De zomer van 2020 is wel even wat anders dan andere zomers. Door Corona hebben we tot juli eigenlijk over moeten slaan, terwijl het toen juist zo heerlijk weer was! Niet gek ook dat veel mensen dit nu allemaal willen inhalen, en gelukkig kan dit ook weer redelijk met aangepaste maatregelen. In Rotterdam zijn er veel toffe initiatieven die iets leuks hebben weten neer te zetten, zelfs (of juist) in Corona tijd. Sommigen als pop-up, sommigen keren elke zomer terug en aantal zitten er vast. Ik zet de 8 fijnste zomerse (pop-up) hotspots in Rotterdam op een rij!

8x Zomerse (pop-up) hotspots in Rotterdam

#1 Palmboompjes

Palmboompjes is een pop-up bar aan de Maas, waar naar eigen zeggen iedere Rotterdammer van droomde. Met nog nét niet je voetjes in het water kun je er genieten van het beste uitzicht van de stad. Ze serveren speciaal biertjes, cocktails en fingerfood en in het weekend draaien DJ’s er plaatjes. Elke dag open als de zon schijnt, reserveren niet nodig. Vakantie in eigen stad was nog nooit zo fijn!

Adres: Boompjeskade 80

#2 Containerbar Noord

Containerbar Noord klinkt voor de meeste Rotterdammers al bekend, door hun jaarlijkse pop-up evenementen in de zomer. Dit jaar kon dit op deze manier helaas niet doorgaan, maar daar lieten ze het niet zomaar bij zitten! Met een nieuwe vaste bar aan het Noordplein en een groot aantal picknickbanken kun je hier gelukkig weer terecht! Naast lekkere drankjes eet je er ook hotdogs of bestel je een hapje bij het naastgelegen eetcafe. Geopend van woensdag t/m zondag.

Adres: Noordplein

#3 Weelde (Zandbar)

Weelde is zo’n plek waar je voor omfietst. Net buiten het centrum ligt deze zelfgenoemde Vrijstaat, wat een hele fijne plek een drankje en/of hapje te doen. De meiden van de Geheime Tuin trokken tot 2019 elk jaar door de stad om een geweldig event neer te zetten, maar hebben er nu voor gekozen neer te strijken bij Weelde. Er zitten meerdere horeca gelegenheden bij elkaar, en nieuw deze zomer is de Zandbar in het weekend! Dit is een fijn stadsstrand tussen de havens, waar je met je voeten in het zand een hele dag of avond kunt blijven hangen. In het weekend draaien er DJ’s en in elk geval deze maand nog kun je er ook terecht voor een ontspannen Yoga sessie! Oja, en ook skaters kunnen er sinds kort terecht door de net geopende indoor skatebaan / Poolcafe!

Adres: Marconistraat 39

#4 Garden of BIRD

Jazzpodium BIRD is al jaren een begrip in Rotterdam, als concert podium, club & restaurant. Sinds 2017 openen zijn elke zomer de Stadstuin Garden of BIRD, tegenover hun Jazzpodium. Tot eind oktober kun je er nog terecht voor cocktails, lekkere wijnen, speciaalbiertjes, de bekende BIRD pizza’s & bites. Hou ze ook in de gaten voor de Silent Disco party’s!

Adres: Raampoortstraat 26

#5 Citrusveiling

De Rotterdamse Citrusveiling betrok in 1955 een gebouw in het M4H gebied. Dit monumentale gebouw krijgt deze zomer tijdelijk een nieuwe invulling als evenementenlocatie, naar initiatief van de eigenaar van het Rotterdamse poppodium Annabel. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers wekelijks op het terras genieten van lekker eten, speciaal bieren, cocktails en muziek. De entree is gratis bij de Citrusveiling, 1 van de nieuwste hotspots in Rotterdam.

Adres: Marconistraat 25

#6 Keilecafé

Keilecafé in Rotterdam West is een permanent festival wat elke zomer terugkeert. Met een ongedwongen, creatieve sfeer, goed eten en elk weekend toffe evenementen is deze spot intussen al geliefd onder veel Rotterdammers. Van woensdag t/m zondag kun je er terecht voor een mini festival in eigen stad!

Adres: Vierhavensstraat 46

#7 Palmentuin

Delsfhaven is zo’n wijk in Rotterdam die iedereen wel interessant vindt, maar er toch niet snel naartoe gaat. De Palmentuin brengt daar deze zomer verandering in, want vanaf eind juli is dit de nieuwste hotspot in de wijk! Gelegen tussen de Nieuwe Binnenweg en het MH4 gebied verrijst er deze zomer een exotisch paradijs in eigen stad. Van vrijdag t/m zondag is dit de place to be.

Adres: Piet Heynsplein 9

#8 Campfire Sessions

Toe aan een ouderwets avondje met vrienden rond een kampvuur? Dan is Campfire Sessions in Bergschenhoek deze zomer de ideale spot. Je moet er wel een stukje voor fietsen, maar het is een plek waar je kan genieten van de natuur, pizza’s uit de houtoven, een kampvuur en live muziek. Je kunt een sessie boeken via de website.

Adres: Hoeksekade 162 (Eiland van Vidaa, Bergschenhoek)

Meer lezen over hotspots in Rotterdam?

Lees verder over de zonnigste terrassen van Rotterdam of kijk hier voor leukste hotels in RotterdamBooking.com

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *