Iedereen heeft wel een idee bij de Canarische eilanden. Zon, zee, strand, vulkaanlandschap en eeuwige lente. Om die redenen zal je ook vaak tussen de toeristen staan wanneer je die ene goeie foto probeert te maken of überhaupt van het mooie uitzicht wil genieten. Omdat wij graag op jacht gaan naar bijzondere plekken waar ook minder toerisme is, besloten wij om naar het wat minder bekende eiland La Gomera te gaan. Benieuwd naar hoe dit eiland zich onderscheid van de bekende toeristeneilanden? In deze blog neemt gastblogger Diane je mee naar deze adembenemende plek.

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

La Gomera

Ontdek het minder bekende Canarische eiland La Gomera

Wat meteen opvalt aan het eiland is de prachtige natuur. Door de hoogteverschillen is het hogerop op het eiland koeler en natter waardoor de bossen volop kunnen groeien. Ook is meteen te merken dat het hier een stuk rustiger is. La Gomera is het op een na kleinste eiland van de Canarische eilanden. Een walhalla voor wandelaars en natuurliefhebbers met haar tientallen wandelroutes die op elke plek van de weg zomaar kunnen starten. Het typische strand toerisme ontbreekt hier. Simpelweg omdat zandstranden er niet zijn, en ook geen strand resorts. Dat is toch heerlijk?

Vanuit Tenerife kan er een dagtocht gemaakt worden naar La Gomera. Dit is het meeste toerisme dat het eiland kent.

Vervoer naar en op La Gomera

Wij vlogen met Easyjet in ongeveer 4 uur naar Tenerife. Vanaf Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar La Gomera en besloten om van nood een deugd te maken en een nachtje op Tenerife te vertoeven. Met een binnenlandse vlucht van de plaatselijke maatschappij Binter – prima airline trouwens – die welgeteld 30 minuten duurt, landen we op een vanuit de lucht uitziende grote rots. 

Een auto huren is zeker aan te raden. Over het hele eiland zijn wandelroutes en mooie uitzichtpunten die met de auto te bereiken zijn. Alle hoofdwegen zijn geasfalteerd en elke soort auto kan hier prima wegkomen. Een week autohuur kostte ons hetzelfde als een volle tank en dus zeer goed te doen. 

Wat kan je doen op La Gomera?

#1 Prachtige wandelroutes

La Gomera ligt bezaaid met wandelroutes. Voor zowel de beginnende wandelaar als de gevorderde kan hier zijn of haar hart ophalen. Alle routes zijn duidelijk aangegeven en lijken te pas en te onpas ergens te beginnen. Een mooie route is de El Cedro. Trek hiervoor een half dagje voor uit zodat je ook kunt genieten van de natuur terwijl je door een Europese jungle waant.  Onderweg vind je een kapelletje en bevind de 135 meter hoge waterval op de route.

La Gomera

#2 Laurierbossen op La Gomera

Op La Gomera bevindt zich nog een van de weinige laurierbossen te wereld. Deze bossen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wanneer je door deze groene oase loopt weet je meteen waarom. De bossen liggen in Nationaal Park Garajonay waar je heerlijk van de natuur kan genieten. Door de hoeveelheid vocht in de lucht op deze hoogte staan deze bossen vaak in de mist waardoor het een wat mysterieus tintje krijgt. Op veel plekken langs de weg kan je de auto neerzetten en loop je zo het groene rijk in.

Nationaal Park Garajonay La Gomera

#3 Uitkijkpunten op La Gomera

Langs de wegen zijn er genoeg plekken om de auto te kunnen parkeren om het uitzicht te bewonderen. En geloof me….het zijn er genoeg.

Roque de Agando

De iconische rots van La Gomera: Roque de Agando. Een statig tafereel die bij helder weer van alle kanten te zien is. Omdat de rots in het beschermde deel van La Gomera staat is het verboden deze te beklimmen. Via de wandelpaden eromheen kan je deze reus toch van dichterbij bekijken.

Roque de Agando

Mirador de Abrante

Voor degene die stalen zenuwen heeft is de Mirador de Abrante een fantastisch uitkijkpunt. Ook bij mij voelde ik mijn buik in eerste instantie even draaien. Een uitkijkpunt in een glazen gang, kijkend de diepte in en zover als het oog kan reiken over zee. Deze gang zit bij een restaurant in maar consumpties zijn niet verplicht. De weg er naartoe is onverhard maar prima te doen. Verrassend is de rode kleur dat bij deze weg overheerst.

 Mirador de Abrante La Gomera

#4 Valle Gran Rey

De route naar het dorpje Valle Gran Rey heeft iets verrassends. Zoals de naam al zegt ligt het in een vallei dat steil naar beneden loopt richting de kust. Wanneer je van bovenaan komt aanrijden wordt je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de vallei met de kronkelige weg er naar toe. Vroeger waren het vooral de hippies die hier verbleven. Dit is nog steeds te merken aan het relaxte sfeertje, een vegetarisch/ vegan eettentje en de stijl van de mensen zelf.

Extra tip: Wil je een duik nemen? Bedenk dat er op het eiland geen zandstranden zijn, maar kiezels.

La Gomera is een eiland wat ons verrast heeft. Een eiland uniek in zijn soort. Reden genoeg om dit pareltje een bezoekje te brengen!

Meer over Zuid-Europa?

Lees hier over het ontdekken van het bloemeneiland van Europa, Madeira of kijk hier voor tips om de Cycladen in Griekenland te bezoeken.


Gastauteurs info
Schrijfster: Diane
Instagram: @wewandertodiscover
Youtube Kanaal: La Gomera


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *