Wie had dat gedacht, dat het terras seizoen in Nederland dit jaar pas in juni geopend zou worden? Maar na geduldig wachten mogen we 1 juni eindelijk weer, en gaan er daarom ook des te meer van genieten! Natuurlijk wel met aangepaste maatregelen en iets anders dan we gewend zijn, maar toch kijken wij er erg naar uit om weer een drankje in de zon te kunnen doen. In deze blog delen we onze 15 favoriete terrassen in Rotterdam!

15x de beste terrassen in Rotterdam

#1 Parqiet

Midden in het Euromast park (ook wel Hét Park) staat parkcafé Parqiet. Alleen het bouwwerkje is al een lust voor het oog, en vooral in de zomer zit je hier heerlijk rustig in de zon! Zowel op het terrasje voor de deur als in het gras kun je neerstrijken voor een goede koffie, lunch of borrel.

Adres: Baden Powelllaan 20

#2 Biergarten

Een lijst met terrassen in Rotterdam is natuurlijk niet compleet zonder de Biergarten. Deze biertuin is al jaren een begrip in de stad en vooral in de weekenden 1 groot feest. Met een pul bier strijk je neer op de trap of het terras en de DJ’s draaien goede platen. Meer heb je niet nodig toch in de zomer?

Adres: Schiestraat 18

#3 Bokaal

Bokaal is waarschijnlijk bij vrijwel elke Rotterdammer favoriet. Weer of geen weer, Bokaal staat altijd vol. Maar vooral met een zonnetje is het heerlijk vertoeven op dit terras middenin het centrum. Is er geen plek meer? Dan kun je een stukje verderop naar grote broer Gele Kanarie!

Adres: Nieuwemarkt 11

#4 Aloha

Het meest bijzondere terras in Rotterdam vind ik persoonlijk Aloha. Deze bar / restaurant is gebouwd in het voormalig zwemparadijs Tropicana, waar veel Rotterdammers vroeger nog hebben gezwommen. Het is nu onderdeel van BlueCity, en Aloha was de eerste die zich hier vestigde. Zowel binnen als buiten zijn er nog veel oude zwembad delen te herkennen, maar het is wel compleet vernieuwd met een enorm terras. Het terras kijkt uit op de rivier de Maas en de bruggen, wat een drankje in de zon extra fijn maakt. Aloha is tevens erg gefocust op duurzaamheid, hergebruik en eerlijke, lokale producten. Maar ook voor een simpel biertje en een (oesterzwam) bitterbal kun je er prima terecht.

Adres: Maasboulevard 102

#5 Vroesenpaviljoen

Het Vroesenpark in Blijdorp is elke zomer een verzamelplek voor bbQers, picknickers en zonaanbidders. Tot een paar jaar geleden was hier nog geen horeca te vinden, maar toen kwam daar ineens het Vroesenpaviljoen! Dit parkcafé is intussen een populaire zomerspot en zit vaak gezellig vol met uitzicht op het park.

Adres: Vroesenlaan 60

#6 Fenix Food Factory

Katendrecht is een wijk in Rotterdam die vroeger niet zo’n goede reputatie had. Intussen is dit compleet omgekeerd en vind je vooral aan het Deliplein veel leuke cafés, restaurants en een theater. Aan het water staat de Fenix Food Factory, waarbinnen een tal van bekende Rotterdamse ondernemers zitten gevestigd. Je kunt er lekker borrelen met brood van Jordy’s, kaas van Booij, Marokkaanse hapjes van Meneer Tanger en de biertjes van Kaapse Brouwers.

In de zomer kun je voor de Fenix heel fijn zitten in de zon. Zowel op het terras als op de blokken aan de waterkant kun je neerstrijken met biertjes en een zelf samengestelde borrelplank van alle stands. Dit jaar is de Fenix verhuisd, maar gelukkig niet ver weg. Je vindt ze nu in Fenix 1 een paar meter verderop.

Adres: Veerlaan 15

#7 Alfredo’s Taqueria / By Jarmusch

In de binnentuin van het Industriegebouw komen twee terrassen samen: die van Alfredo’s Taqueria en van By Jarmusch. De tuin is een fijne zonnige plek die mooi is aangekleed in tropische sferen. Bij Alfredo’s kun je terecht voor Mexicaanse gerechten en bij Jarmusch voor all-day breakfast. In principe kun je hier dus een hele dag genieten van lekker eten, drankjes en gezelligheid!

Adres: Goudsesingel 64 + 204

#8 Viskantine aan de Cool

Aan de Coolhaven tegenover restaurant de Machinist opent elke zomer Viskantine aan de Cool haar “deuren”. Bij dit openlucht restaurant bereiden ze heerlijke visgerechten en kun je ook uitgebreid borrelen. Viskantine werkt niet met reserveringen en is alleen in de zomer geopend, en ook alleen met goed weer. Via de website kun je per dag checken of ze open zijn of niet.

Adres: Willem Buytewechstraat 45

#9 SS Rotterdam

Ook op Katendrecht, aan de andere kant, ligt het Stoomschip (SS) Rotterdam. Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn voer vroeger van Rotterdam naar New York maar heeft sinds 2008 een “laatste rustplaats” gevonden. Op het schip kun je tegenwoordig verblijven in het hotel, zijn meerdere restaurants en cafés, winkels, een escape room en je kunt er ook rondleidingen nemen. Maar het mooiste is toch wel het terras bovenop het dek. Met uitzicht op de Maas waan je jezelf in de vroegere tijden toen het schip nog vaarde, en in de zomer ook nog eens met een zwembad!

Adres: 3e Katendrechtse Hoofd 25

#10 Hotel New York

Hotel New York is nog zo’n plek in Rotterdam wat een rijke historie met zicht meedraagt. Net als bovengenoemd Schip, was dit hotel een belangrijke plek voor de tocht van Rotterdam naar (hoe verrassend) New York. Tegenwoordig kun je nog steeds in dit hotel verblijven, maar ook het restaurant is een prachtige plek om te lunchen, borrelen of dineren. Aan de voorkant van het hotel direct aan het water is een groot terras waarbij je mooi uitzicht hebt op de Maas en de skyline van Rotterdam.

Adres: Koninginnenhoofd 1

#11 Café van Zanten

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken in het lijstje met terrassen in Rotterdam, is Café van Zanten. Aan de drukke Meent middenin het centrum is dit terras altijd de plek met de laatste zonnestralen van de dag. Het marktplein is twee dagen in de week vol met marktkramen, maar de overige dagen neemt van Zanten dit plein over.

Adres: Meent 44

#12 Reijngoud

Aan de populaire uitgaansstraat Witte de With vind je genoeg leuke barretjes, cafés en restaurants. Allen hebben ook een terras waar je zowel overdag als in de late avonduren neer kunt strijken. Maar degene met het grootste en zonnigste terras is toch echt Reijngoud. Bij dit proeflokaal hebben ze 200 soorten bier en lekkere hapjes voor erbij (de Nacho’s zijn hier goeeed). Vorig jaar openden ze een tweede locatie bij de Hofbogen, waar ze hun eigen bier brouwen!

Adres: Schiedamse Vest 148

#13 Brasserie Tines

Blijdorp / Noord zijn met stipt de populairste wijken in Rotterdam, maar toch vind je er verdacht weinig terrasjes. Toen Brasserie Tines zich daar 6 jaar geleden vestigde was het daarom al vrij snel een groot succes. De zon staat hier de hele middag en avond op en daarom weten veel buurtbewoners de brasserie te vinden. Ook wanneer het toch wat afkoelt zit je hier nog goed door de heaters en dekentjes die ze aanbieden.

Adres: Bergselaan 231A

#14 Vessel 11

De laatste maar zeker niet minste in het lijstje van terrassen in Rotterdam is Vessel 11 . Dit oude lichtschip is omgebouwd tot Engelse bistro en door de bijzondere locatie een geliefde borrel plek. Ze serveren Britse gerechten (Aanrader voor de zoetekauwen: probeer als toetje eens een Frozen Mars bar!) en je kunt ook het hele schip afhuren voor een partij. Verder zijn er regelmatig live muziek avonden en kun je vanaf hier ook een eigen hottug (varende hottub) huren!

Adres: The Red Ship, Wijnhaven 101

#15 Mendoza

Iets verder weg van het Rotterdamse centrum in Hilligersberg staat Wijnbar Mendoza. Deze ligt direct aan het water wat het een geliefde borrel plek maakt. Er heerst een relaxte sfeer op het terras en je kunt er goed terecht om lekker mensen te kijken.

Tip: je kunt vanuit hier ook een bootje huren met geenbootwelvaren.nl, waarmee je heerlijk een dagje langs de Rotte kunt varen met je eigen drankjes en borrelhapjes.

Adres: Weissenbruchlaan 149

Heb jij nog meer leuke terras tips in Rotterdam? Deel deze dan vooral in de reacties!

Meer lezen over Hotspots in Rotterdam?

Lees verder over de tofste zomerse hotspots in Rotterdam of kijk hier voor al onze Hotspots Rotterdam artikelenBooking.com

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *