Foto hotspots, Instagram staat er vol mee. Deze te leuke plekjes zijn dichterbij dan dat je denkt, want ook in Nederland vind je veel van deze Instagrammable hotspots. Dat Amsterdam veel verschillende fotogenieke plekken heeft dat weet je natuurlijk ook wel, alleen waar moet je nou zijn om de leukste Instagram plaatjes te schieten waarmee de likes binnenstromen? Om je een handje op weg te helpen deelt gastblogger Sharella hieronder haar favoriete lijstje met de beste Instagram spots in Amsterdam! 

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Check Iamsterdam voor meer tips, activiteiten en deals voor in Amsterdam

8x Fotogenieke instagram spots in Amsterdam

De beste tip om de meest unieke en fotogenieke plekjes in Amsterdam te vinden is door rond te struinen door de vele straatjes. Begin bijvoorbeeld in het centrum te wandelen richting de grachten, struin door de gezellige buurt van de Pijp of ontdek wat Amsterdam Zuid allemaal te bieden heeft. Eén ding is zeker, al wandelend loop je vanzelf tegen fotogenieke plekjes aan. Wil je toch voorbereidt op pad gaan? Bekijk dan onderstaande Instawaardige foto spots in Amsterdam.

1. Wake me up when I’m Famous muurschildering

Deze foto spot ligt in één van mijn favoriete buurten in Amsterdam, de Pijp. Deze buurt staat bekend als het bruisende gedeelte van Amsterdam door de vele leuke cafeetjes en restaurants. Wanneer je hier bent loop dan zeker even naar de Frans Halsstraat waar je deze super leuke muurschildering de tekst ” Wake me up when I’m Famous” vindt. Daarnaast is het huis naast de muurschildering voorzien van een roze achtige kleur wat ook erg leuk is als achtergrond op je foto!

2. Zuiderkerkstoren vanaf de liefdesbrug 

Met de grachten en de prachtige Zuiderkerkstoren op de achtergrond weet je zeker dat jou Instagram foto in de smaak gaat vallen. Dit fotogenieke plekje in Amsterdam niet alleen mooi, maar tijdens het schieten van de foto bevindt jij je ook nog eens op de zogenaamde ‘Liefdesbrug’ van Amsterdam. 

3. Stadhouderskade

Aan de achterzijde van het Rijksmuseum steek je de straat (Stadhouderskade) over en loop je tegen dit mooie authentieke gebouw aan. Maak een foto vanaf de brug of loop met de trap naar beneden richting de vlonder. Zo kun je twee verschillende foto’s maken op dezelfde plek, hoe handig is dat!?

4. Bam Boa

Als je net als ik dol bent op eten en ook nog eens een zwak hebt voor een goed interieur, dan ben je bij restaurant Bam Boa op de goede plek. Misschien heb je dit restaurant in Amsterdam al een paar keer voorbij zien komen op Instagram, maar het blijft een top foto spot voor een Instagramwaardige foto. Binnen kun je een leuke foto maken aan bijvoorbeeld een tafeltje en buiten hebben ze een mooie muurschildering laten maken met twee palmbomen en zachte kleuren

5. Damrak 

Misschien is deze plek een beetje cliché, maar het levert altijd zeer mooie plaatjes op. Dan heb ik het natuurlijk over de scheve huisjes gelegen aan het Damrak. Ook deze plek kun je vanuit twee verschillende ooghoeken fotograferen. Vanaf de kade of als je een stukje verder loopt richting de dam vanaf de brug. Het geeft echt het typische Amsterdamse sfeertje op de foto. 

6. Zevenlandenhuizen

Dit is wel een heel bijzondere plek in Amsterdam! In de Roemer Visscherstraat vind je namelijk maar liefst zeven verschillende huizen waarbij ieder woonhuis de stijl van een ander Europees land vertegenwoordigt. Zo zie je de stijlen terug van de volgende landen: Engeland, Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk, Rusland en Duitsland. Deze panden met hun mooie architectuur zijn de perfecte achtergrond voor een aantal mooie Instagram kiekjes. 

7. Magere brug

De Magere brug is bij uitstek de populairste brug van Amsterdam. Niet alleen onder de Nederlanders, maar ook onder toeristen is dit een geliefd plekje om te bezoeken. Al helemaal in de avond, wanneer de lampjes bevestigd op de brug branden hangt er een heel leuk sfeertje op deze plek. Je vindt de brug tussen de Kerkstraat en de Nieuw Kerkstraat in. 

8. Corner Bakery 

Nog zo’n heerlijke food hotspot in Amsterdam, Corner Bakery. Houd je van kleur? Dan mag je dit heerlijk lunchtentje niet missen! Niet alleen het interieur, maar ook alles wat je van de kaart besteld is een Instagram foto waard. Er bevinden zich maar liefst drie Corner Bakery’s in Amsterdam. Eentje in Amsterdam Oud Zuid op de Johannes Vermeerstraat, eentje in Amsterdam Nieuw West op het Kon. Wilhelminaplein en eentje op de Jan Pieter Heijestraat

Meer over Hotspots in Amsterdam?

Lees verder over de bierbrouwerij top 14 van Amsterdam of kijk hier voor al onze Hotspots in Amsterdam artikelen


Gastauteurs info
Schrijfster: Sharella
Instagram: @sherulestheglobe
Website: sherulestheglobe.nl


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!Booking.com

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *