Wanneer je denkt aan San Francisco in de Verenigde Staten, denk je snel aan de Golden Gate Bridge. De Golden Gate Bridge is een toonaangevend beeld van de stad en vanaf de Golden Gate Bridge heb je een fantastisch uitzicht over de stad San Francisco. Er zijn verschillende manieren hoe jij over de Golden Gate Bridge kan. Namelijk met de auto over de brug rijden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om over de brug heen te wandelen. Maar je kan het ook op de Hollandse manier doen: fietsen over de Golden Gate Bridge. Dit is een unieke ervaring en ik vertel je de do en don’ts om de Golden Gate Bridge over te fietsen.

Golden Gate Bridge viewpoint

Alles wat je moet weten wanneer je gaat fietsen over de Golden Gate Bridge

#1 Fiets huren

De fietstocht over de Golden Gate Bridge is een veilige fietsroute over fietspaden, maar ook een route met behoorlijke klimmetjes omhoog. Daarom is het belangrijk om een goede fiets te huren. En wij als ervaren fietsende Hollanders hebben gewoon een goede fiets nodig! Wij besloten daarom om een fiets te huren bij Blazing Saddles . Hier kun je voor ongeveer 30 dollar voor de hele dag een goede fiets huren. Een fiets die ook geschikt is voor lange benen!

Bij Blazing Saddles geven ze je de mogelijkheid om bij het huren van de fiets ook een helm te krijgen. Met onze fietservaring in eigen land vonden wij dit niet nodig. Ook krijg je een kaart met een duidelijke route beschreven mee. Voorafgaand aan je vertrek krijg je ook nog een instructiefilmpje van de route hoe je moet fietsen naar de Golden Gate Bridge. Voordat je op de fiets stapt krijg je ook ferry tickets mee die je kan gebruiken als je met de ferry vanuit Sausalito terug naar San Francisco wil. Wanneer je de tickets gebruikt betaal je ze wanneer je de fiets weer terug brengt bij Blazing Saddles. Als laatste stap wordt de fiets qua lengte passend gemaakt en je bent klaar om te vertrekken!

#2 Wat neem je mee tijdens het fietsen over de Golden Gate Bridge?

De fietstocht vanaf San Francisco naar de Golden Gate Bridge doe je ongeveer in anderhalf uur. Afhankelijk van hoe snel je fietst en hoe vaak je stopt onderweg. Wij waren in San Francisco in de lente. Wij hadden rond de 20 graden en het zonnetje.

 • Water: tijdens het fietsen zijn er sommige stukken best wel stijl omhoog en is een slok water tussendoor erg fijn!
 • Voldoende snacks: tijdens het fietsen naar de Golden Gate Bridge kom je tussendoor niet veel mogelijkheden tegen om te snacken. Wij maakte deze fout en gingen zonder snacks de fiets op. Achteraf gezien was dit niet erg verstandig..
 • Zonnebrand: tijdens het fietsen is er niet veel schaduw en brand de zon flink op je huid. Dus extra smeren kan geen kwaad
 • Lonely Planet: in de Lonely Planet staat de fietsroute ook beschreven plus extra tips waar je tussendoor kan stoppen.
 • Camera: tijdens deze fietsroute ga je veel stoppen om foto’s te maken! Een goede camera met een volle batterij is zeker een must!

#3 De fietsroute over de Golden Gate Bridge

De volgende route die ik beschrijf start vanaf The Embarcadero, vlak bij Pier 39. Dit ligt aan de rand van de San Francisco al langs het water. Als je deze fietsroute fietst, fiets je veel op veilige fietspaden. De route zelf is verder ook veel rechtdoor en halverwege de route zie je de Golden Gate Bridge al verschijnen. En dan is de richting waar je naar toe moet fietsen wel duidelijk!

 • Vanuit The Embarcadero kom je vanzelf uit bij Jefferson Street. Deze straat volg je rechtdoor.
 • Jefferson Street komt vanzelf uit op een fietspad door het Maritime National Historical Park.
 • Dit fietspad fiets je door tot dat je aan je rechterhand Municipal Pier ziet.
 • Wanneer je voor de Municipal Pier staat sla je linksaf en vol je het fietspad verder. Dit stukje is al een beetje een klim omhoog!
 • Dit fietspad brengt je in een park, Fort Mason Community Garden. Het hele park fiets je gewoon rechtdoor.
 • Aan het einde van het park kom je uit bij de Marina Blvd. De Marina Blvd fiets je helemaal uit.
 • Aan het einde van de Marina Blvd ga je rechtsaf de Yacht Road op.
 • Yacht Road komt uit op een fietspad getekend op een parkeerplaats, Wave Organ Parking. Volg het fietspad richting het water en het strand, Crissy Field East Beach Langs het strand ligt een goed fietspad.
 • Blijft langs Crissy Field East Beach fietsen. Als je recht vooruit kijkt dan zie je de Golden Gate Bridge steeds dichter bij komen!
 • Aan het einde van Crissy Field Beach kom je uit bij de Warming Hut. Dit is de laatste plek waar je nog wat te eten en te drinken kan halen voordat je de Golden Gate Bridge op gaat fietsen.
 • Achter de Warming hut ligt Long Avenue. Deze weg fiets je omhoog.
 • Boven aan de Long Avenue kruist de weg Battery East Trail, dit is een pad alleen voor fietsers. Sla rechtsaf en volg Battery East Trail.
 • Aan het einde van Battery East Trail kan je het fietspad volgen en voor je het weet sta jij op de Golden Gate Bridge!
 • Als je de hele brug over fietst kan je ervoor kiezen om door te fietsen naar Sausalito. Blijft dan de Alexander Avenue volgen. Dan kom je vanzelf in Sausalito uit en vanuit daar zou je de Ferry terug naar San Francisco kunnen nemen.

#4 Even stoppen om te genieten van het uitzicht.

Tijdens het fietsen naar de Golden Gate Bridge zie je de bug vanaf verschillende punten. En langs de route zijn er een aantal punten zeker de moeite waard. Waar jij een prachtig uitzicht heb over de Golden Gate Bridge, maar ook een prachtig uitzicht op San Francisco.

 • Municipal Pier: vanaf deze pier heb je een prachtig uitzicht op San Francisco.
 • Golden Gate Bridge Vista Point: vanaf dit punt zie je voor het eerst de Golden Gate Bridge in de verte liggen.
 • Crissy Field East Beach: dit is een prachtig strand, waar je even heerlijk kan zitten voor een picknick met uitzicht op de Golden Gate Bridge.
 • Warming Hut: voor de Warming Hut ligt een korte pier. Met een warm drankje en een lekkere snack gehaald uit de Warming Hut zit je hier vlakbij de Golden Gate Bridge.
 • View point Golden Gate Bridge: iets van de route af, maar zeker waard om naar toe te fietsen! Maximaal 10 minuten fietsen.
 • Golden Gate Post Card View point: bijna hetzelfde uitzicht als View point Golden Gate Bridge.

De volgende punten zijn aan de andere kant van de brug:

#5 Onderschat het niet!

Wij besloten om vanaf de Golden Gate Bridge door te fietsen naar Sausalito, om vanuit daar de ferry terug te pakken. Dit is een pittige route met ook flinke stukken weg stijl omhoog. Want Amerika is niet vlak. Van horen zeggen zou je vanaf de ferry ook een prachtig uitzicht hebben op de Golden Gate Bridge en San Francisco. Maar helaas hebben wij dit uitzicht nooit zelf kunnen zien.

Eenmaal aangekomen bij de ferry was de wachtrij ontzettend lang. De ferry ging één keer in het uur en wij zouden misschien de volgende ferry halen. Dat betekende dat wij dik een uur of de volgende ferry moesten wachten. Na wat wikken en wegen hebben wij besloten om uit de lange wachtrij te stappen om het hele stuk terug te fietsen. Tijdens het fietsen terug naar San Francisco werden we wel getrakteerd op een prachtige zonsondergang vanaf de brug. Geluk bij een ongeluk!

De route die wij hebben gefietst heeft mijn vriend Tim gefilmd. Benieuwd hoe de hele route op de fiets over de Golden Gate Bridge eruit zag? Check dan de toffe video hierboven!

Meer lezen over de Verenigde staten?

Lees verder over wat te doen in één dag in San Francisco, Californië of bekijk onze handige tips voor een roadtrip USA met een Campervan

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *