Reiswijven is een reisblog- en community, voor en door Nederlandse reizigsters. We inspireren andere reislustigen met onze beste reistips, reisroutes en hotspots voor de mooiste bestemmingen in zowel binnen- als buitenland.

Het idee achter Reiswijven begon in 2019 met ons Instagram account, waarop we Nederlandse reizigsters een eigen platform geven. Een plek om hun mooiste reisfoto’s te tonen, tips te delen en inspiratie op te doen. Hierbij focussen we op échte meiden in plaats van de grote influencers, omdat ook zij het verdienen in de spotlight te staan. Tegelijkertijd maken we het Instagram wereldje persoonlijker door iedereen die we delen een paar reisgerelateerde vragen te stellen. Zo is elke post een mini interview! 

Al snel zijn we naast de social accounts met deze reisblog begonnen. Hier schrijven we blogs over alles wat te maken heeft met reizen in binnen- en buitenland, om zo andere reizigsters te informeren en inspireren. Dit doen wij met het Reiswijven team, maar ook met gastbloggers die we uitnodigen om hun mooiste verhalen te delen. Inmiddels hebben we al meer dan 200 blogs gepubliceerd, ruim 30 gastbloggers een platform gegeven en is Reiswijven uitgegroeid tot een goed gelezen Nederlandse reisblog!

Lijkt het jou ook leuk om met ons mee te schrijven of zoek je een andere manier van samenwerken?
Neem contact met ons op of bekijk wat de mogelijkheden zijn om met ons samen te werken.


Meet the team

Marcella

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Ik werk als freelance Virtual Assistant, wat ik vanaf overal ter wereld kan doen en daarom dus ook zo vaak als maar kan op reis ben! In 2019 maakte ik samen met mijn vriend een prachtige wereldreis van een jaar, waarbij we door heel Latijns-Amerika en Azië zijn gereisd. Na terugkomst in maart 2020 (je begrijpt vast wel waarom) hebben we veel plekken in eigen land ontdekt en wat kleinere tripjes gemaakt binnen Europa, maar na 2,5 jaar begon het grote avontuur weer te kriebelen. Dus hebben we in oktober 2022 onze koffers weer gepakt en zijn we verhuisd naar Bali! Op dit tropische eiland wonen en werken we nu als echte ‘Digital Nomads’, wat ons maar al te goed bevalt. Over al deze avonturen en meer deel ik mijn verhalen en tips op Reiswijven. Ik ben erg trots op wat ik samen met het team in de afgelopen jaren al heb mogen bereiken met Reiswijven en hoop hier nog heel lang mee door te mogen gaan!

Judith

Hoi, ik ben Judith! Net als diegene die deze site bezoekt ben ik natuurlijk gek op reizen en culturen van andere landen ontdekken. Daarnaast werk ik fulltime als leerkracht en daar haal ik net als van reizen veel energie uit. Het voordeel van leerkracht zijn is dat je vele schoolvakanties hebt en in deze vakanties wil ik altijd zo veel mogelijk genieten door middel van reizen. En dan het leukste van het terugkomen van een reis is juist een ander inspireren om ook op reis te gaan of in ieder geval nieuwsgierig te maken naar het land waar jij op reis ben geweest. Mijn ultieme reistip? Verwonder en verbaas je over de kleine verschillen en erger je er niet aan, maar omarm de verschillen. Geluk tijdens het reizen kan in hele grote mooie uitzichten en ervaringen zitten, maar ook hele kleine cultuurverschillen of gewoontes kunnen heerlijke geluksgevoelens geven. Veel leesplezier en geniet alvast van de voorpret van jouw volgende reis!

Evelien

Reiswijven Evelien

Ik ben Evelien en in het dagelijks leven werk ik als online marketeer voor een e-commercebedrijf. Gelukkig heb ik nog wel 25 vakantiedagen en heel wat weekendjes om de wereld te ontdekken. Ik ben echt een reisliefhebber en het liefst ben ik dan ook zoveel mogelijk op reis. Door de jaren heen heb ik al heel wat plekken ontdekt, maar ben nog lang niet uitgereisd! Inmiddels heb ik 59 landen bezocht, verspreid over de continenten Afrika, Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Op m’n bucketlist staan nog Peru en Paaseiland! Maar eigenlijk voeg ik elke week wel een nieuw land toe aan deze lijst, zodra ik weer wat gelezen heb over een voor mij onbekende bestemming. Sinds oktober 2020 maak ik deel uit van Reiswijven.nl en ik kijk er naar uit om jullie te inspireren met de blogs en tips te geven over de leukste plekken over de hele wereld!

Stefanie

Hi! Ik ben Stefanie en zoals mijn aanwezigheid op deze site verraadt, ben ik gek op reizen. In het dagelijks leven werk ik als risico analist op het gebied van duurzaamheid bij een financiële instelling. Ik heb het geluk dat mijn werk goed op afstand uit te voeren is en mijn werkgever erg flexibel is, waardoor ik regelmatig vanaf zonnige bestemmingen mijn laptop openklap. Mijn roots liggen in Indonesië en met de vele familiebezoeken en verschillende eilanden die ik daarmee probeer te combineren, denk ik dat ik mijzelf inmiddels wel Indonesië expert kan noemen. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar de perfecte longboard golf en landschappen om te hiken. Het liefst reis ik samen met mijn vriend en hondje en onze ultieme droom is om nog een tijd in het buitenland te wonen. Ik vind het ontzettend leuk om deel uit te mogen maken van het Reiswijven.nl team en kijk er naar uit om al mijn reisavonturen met jullie te delen. 

Tessa

Hi, ik ben Tessa en net als jou dol op reizen. Na het behalen van mijn HBO studie “Maatschappelijk werk en dienstverlening” heb ik besloten om alles achter te laten en voor een halfjaar naar Australië te vertrekken. Dit halfjaar werd al snel een jaar en sindsdien ben ik verknocht aan reizen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk landen zien en culturen leren kennen. Voor mij begint de voorpret van zo’n reis al door me van tevoren in te lezen en me te laten inspireren door blogs en ervaringen van anderen. Hopelijk kan dit platform jou ook inspireren en kunnen we met elkaar de mooiste plekjes ontdekken en delen!


Gastbloggers

Naast ons vaste team zijn er ook een hoop enthousiaste gastbloggers bij Reiswijven.
Wil jij ook gastblogger worden voor ons? Bekijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!


Deze Reiswijven gingen ons voor: