Haarlem is een stad met mooie grachten, authentieke grachtenhuisjes en mooie bruggen over deze grachten heen. Kortom een stad voor een mooie stadswandeling door het centrum en langs de grachten. Daarnaast is het een heerlijke stad om in te winkelen. Na al dat wandelen en winkelen is neerstrijken op een terras in de zon extra fijn. Ik deel hier de leukste terrassen in Haarlem waar je heerlijk in de zon kunt zitten!

18x De leukste terrassen in Haarlem

#1 Brinkmann

Brinkmann heeft een groot terras, wat als voordeel heeft dat er ook op drukkere dagen vaak nog wel een tafeltje vrij te vinden is. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over de Grote Markt en de St. Bavo kerk. Op het terras heb je vroeg zon, maar helaas gaat de zon rond eind van de middag er vandoor.

Adres: Grote Markt 13

#2 DeDAKKAS

Wil je een prachtig uitzicht over de stad onder het genot van een drankje? Dan moet je naar DeDAKKAS. DeDAKKAS is gebouwd boven op een parkeergarage en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht. Verder is het terras mooi versiert met allemaal lichtjes. Dus een prima terras om ook na zonsondergang te blijven zitten!

Adres: De Witstraat 1A

DeDAKKAS Haarlem

#3 Fortuyn

Ook Fortuyn zit aan de Grote Markt en vanaf het terras kijk je over de Grote Markt uit en de St. Bavo kerk. Het terras is vaak druk, maar als het je gelukt is om een plekje te scoren bestel een lekkere cocktail! Hele lekkere cocktails serveren ze bij Fortuyn.

Adres: Grote Markt 2

Fortuyn Haarlem

#4 Café de Gooth

Café de Gooth zit aan de Botermarkt. Op een warme zomerse dag lijkt de Botermarkt wel op één groot terras. Erg gezellig is het op de Botermarkt. Je hebt er lang zon en vaak zit je op de Botermarkt uit de wind. Ook heeft de Gooth zijn eigen gebrouwen biertje, de Sint Bonniefatius.

Adres: Botermarkt 19

Botermarkt Haarlem Café de Gooth

#5 Jopenkerk

De Jopenkerk is de plek om het Haarlemse Jopenbier van de tap te proeven. Ook kan je hier een bierproeverij doen. Een kijkje binnen in de Jopenkerk moet je ook even doen. Binnen staan er grote vaten waar het bier gebrouwen wordt. De Jopenkerk is vaak gezellig druk en heeft buiten een mooi en groot terras.

Adres: Gedempte Voldersgracht 2

Jopenkerk Haarlem

#6 Café de Lift

Nog een café gelegen aan de Grote Markt. De Lift heeft lekker en wisselend speciaalbier van de tap! Op het terras zelf heb je lang zon en is het vaak gezellig druk.

Adres: Grote Markt 29

#7 Restaurant Morris

Morris heeft een mooi terras gelegen aan het Spaarne. Vanaf dit terras heb je een mooi uitzicht over de grachtenpanden aan de overkant van de straat. Je hebt op dit terras lang zon en als je na een borrel trek krijgt kan je gewoon blijven zitten. Morris serveert ook een heerlijk diner.

Adres: Spaarne 36

Morris Haarlem

#8 ML

ML heeft een van de grootste terrassen in Haarlem met lang zonneschijn. Ook op de drukkere dagen is hier een kans op een plekje het grootst vanwege het grote terras. Je zit heerlijk met uitzicht op de St Bavo kerk. Een heel mooi plekje in de stad.

Adres: Klokhuisplein 9

ML terras Haarlem

#9 Stadsstrand de Oerkap

Altijd al met je voeten in het zand willen zitten in de grote stad? Dan moet je naar het Stadsstrand de Oerkap. De bar en het binnengedeelte is gebouwd om een boom heen en naar mate de jaren vorderde is het steeds een stukje groter geworden. Je hebt hier lang zon en als de zon ondergaat wordt het terras helemaal verlicht met allemaal kleine lampjes. Wil je tussen je drankjes door iets lekkers eten? Dan zijn de pizza’s sterk aan te raden! En houdt het programma van Oerkap in de gaten. Regelmatig zijn er theatervoorstellingen of wordt er kunst tentoongesteld.

Adres: Harmenjansweg 95

#10 Restaurant Parck

Wat de naam al doet vermoeden zit Parck aan de rand van een park, het Frederikspark. Het terras is groot en heeft een prachtig uitzicht het park in.

Adres: Frederikspark 2

Parck Haarlem

#11 La Plume

In het begin van de middag heeft La Plume helemaal geen zon op het terras. Maar ga er wel zitten. Want rond een uur of 5 komt de zon en die blijft de hele avond lang. Zodat jij er heel lang kan blijven zitten!

Adres: Lange Veerstraat 1

La Plume terras Haarlem

#12 Cafe de Roemer

Café de Roemer zit ook op de Botermarkt. De Botermarkt veranderd op zonnige dagen in een groot terras. De zon schijnt er de hele dag en je hebt hier nauwelijks wind, waardoor je hier snel op het terras aangenaam kan zitten.

Adres: Botermarkt 19

Café de Roemer

#13 Spaarne 66

Wil je het beste uitzicht hebben over het Spaarne? Dan moet je op het terras bij Spaarne 66 gaan zitten. Spaarne 66 heeft een groot terras en je zit er net een beetje uit de loop van het winkelend publiek.

Adres: Spaarne 66

Spaarne 66 Haarlem

#14 Café Studio

Café Studio was vroeger een bioscoop. Als je naar binnen loopt zie je dit nog terug. Wanneer er belangrijke voetbalwedstrijden worden gespeeld kan jij hier het beste gaan zitten! Maar wanneer er geen voetbal is, heeft Café Studio een fijn terras, uitkijkend over de Grote Markt en de St Bavo en altijd lekker bier van de tap.

Adres: Grote Markt 25

Café Studio Haarlem

#15 Het Wapen van Bloemendaal

Het Wapen van Bloemendaal zit uit de loop van het winkelend publiek, waardoor het plekje wat rustiger is. Het terras is wat kleine kant, maar als je een plekje hebt gevonden kan je wel de hele dag en avond lekker genieten van de zon!

Adres: Zijlvest 1A

Het Wapen van Bloemendaal Haarlem

#16 Café XO

Café XO heeft een van de grotere terrassen in Haarlem, waar je bijna altijd wel een plekje kan vinden. Je kijkt vanaf XO uit over de Grote Markt, het oude Stadshuis en de St. Bavo kerk. Tegen het einde van de middag komt het terras wel in de schaduw te staan.

Adres: Grote Markt 8

XO terrassen Haarlem

#17 Café de Zwaan

Café de Zwaan is een echt borrelcafé. Een mooi terras met zon en veel verschillende borrelhapjes voor bij je drankje! Met een lege maag zal je hier niet snel van het terras af stappen!

Adres: Kinderhuisvest 53

Café de Zwaan Haarlem

#18 Zuidam

Zuidam ligt vlakbij de Molen de Adriaan. Een prachtig stukje in Haarlem. Daarnaast heeft het een groot terras, uitkijkend over het Spaarne. Kortom een heel mooi plekje, uitkijkend over een prachtig stukje Haarlem.

Adres: Scheepsmakersdijk 2A

Zuidam Haarlem

Meer hotspots ontdekken in Nederland?

Lees verder over de bierbrouwerij top 14 van Amsterdam of kijk hier voor de favoriete terrassen in Rotterdam

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *