Wie mist het ook zo deze winter: gezellige avondjes in de kroeg, kerstmarkten bezoeken & Glühwein drinken op de verwarmde terrassen. Door Corona is alles deze kerst net even anders dan normaal, maar des te meer behoefte is er aan bovenstaande dingen in het stadsleven. Gelukkig zijn er een aantal plekken in Rotterdam waar je in december wel terecht kunt voor een beetje kerst sfeer en een Glühwein to-go, dus organiseer gewoon je eigen Glühwein tour door Rotterdam! Ik zet alle spots voor je op een rij.

Update: dit artikel is in december 2021 bijgewerkt met nog meer RotterdamseGlühwein spots!

10x Kerstsfeer & Glühwein in Rotterdam

#1 Rotterdamse Kerstbomen

In het weekend van 12-13 december kun je bij de Drive (of walk) -Through bij het Industriegebouw terecht voor het halen van een kerstboom, warme choco, glühwein, kerstmuziek en een kleine kerstmarkt. Naast Gluhwein wordt er ook winterse cocktails als Eggnoc en choco met rum geschonken door de bartender van the Rumah, een bekende cocktailbar in Rotterdam.

Adres: Goudsesingel 52-214

Update: in 2021 zijn de Rotterdamse Kerstbomen terug, maar dit keer bij de Maaskantine! Je vindt ze hier op 3, 4 en 5 december

#2 Weelde’s Winter Market

Op het terrein van Weelde vindt in december 2021 elk weekend een Wintermarket plaats. Elke zaterdag en zondag kun je hier terecht voor kunst, food, drinks en een vlooienmarkt. Hier kom je voor een origineel kerstcadeau, scoor je nieuwe patta’s of laat je -nu je er toch bent – een tattoo zetten. Ook voor het verkopen van je overtollige spullen of gewoon glühwein drinken met je vrienden zien ze je graag!

Adres: Marconistraat 39

#3 Christmas Market 2.0.2.0. Rotterdam

De eigenaren van George Cocktails & Food, Roasted by Beurs, Meat, De Vrienden Live en Villa Thalia hebben de handen ineen geslagen en brengen de Rotterdamse Lijnbaan in kerstsferen. Voor gezelligheid en glühwein, warme choco en verse broodjes to-go kun je hier elk weekend in december langslopen.

Adres: Lijnbaan 36-42

Update: ook in december 2021 kun je bij George terecht op het Winter terras! Elke dag van 11:00 tot 17:00

#4 Huismeester

Voor de deur van Huismeester aan de altijd drukke Meent is een kraampje neergezet om huisgemaakte Glúhwein, andere warme dranken en snacks to go mee te nemen, ideaal tijdens het doen van je kerstinkopen!

Adres: Meent 115

#5 Ayla

Ook bij Ayla Rotterdam kun je terecht voor een warme beker Glühwein en andere dranken. Extra leuk is dat je hier ook een kerstboom kunt uitzoeken en er een bbQ staat te loeien voor warme (vega) hotdogs en ander lekkers.

Adres: Kruisplein 153

#6 Stadsbrasserie (de Doelen)

Bij de Stadsbrasserie (de Doelen) vlakbij het Centraal Station zit de kerstsfeer er goed in, naast dat je er huisgemaakte Glühwein kunt krijgen verkopen ze ook koffie met witte chocolade likeur en de lekkerste Egg Nog (eierpunch) die ik ooit geproefd heb! Je kunt een beker to-go krijgen of een hele fles afnemen in de Deli shop, zodat je deze kerst indruk kunt maken op je familie.

Adres: Schouwburgplein 52

#7 Noordplein (Rotterdamse Oogst / Containerbar Noord)

Op het Noordplein is het normaal gesproken een gezellige boel dankzij Containerbar Noord die zich daar dit jaar gevestigd heeft. Helaas mogen zij als cafe nu niet open, maar hebben nu wel een oliebollenkraam op het plein gezet en alle kleurrijke lampjes om het plein geven het een gezellige kerstsfeer! Daarnaast is er elke zaterdag de Rotterdamse Oogst markt, waar je lokale producten kunt shoppen. Op 19 en 23 december vindt er een kersteditie plaats waardoor je dus toch nog een kleine kerstmarkt mee kunt maken!

Adres: Noordplein

Update: in 2021 vinden de kerstedities van Rotterdamse Oogst plaats op 18 en 23 december en is er op 18 en 19 December een Winterplein georganiseerd door Containerbar!

#8 Brasserie Barclay

Ook aan het Schouwburgplein midden in de stad bij Brasserie Barclay kun je tijdens het shoppen een warme drank to-go krijgen. Naast glühwein en andere drankjes verkopen ze ook vers gegrilde halve of hele kippen om mee te pikken voor onderweg.

Adres: Karel Doormanstraat 316

#9 Schaatsbaan Rotterdam

Ook bijSchaatsbaan Rotterdam zit de zit de kerstsfeer er goed in! Naast dat je er los kunt gaan op de ijzers, is er een gezellig Winterplein ingerichtmet (warme) drankjes, erwtensoep en broodjes Unox. Zodra het donker wordt licht de baan op in alle kleuren van de regenboog, wat een rondje schaatsen extra feestelijk maakt. Reserveren voor de Schaatsbaan Rotterdam is ook dit jaar nog verplicht.

Adres: Toepad 95

#10 Kerstmarkt bij Trompenburg Tuinen & Arboretum

Op 10, 11 en 12 december is de botanische tuin van Trompenburg het decor voor een magische kerstmarkt. De groene oase is dan schitterend verlicht en bezoekers kunnen een kramenroute lopen langs producten van regionale ondernemers. Bij de entree is een overdekt winterplein, waar kerstgroen uit de tuin wordt verkocht: van hulst, coniferen en dennen tot sparren. Tijdens de kerstmarkt staan er foodtrucks en theehuis ‘De Uithoek’ serveert winters eten en drinken. De Glühwein en erwtensoep staan voor bezoekers klaar!

Adres: Honingerdijk 86 (beneden)

Heb jij nog meer spots ontdekt in Rotterdam om toe te voegen aan de Glühwein tour?
Laat het ons weten in de reacties!

Meer over hotspots in Rotterdam?

Lees verder over de Bierbrouwerij top 15 van Rotterdam of kijk hier voor de beste cocktailbars van RotterdamBooking.com

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *