Wanneer je kiest voor een roadtrip door Namibië met een daktent boven op je auto, is het slapen op een camping een must do. Door heel Namibië zijn er verschillende campings te vinden. De ene camping wat beter dan de ander. De ene camping op een mooiere, uniekere locatie dan een ander. De campings in Namibië zijn over het algemeen goed te betalen en hebben prima voorzieningen. Kortom, ideaal om veilig te overnachten tijdens je roadtrip door Namibië. Hieronder deel ik de beste en mooiste campings in Namibië die wij tijdens onze roadtrip van een maand tegen zijn gekomen.

Praktische informatie voordat je gaat kamperen in Namibië

In Namibië kan je campings boeken bij NWR, deze campings worden vanuit de overheid geregeld. Verwacht bij NWR campings geen luxe. De campings zijn qua sanitair basic, net als de campingplekken. Alles is aanwezig, maar daar is alles mee gezegd. NWR campings zijn vooral te vinden in National Parken in Namibië.

Wil je iets meer luxe op je camping? Dan is het aan te raden om campings uit te zoeken die door kleine ondernemers gerund worden. Deze campings zijn over het algemeen net een stapje luxer en wat beter onderhouden. Het nadeel alleen is wel dat deze campings altijd buiten de National Parken liggen.

Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om campings voorafgaand te reserveren. Wij hebben dit allemaal online gedaan. Bij de ene camping moet je een mailtje sturen voor een reserveren, bij een andere camping kan dat via een online reserveringssysteem. De website van NWR is wat log en traag, maar ook daar is bij gelukt om alle campings voorafgaand te reserveren.

8x De beste en mooiste campings in Namibië

#1 NamibRand Family Hideout

‘Only you and the desert’ is de quote van deze camping en daar is geen woord aan gelogen. Er zijn maar 3 plekken op deze camping, dus het is zeer sterk aan te raden om deze camping vooraf te boeken. NamibRand Family Hideout heeft grote campingplekken midden in de woestijn. Je hebt bij je eigen plek een privé douche en toilet met warm water. En met een beetje mazzel zie je wildlife vlak bij je eigen campingplek lopen. Wij zagen onder anderen oryxen en struisvogels.

Vanaf de camping zijn er verschillende selfdrives of georganiseerde tours te volgen. Wij hebben beide niet gedaan en vooral genoten van het ‘alleen’ zijn in de woestijn. Vooral de zonsondergang en de zonsopkomst zijn waanzinnig mooi vanaf je campingplek. Alle voorzieningen (water, licht en privé sanitair) zijn aanwezig op de camping en toch heb je het gevoel dat je totaal afgelegen in Namibië aan het kamperen bent. Een ideale combinatie.

Let op, de camping is alleen te bereiken via zandwegen. Dus je moet je bandenspanning verlagen, zodat je niet in het zand vast komt te zitten met je auto.

#2 Klein Aus Vista

Op zoek naar een camping voorzien van alle luxe? Een goed restaurant om de hoek en qua locatie vlakbij Kolmanskop en Lüderitz? En deze camping is op de route door naar Sossusvlei, een van de bekendste highlights van Namibië. Dan is de camping Klein Aus Vista helemaal wat voor jou. Wil je liever een nachtje niet op de camping slapen? Dan kan je hier ook kiezen voor een lodge.

Vanaf deze locatie zijn er verschillende hikes die je kan lopen. Wij kozen voor de ‘sunset hike’ en kregen als beloning een waanzinnige zonsondergang voorgeschoteld. Naast hiken is er een zwembad aanwezig, een bar en een klein winkeltje. De sanitair op de camping is gedeeld en netjes verzorgd. Kortom, je hoeft je hier niet te vervelen.

#3 Palmwag Campsite

Op zoek naar een luxe camping, in een stukje middle of nowhere, niet al te ver van Etosha National Park en waar de olifanten vlak langs je campingplek kunnen lopen? Dat hoort allemaal bij Palmwag Campsite. De weg naar deze camping is waanzinnig. Op het stuk naar Palmwag Campsite kwamen wij nauwelijks tegenliggers tegen en werden wij getrakteerd op waanzinnige uitzichten die elk uur totaal veranderden.

Wanneer je eenmaal aangekomen bent op de campsite zie je overal bordjes wat je moet opleggen voor ‘Jumbo and his friends’, wat de indruk geeft dat er olifanten kunnen zijn. Onze verwachtingen stelde we niet echt bij, want het is wildlife en hoe groot is de kans dat nou net een kudde olifanten langs jouw campingplek lopen?! Om die kans te vergroten kan je vroeg in de ochtend of tijdens zonsondergang mee met een safaridrive. Gelukkig hadden wij dit niet gedaan, want na het avondeten liep er een kudde olifanten vlak bij ons campingplekje. Ik heb mij nog nooit zo stil verstopt achter de bomen en genoten van de hele kudde olifanten! En extra fijn, in de ochtend kwam de kudde weer terug en konden we nogmaals van de olifanten genieten!

Naast het genieten van de olifanten is er een zwembad, gedeelde sanitaire, een bar en een restaurant aanwezig.

#4 Hoada Campsite

Hoada Campsite ligt verscholen tussen grote stenen en rotsen. Midden in een woestijnlandschap is er een ecologische camping gemaakt waar jij heerlijk kunt ontspannen, of juist op avontuur kan gaan om de omgeving meter te ontdekken. Dit kan door middel van een safaridrive die je ter plekke op de camping kan boeken. Maar vanaf de camping zijn er ook verschillende hikes die je zelf kan lopen. Let wel op, begin deze hikes vroeg. Want je zit midden in de woestijn en het kan hier, zelfs in de winter, ontzettende heet zijn.

Je kan kiezen om te verblijven op een campingplek of overnachten in een tent. Op de campingplek is er geen elektriciteit aanwezig. Wel zijn er watervoorzieningen en voor warm water wordt er een vuurtje gemaakt (ook wel een Donkey Shower genoemd) en kan je gebruik maken van een warme douche. Het sanitaire is gemaakt tussen de grote rotsen en is basic, maar precies genoeg. Daarnaast is er een kleine bar aanwezig, waar je alleen met contant geld kan betalen. En dit is de plek voor waar je kan genieten van de zonsondergang onder het genot van een lekker drankje. Als laatste is er ook een klein zwembad aanwezig waar je jezelf even kan afkoelen.

#5 Olifantsrus, Etosha National Park

Een kleine camping in het westen van Etosha, waar het ook qua toeristen het het rustigst is. Olifantsrus heeft een waanzinnige waterhole waar regelmatig olifanten te spotten zijn. Waar zou de naam van de camping vandaan komen!? Wanneer het donker wordt, is de waterhole verlicht. Helaas is de waterhole niet de hele nacht verlicht, elektriciteit wordt opgewerkt met een aggregaat. Dus midden in de nacht is er ook geen licht aanwezig in de toiletgebouwen.

Het sanitair is basic en de plekken op de camping zijn redelijk groot voor Etosha campsites. Wij hadden de mazzel dat wij een plek hadden direct naast het hek, zodat wij de waterhole ook in de gaten konden houden vanaf onze daktent.

#6 Okaukuejo, Etosha National Park

Eigenlijk ga je naar Okaukuejo Camp niet voor de camping. Deze camping is groot en druk. Hier kom je zeker niet voor je rust. Maar Okaukuejo heeft een waanzinnige waterhole die alles dubbel en dwars goedmaakt! Bij deze waterhole is er de hele nacht door verlichting, dus je kan altijd plaatsnemen op de banken rondom de waterhole om wildlife te spotten. Elke keer als wij naar de waterhole liepen waren en wel dieren en was het een en al genieten geblazen.

Daarnaast is Okaukuejo het centrum van Etosha National Park. Hier beginnen vele georganiseerde safari’s, is er een redelijke supermarkt aanwezig voor een aantal basic inkopen en is er een heerlijk zwembad om aan te liggen en even bij te komen van je selfdrive safari.

#7 Sossus Oasis campsite

Sossus Oasis campsite is de beste camping van Sesriem. met mooie ruime plekken waar je prive sanitair hebt en alle voorzieningen aanwezig zijn (denk aan licht, water, stroom en een klein keukentje). Midden op de camping is er een klein zwembad aanwezig, en bij deze camping is er ook een supermarktje waar je alle basis producten kan kopen en een tankstation.

Het enige nadeel is, is dat deze camping net buiten de poorten van de Sossusvlei liggen. Wil je de zonsopkomst en zonsondergang meepakken in de Sossusvlei? Dan is een camping in het National Park aan te raden. Wij hebben zelf de keuze gemaakt om 2 nachtjes in het park te blijven slapen en 1 nachtje op deze camping.

#8 Wildkamperen op Brukkaros

Eigenlijk is deze plek een beetje valsspelen, want de camping die ooit aanwezig was op Brukkaros is niet meer aanwezig. Je vindt er nog wel een aantal verlaten gebouwen en er zijn verder geen voorzieningen aanwezig. Maar dit betekend niet dat je deze plek moet overslaan. Dit was een van de gaafste ervaringen van onze gehele rondreis door Namibië. Je bent tijdens het wildkamperen op de vulkaan helemaal een met de natuur. Niet is er om je heen, in de nacht is het er volledig donker en kan je het beste alle sterren zien aan de hemel!

Wil je meer weten over het wildkamperen op Burrakros? Lees dan verder over alle tips en voorbereidingen voor het wildkamperen op Brukkaros.

Meer lezen over Namibië?

Lees dan hier verder over een reisroute Namibië, de ultieme roadtrip of kijk hier voor de 15 redenen waarom je een rondreis door Namibië moet maken.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *