Wie mist het ook zo deze winter: gezellige avondjes in de kroeg, kerstmarkten bezoeken & Glühwein drinken op de verwarmde terrassen. Door Corona is alles deze kerst net even anders dan normaal, maar des te meer behoefte is er aan bovenstaande dingen in het stadsleven. Gelukkig zijn er een aantal plekken in Rotterdam waar je in december wel terecht kunt voor een beetje kerst sfeer en een Glühwein to-go, dus organiseer gewoon je eigen Glühwein tour door Rotterdam! Ik zet alle spots voor je op een rij.

8x Kerstsfeer & Glühwein in Rotterdam

#1 Industriegebouw / Rotterdamse Kerstbomen

In het weekend van 12-13 december kun je bij de Drive (of walk) -Through bij industriegebouw terecht voor het halen van een kerstboom, warme choco, glühwein, kerstmuziek en een kleine kerstmarkt. Naast Gluhwein wordt er ook winterse cocktails als Eggnoc en choco met rum geschonken door de bartender van the Rumah, een bekende cocktailbar in Rotterdam.

Adres: Goudsesingel 52-214

#2 Christmas Market 2.0.2.0. Rotterdam

De eigenaren van George Cocktails & Food, Roasted by Beurs, Meat, De Vrienden Live en Villa Thalia hebben de handen ineen geslagen en brengen de Rotterdamse Lijnbaan in kerstsferen. Voor gezelligheid en glühwein, warme choco en verse broodjes to-go kun je hier elk weekend in december langslopen.

Adres: Lijnbaan 36-42

#3 Huismeester

Voor de deur van Huismeester aan de altijd drukke Meent is een kraampje neergezet om huisgemaakte Glúhwein, andere warme dranken en snacks to go mee te nemen, ideaal tijdens het doen van je kerstinkopen!

Adres: Meent 115

#4 Ayla

Ook bij Ayla Rotterdam kun je terecht voor een warme beker Glühwein en andere dranken. Extra leuk is dat je hier ook een kerstboom kunt uitzoeken en er een bbQ staat te loeien voor warme (vega) hotdogs en ander lekkers.

Adres: Kruisplein 153

#5 Stadsbrasserie (de Doelen)

Bij de Stadsbrasserie (de Doelen) vlakbij het Centraal Station zit de kerstsfeer er goed in, naast dat je er huisgemaakte Glühwein kunt krijgen verkopen ze ook koffie met witte chocolade likeur en de lekkerste Egg Nog (eierpunch) die ik ooit geproefd heb! Je kunt een beker to-go krijgen of een hele fles afnemen in de Deli shop, zodat je deze kerst indruk kunt maken op je familie.

Adres: Schouwburgplein 52

#6 Noordplein (Rotterdamse Oogst / Containerbar Noord)

Op het Noordplein is het normaal gesproken een gezellige boel dankzij Containerbar Noord die zich daar dit jaar gevestigd heeft. Helaas mogen zij als cafe nu niet open, maar hebben nu wel een oliebollenkraam op het plein gezet en alle kleurrijke lampjes om het plein geven het een gezellige kerstsfeer! Daarnaast is er elke zaterdag de Rotterdamse Oogst markt, waar je lokale producten kunt shoppen. Op 19 en 23 december vindt er een kersteditie plaats waardoor je dus toch nog een kleine kerstmarkt mee kunt maken!

Adres: Noordplein

#7 Brasserie Barclay

Ook aan het Schouwburgplein midden in de stad bij Brasserie Barclay kun je tijdens het shoppen een warme drank to-go krijgen. Naast glühwein en andere drankjes verkopen ze ook vers gegrilde halve of hele kippen om mee te pikken voor onderweg.

Adres: Karel Doormanstraat 316

#8 Schaatsbaan Rotterdam

Ik weet niet zeker of je hier een glas glühwein kunt krijgen, maar de kerstsfeer zit er in elk geval goed in bij de Schaatsbaan Rotterdam. Zodra het donker wordt licht de baan op in alle kleuren van de regenboog wat een rondje schaatsen extra feestelijk maakt. Reserveren voor de Schaatsbaan Rotterdam is dit jaar natuurlijk wel verplicht, en of het “Winterplein” met drankjes, erwtensoep of broodjes Unox dit jaar open is moet ik ook nog even ondervinden.

Adres: Toepad 95

Heb jij nog meer spots ontdekt in Rotterdam om toe te voegen aan de Glühwein tour? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over hotspots in Rotterdam?

Lees verder over de Bierbrouwerij top 15 van Rotterdam of kijk hier voor de beste cocktailbars van Rotterdam

Over de auteur

Hoi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven hoop ik inspirerende reisblogs te ontwikkelen om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *