In deze vreemde Corona tijd is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Veel thuiszitten, weinig sociale contacten en niet of nauwelijks uitstapjes ter ontspanning kunnen een slechte invloed hebben op je lichaam en geest. Thanks for the Trip biedt hiervoor een hele fijne escape: een Coronaproof retraite in eigen land! Lees alles over mijn ervaring en waarom ik dit absoluut aanraad om even volledig tot jezelf te komen.

Op retraite met Thanks for the Trip

Thanks for the Trip is opgericht met als missie de wereld te inspireren meer Me time te ervaren. Ze bieden privé retraites aan in eigen land, altijd in een bijzondere bed & breakfast met fijne wellness faciliteiten en inclusief een 1-op-1 coachingsessie! Dit zijn dus alle factoren die je nodig hebt voor een ontspannend staycation waarin je even ontsnapt aan je huis, je omgeving en je verplichtingen.

Bed & Breakfast ‘t Slot Opperdoes

De coronaproof retraite werd gehouden in Bed & Breakfast ‘t Slot 64 Opperdoes in Noord-Holland. Deze B&B bevindt zich in een prachtige verbouwde boerderij welke super stijlvol is ingericht en van alle gemakken voorzien. Gastvrouw Jacqueline zorgt voor een warm welkom en staat continu voor je klaar.

Er zijn drie kamers in de B&B, welke net zijn gerenoveerd. Wij verbleven in Kamer #3, maar de andere twee kamers zijn net zo mooi en allen net in een andere stijl.

In de gezamenlijke binnentuin kun je van de buitenlucht genieten en wordt ‘s avonds graag een kampvuur voor je aangestoken! Onder de overkapping staat een jacuzzi waar je heerlijk in kunt bubbelen en gegarandeerd tot rust komt.

Kom tot rust in de Privé Spa

Bij de B&B zit een heuse Privé Spa waar je tijdens je retraite gebruik van mag maken. Er is een Finse sauna, infrarood sauna, bubbelbad, loungebed, luxe douche met scrubzout en een fijn zitje bij de open haard. Heel deze ruimte is voor jezelf en hoef je met niemand te delen, volledig corona-proof! Je kunt zelf een drankje pakken uit de bar en je mag je eigen muziek aansluiten op de boxen voor de ultieme relax ervaring.

Dineren en ontbijten

Omdat restaurants tijdens ons bezoek nog niet open waren, bestelden we ‘s avonds eten wat corona-proof tot in de kamer werd bezorgd. Doordat er een tafel met stoelen en servies in de kamer klaarstaat kun je hier prima en in alle rust van je eten genieten. In de ochtend wordt er een luxe ontbijt geserveerd wat onwijs lekker is en meer dan je op kan!

Coachingsessie met Miranda

Een bijzonder onderdeel van de Coronaproof retraite is de 1-op-1 coachingsessie met een lifecoach. Omdat we midden in de tweede lockdown op retraite gingen, deden we de coachingsessie via Zoom. Ik had dit zelf nog nooit eerder gedaan, maar voelde mij al snel op mijn gemak bij mijn coach Miranda. Ondanks dat er een scherm tussen ons in zat hadden we al snel een fijne klik en voelde Miranda mij verbazingwekkend goed aan! We hebben ruim 1,5 uur gepraat en ze heeft mij geholpen met mijn persoonlijke vraagstuk: de balans vinden tussen alle werk- en privé-zaken in mijn agenda. Ze gaf mij veel tips en handvatten om dit op te pakken, wellicht wel voor herhaling vatbaar!

De omgeving van Opperdoes

Opperdoes ligt vlakbij het IJsselmeer, waar je langs de haven kunt uitwaaien en bootjes kunt kijken. Mocht het weer het toelaten kun je ook zelf een bootje huren om het IJsselmeer op te varen! Verder vind je hier het mooie Kasteel Radboud Medemblik, welke (buiten de lockdown om) te bezoeken is of je gewoon vanaf buiten kunt bewonderen!

Wil je dat we ook een blog schrijven over jouw bijzondere accommodatie of activiteit? Kijk dan bij samenwerken hoe je ons het beste kunt benaderen!

Meer lezen over Staycations?

Lees verder over een stedentrip Deventer tijdens de kerst of kijk hier voor de meest bijzondere overnachtingen van Nederland

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *