Lviv is een stad in het oosten van Oekraïne. Een stad waar het communisme samen is gesmolten met een rijk historisch verleden met west-Europa. Dit geeft de stad een bijzondere sfeer met een interessante historie. Ook al staat Lviv nog niet veel op het lijstjes om naar toe te gaan als stedentrip, is het echt een aanrader! Er zijn hele leuke food hotspots te vinden en vele leuke terrassen waar je sfeervol kan zitten. We zetten in deze blog de leukste hotspots in Lviv voor je op een rij!

Ontbijt & lunch hotspots in Lviv

Lviv Croissants, de beste croissants van Oekraïne

Bij Lviv Croissants kan je de beste en lekkerste croissants halen van Oekraïne. Zowel voor zoetige als hartigecroissants kan je hier terecht. Maar wil je echt iets bijzonders? Dan kan je er ook voor kiezen om op jecroissant een hamburger te nemen. Daarnaast wordt er bij decroissants lekkere warme en koude drankjes geserveerd. Een ideale plek voor je ontbijt of je lunch.

Lviv Croissants is een keten, overal in Lviv vind je een vestiging. Net als in de andere grote grote steden van Oekraïne. Denk aan de steden Kiev en Odessa.

Virmenska Street, een straat vol terrassen en ontbijt/lunch spots

In Virmenska street vindt je de leukste en gezelligste terrassen. Kies een mooi plekje uit op het terras en geniet van een ontspannen lunch in een van de mooiste straten van de stad. Virmenska street is alleen voor voetgangers toegankelijk, waardoor je er rustig kan zitten op het terras.

Hotspots in Lviv voor een koud biertje

Kijk uit over het centrale plein vanaf Pravda beer Theatre

Het Pravda beer Theatre is een groot biercafé gelegen aan het centrale plein van Lviv, het Rynok Square. Bij Pravda worden er bieren geschonken die gebrouwen zijn in Lviv en Oekraïne. De namen van de biertjes zijn voorzien van een tikje humor en er zijn ook wereldleiders te vinden op de etiketten. Kortom hier kan je een uniek en lekker biertje drinken!

Vanaf de verschillende verdiepingen van het biercafé heb je mooi overzicht hoe groot het cafe is. Zowel binnen als buiten is het sfeervol ingericht en kan je met een waanzinnig uitzicht op het centrale plein genieten van het uitzicht. Pravda voelt op sommige plekken aan als een biermuseum en een café in één. In de weekenden zijn er ook bandjes aanwezig en wordt er livemuziek gespeeld. Daarnaast hebben ze bij Pravda ook een fijne kaart met hapjes, die passen bij je biertje.

Geniet van het fijne terras bij Re:bro

BijRe:bro (en de rest van de straat) kan je fijn en ontspannen zitten. Daarnaast wordt er bijRe:bro lokale bieren van de tap geserveerd. Krijg je trek? Dan serveren ze hier ook lekkere pizza’s!

Diner hotspots in Lviv

Aziatisch eten bij NOA

Zin om tijdens je stedentrip in Lviv Aziatisch te eten? Dan is NOA de plek om naar toe te gaan. Het is niet het eerste wat je verwacht in Oekraïne, maar hier proef je een beetje Azië. Het enige nadeel is wel dat de kaart volledig in het Oekraïens is, dus een vertaalapp is handig om je bestelling goed te plaatsen!

Churrasco Grill & Beer

Churrasco Grill & Beer kan je traditioneel Oekraïens eten, kiezen voor een westers gerecht en een bij passend drankje bestellen. De menu kaart biedt opties voor alle verschillende keukens.Churrasco Grill & Beer zit niet ver buiten het centrum vandaan, en toch kan je hier rustig en ontspannen zitten.

Samen aan tafel met een teddybeer bij Teddy Restaurant

Altijd al met een teddybeer als gast aan tafel willen zitten? Dan moet je naar Teddy Restaurant. Naast gezellig dineren met een teddybeer wordt hier heerlijk Italiaanse gerechten geserveerd. Het restaurant ziet er mooi en gezellig uit. Kortom, hoe dan ook een perfect restaurant voor een avondje uiteten!

Meer hotspots ontdekken?

Lees verder over de 10 leukste hotspots in Barcelona of kijk hier voor de 14 leukste food hotspots voor de lunch in Amsterdam

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *