijne reisroute door Maleisië?

Samengevat is de bovenstaande reisroute door Maleisië goed haalbaar in twee weken. Als eerste kom je aan in een grote stad, Kuala Lumpur. Daarna ervaar je de jungle. Als derde kan je genieten van de prachtige uitzichten bij de Cameron Highlands en iets aangenamere temperaturen. Ook een bezoek aan Penang kan gecombineerd worden in de reisroute. Zowel een grotere stad (George Town) als het heerlijk ontspannen bij een resort.

Meer lezen over Azië?

Lees hier verder over streetfood testen op Penang, Maleisië of kijk hier voor 6 bezienswaardigheden in Singapore.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *