Speciaalbier wordt steeds meer gedronken en bieren zijn er in alle soorten en maten. Inmiddels is er wel voor iedere smaak een speciaal biertje naar wens op de markt. Omdat er steeds meer speciaal bier wordt gedronken komen er ook steeds meer bierbrouwerijen met een proeflokaal. En ook in de hoofdstad van Nederland zijn er veel leuke bierbrouwerijen te vinden. Waar kan jij het lekkerste vers gebrouwen bier van de tap kan proeven? Hieronder deel ik de bierbrouwerij top 14 van Amsterdam!

Check Iamsterdam voor meer tips, activiteiten en deals voor in Amsterdam

Amsterdam Bierbrouwerij top 14

#1 De Bierfabriek

Wil je vers gebrouwen bier met een lekker gerecht erbij? Dan moet je naar de Bierfabriek. Volgens zeggen moet je hier het langzaam gegaarde kippendij eten. Bij de Bierfabriek heb je keuze uit 4 zelf gebrouwen bieren: een fris blond biertje, een Ale, een donkere Porter of een klassieke Pilsener. Daarnaast hebben ze elk seizoen verschillende seizoensbieren op de tap.

Adres: Nes 67

De Bierfabriek Amsterdam

#2 De Bekeerde Suster & De Brabantse Aap

De Bekeerde Suster is een bierbrouwerij in Amsterdam met een proeflokaal. De Brabantse Aap is echt alleen een bar. Maar beide met dezelfde bieren van de tap. Hier kan je terecht voor de Witte Antonia of de Blonde Barbier. De Manke Monnik is mijn persoonlijke favoriet! Maar de KloosterIPA is ook heel erg lekker. En wil je een wat meer zwaarder bier? Ga dan voor de Vintrus 2019. Ook kun je bij zowel De Bekeerde Suster als bij De Brabantse Aap een proeverij doen van de verschillende bieren.

Adres De Bekeerde Suster: Kloveniersburgwal 6
Adres De Brabantse Aap: Spui 30

De Brabantse Aap Amsterdam

#3 Brouwerij Homeland

Brouwerij Homeland heeft 12 verschillende bieren uit hun eigen kleine brouwerij. Dit betekend dat voor elke smaak is er wel een passend biertje is! Tijdens het brouwen staat innovatie en de duurzaamheid centraal. En uit deze duurzame brouwerij komen heerlijke biertjes! En deze biertjes kun je ook gemakkelijk online bestellen zodat jij thuis ook aan een Homeland biertje kunt zitten.

Adres: Kattenburgerstraat 50

Brouwerij Homeland Amsterdam

#4 Brouwerij ‘t IJ

Misschien wel de bekendste bierbrouwerij van Amsterdam is Brouwerij ‘t IJ. Vers van de tap is het bier van Brouwerij ‘t IJ toch echt op zijn aller lekkerst! En dat kun je zelf proeven in hun eigen proeflokaal en op hun terras. Brouwerij ‘t IJ heeft een aantal biertjes altijd vast in het assortiment. Maar per seizoen komen daar nog een aantal seizoensbiertjes bij. De variatie aan bier die gebrouwen wordt bij Brouwerij ‘t IJ is groot, dus voor elke smaak is er wel een lekker biertje te vinden.

Adres: Funenkade 7

Brouwerij 't IJ Amsterdam

#5 Brouwerij Troost

Brouwerij Troost is in 2014 begonnen met bier brouwen en is sindsdien aardig uitgebreid. Met al 3 locaties in Amsterdam kun je ze in elke hippe wijk wel vinden. Niet alleen bier wordt er gebrouwen bij Brouwerij Troost, maar ook verschillende frisdranken, gin en Jenever. Voor als je even een andere smaak in de mond wil dan bier. Extra leuk, elke maandagavond heeft de lokatie in Oud West een pubquiz!

Adres de Pijp: Cornelis Troostplein 21
Adres Oud West: Bilderdijkstraat 205 HS
Adres Westergas: Pazzanistraat 25-27

Brouwerij Troost Westergas Amsterdam

#6 Brouwerij de 7 Deugden

Bierbrouwerij de 7 Deugden in Amsterdam heeft bij het proeflokaal ook een rondleiding door de brouwerij! Zo kan je en een rondleiding doen en na afloop de verschillende zelf gebrouwen bieren proeven. Ze hebben een aantal vaste smaken uit de brouwerij en een aantal seizoensbieren. Wil je een rondleiding doen? Dan moet je deze rondleiding wel vooraf reserveren.

Adres: Akersluis 8D

Brouwerij de 7 Deugden Amsterdam

#7 Bruut Bier

Het speciaal bier van Bruut heeft al verschillende prijzen geworden. Dus dat betekend dat het bier wat hier gebrouwen moet worden erg lekker moet zijn! Wil je dat zelf testen, dan moet je even langs het proeflokaal! Naast het speciaalbier heeft Bruut ook een eigen champagnebier ontwikkeld, of ook wel Brût Rosé genoemd.

Adres: Conradstraat 70A

Bruut Bier Amsterdam

#8 Tapperij de Eeuwige Jeugd

Tapperij de Eeuwige Jeugd organiseert proeverijen waar je al hun gebrouwen bier kunt proeven. Maar het is ook een perfecte locatie om een feestje te vieren. Daarnaast heeft de Eeuwige Jeugd ook een gevarieerde agenda, dus houdt die goed in de gaten. Want een lekker bietje gecombineerd met een klein feestje, smaakt nog net even beter. De Eeuwige Jeugd heeft 6 verschillende vaste bieren uit de bouwerij.

Adres: Linnaeusstraat 37A

De Eeuwige Jeugd Amsterdam

#9 Gebrouwen door Vrouwen BAR

De naam zegt het eigenlijk al. Dit bier wordt gebrouwen door twee vrouwen. En deze twee vrouwen weten heel goed wat lekker bier is! Deze bieren kun je gezellig en fijn proeven in de prachtig aangekleden bar. De bieren van Gebrouwen door Vrouwen hebben allemaal een verrassend en verfrissend ingrediënt in het bier. Kortom, deze ingrediënten zorgen voor hele lekkere smaken aan het bier! Naast het drinken van het bier in de Gebrouwen door Vrouwen BAR bieden ze ook bieryoga aan, wel op locatie.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 119D

Gebrouwen door Vrouwen Bar Amsterdam

#10 Oedipus Brewing

Oedipus heeft een kleurrijk etiket om het bier heen en dit proef je terug in de smaken van het bier. En deze felle kleuren zijn ook zichtbaar in het proeflokaal. Oedipus heeft een aantal vaste bieren, maar ook seizoensgebonden bieren. En die seizoensgebonden bieren smaken nog lekkerder vers van de tap! Een bezoek aan deze taproom is sterk aan te raden en geniet van de verschillende smaken van het bier.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 85

Oedipus Brewing

#11 Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een goede lokactie voor een rondleiding door een bierbrouwerij in Amsterdam. Of om met een groep vrienden een lekker biertje te doen. Er worden ook erg lekkere hapjes geserveerd die goed passen bij het gebrouwen bier. De lokatie van Poesiat & Kater is prachtig en de biertjes worden gebrouwen volgens een eeuwen oud recept.

Adres: Polderweg 648

Poesiat & Kater Amsterdam

#12 Brouwerij De Prael

Brouwerij de Prael is een echte Amsterdamse bierbrouwerij, maar opent steeds meer verschillende proeflokalen in de rest van Nederland. Bij De Prael draait het om goed bier en goed gezelschap. En zo zijn de proeflokalen ingericht. Er is ook een mogelijkheid om een rondleiding door de brouwerij te nemen. En als je na een biertje trek krijgt, kan je hier ook heerlijk eten.

Adres: Oudezijds Armsteeg 26 & Nieuwe Hemweg 2

De Prael Amsterdam

#13 Two Chefs Brewing

Volgens de brouwerij zelf wordt er bij de Two Chefs Brewing frisse bieren gebrouwen met toegankelijke smaken. Bieren met veel smaak en elk biertje heeft een spannende aroma toegevoegd aan het bier. Dus kortom voor iedereen moet hier een lekker biertje aanwezig zijn! Daarnaast kan je in de Two Chefs Bar ook neer strijken voor een passend hapje bij je biertje!

Adres: Hugo de Grootplein 7-15

Two Chefs Bar Amsterdam

#14 Walhalla Craft Beer

Walhalla brouwt krachtige, spannende en dorstlessende bieren. En dit proef je zeker terug. Walhalla heeft een aantal vaste bieren en verschillende seizoensbieren. Voor elke smaak is er hier wel een biertje te vinden. Een kleine proeverij met 4 verschillende bieren is ook een mogelijkheid, voor als je niet kunt kiezen uit de verschillende smaken.

Adres: Spijkerkade 10

Walhalla Craft Beer Amsterdam

Meer hotspots in Nederland ontdekken?

Lees hier over 17x de leukste strandtenten van Nederland of kijk hier voor hotspots Rotterdam: favoriete terrassen in de zonBooking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *