Bij de kerstperiode denk je snel aan een kerstboom en het kerstdiner samen met vrienden en familie. Maar het vieren van kerst op reis heeft ook iets moois. In dit artikel vertel ik je alles over mijn kerst beleving in Taman Negara, Maleisië. Ook deel ik of ik het na deze ervaring aan zou raden kerst in het buitenland te vieren of niet!

Aankomst Maleisië (Kuala Lumpur)

Vier dagen voor kerstavond stapten wij (mijn vriend en ik) uit het vliegtuig in Kuala Lumpur en meteen werden we overvallen door de 30 graden. Temperatuurverschil was groot, maar daar wen je snel genoeg aan. Snel kom je in het zomervakantie ritme. Zomerkleding aan, zonnebrand smeren en genieten van een koud biertje bij een zwembad!

Verblijf tip Kuala Lumpur: Een tip voor een prachtig uitzicht over Kuala Lumpur vanuit een infinity pool zijn de Regalia Residence appartementen. Wij hadden deze via Booking.com geboekt, maar Airbnb kan natuurlijk ook. Dat uitzicht op de 37e verdieping vanuit het zwembad was waanzinnig. Eén en al genieten!

Kerst sfeer in Maleisië

Verder hadden wij nog niet veel van kerst gemerkt, maar wanneer wij een winkelcentrum of een restaurant instapten was alles wel versierd. In de Shopping Malls waren allemaal pleintjes ingericht vol met lichtjes, sneeuwpoppen en kerstmannen. Ook buiten stonden versierde kerstbomen. Raar contrast met hoge temperaturen en zon, maar dat blijft je wel herinneren aan dat de kerst er bijna aan komt!

Taman Negara

Op 24 december gingen wij naar de Jungle, Taman Negara. Daarvoor moesten wij vanaf Kuala Lumpur met een busje ongeveer 2 uur rijden naar onze opstapplaats langs de Tembeling River. Vanaf daar moesten we nog 2,5 uur op een boot naar ons huisje in de jungle. Koffers en tassen, alles werd op dat smalle bootje gepropt en twee uur later werden we afgezet bij ons resort. Apen in de bomen, palmbomen, bloemen, een houten huisje. Allen wat wij ons voorstelde hadden wij. Verder op het resort was er niet veel. Behalve in de eetzaal, daar stond een kerstboom en hebben wij een heerlijke kerstavond gehad. Lekker Aziatisch eten, biertjes, kerstlichtjes en de geluiden van apen. Wat wil je nog meer?!

Verblijftip in Taman Negara: Slapen in een hout huisje in de Jungle >> Mutiara Taman Negara.

Taman Negara hiking

Op eerste kerstdag zijn wij gaan wandelen voor de jungle. Deze trekkings kon je vanaf het resort al beginnen, maar wij kozen om samen op pad te gaan met een gids. Via een route die neergelegd was klommen wij steeds hoger naar een prachtig uitzichtpunt. Eigenlijk was ons eerste idee de Canopy Walkway te gaan bewandelen. Dit is een brug opgehangen in de bomen van Taman Negara. Houdt er rekening mee dat deze brug in het regenseizoen dicht is, en wij waren er tijdens het regenseizoen. Jammer, maar de alternatieve wandelroute was ook echt wel een aanrader! Gemakkelijk te lopen en vertrok elke dag. In de middag zijn wij op een longboat over de rivieren gaan varen en zo nog dieper de jungle in gegaan.

Tip: Bloedzuigers zijn er veel in Taman Negara, ondanks de warmte droegen wij een lange broek en lange sokken. Liever meer zweet dat een bloedzuiger op je been.

Kerstdiner in Taman Negara

Na een dag hiken en genieten van een boottour door de Taman Negara kwamen wij weer terug op het resort. Moe en voldaan schoven wij aan in de eetzaal en besteld wij ons avondeten. Weer tussen de kerstlichtjes en de kaarsjes. Eigenlijk heb je meer niet nodig, maar we werden ook nog verrast door een kerstman tijdens het kerstdiner. Ontzettend gelachen en echt een hele fijne avond gehad.

Kerst in het buitenland, een aanrader of niet?

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit waar je kerst viert. Of je thuis bent of dat je ergens op reis bent. Het gaat om het feit dat je samen met iemand kan genieten van een dag/avond met iemand waar je gelukkig van wordt. En ja een kerstboom, lichtjes en andere versiering geeft natuurlijk wel een extra kerstgevoel. Samen met elkaar maak je het mooiste kerstfeest, waar dan ook. Maar ik blijf wel met een extra fijn gevoel terug kijken naar onze kerst in Maleisië, met het kerstdiner en het kerstfeest in Taman Negara. Dat geeft toch een bepaalde sfeer wat je niet snel ergens anders hebt. Dus ja, het is echt een aanrader. Kerst is iets speciaals en als je het dan ook nog ergens anders viert dan komt er nog een extra magisch gevoel erbij.

Meer lezen over Maleisië?

Lees verder over de mooiste reisroute door Maleisië of kijk hier voor het lekkerste streedfood op Penang in Maleisië.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: