Yosemite National Park, een ruim 3000 vierkante kilometer aan natuur wonderschoon. Yosemite, gelegen in de Verenigde Staten is misschien wel het meest populairste National Park onder toeristen. Wanneer je net Yosemite inrijdt dan snap je meteen waarom dit het meest bezochte national park van de Verenigde Staten is. Yosemite is zo groot dat je er makkelijk weken kan blijven om alles te ontdekken, maar de meesten hebben die tijd helaas niet. Daarom deel ik in deze blog mijn tips voor je verblijf en de hoogte punten van Yosemite. Zo weet jij wat je echt niet mag missen in Yosemite!

Yosemite USA

Alles wat je moet weten over Yosemite National Park

Vanuit Lake Tahoe vervolgden wij onze roadtrip richting het noord-oosten van Californië. Daar ligt dan Yosemite National Park, in de Verenigde Staten. Misschien wel het hoogtepunt van onze roadtrip route, kamperen en hiken in Yosemite National Park. Yosemite staat bekend om zijn watervallen, rotsen waar geklommen op kan worden en prachtige vergezichten door de rotsen, bergen en natuur.

Na een lang stuk rijden door prachtige natuur, langs meren en bergen kwamen wij aan bij de toegangspoorten om het National Park in te komen.

Toegang tot Yosemite National Park

Er zijn vier verschillende toegangswegen die toegang verlenen naar Yosemite. Let wel op, deze toegangswegen kunnen afgesloten zijn in de herfst- en winterperiode! Deze periode verloopt van november tot ongeveer mei. Houdt hier rekening mee tijdens je voorbereidingen. Wij waren eind april in Yosemite en één toegangsweg was inderdaad nog afgesloten vanwege resten sneeuw.

 • Tioga Pass Entrance: deze weg gaat bijna geheel recht door het National Park heen. Deze weg geeft toegang vanuit het oosten en loopt verder naar het westen. De Tioga Road sluit richting het westen aan op de Big Flat Oak Road.
 • Big Flat Oak Entrance: deze toegang is in het westen van Yosemite en sluit weer aan op de Tioga Road. Via deze weg kom je in Yosemite Valley uit, de plek waar de meeste campings aanwezig zijn.
 • Arch Rock Entrance: ook een toegangsweg vanuit het westen en via deze weg kom je ook uit in Yosemite Valley.
 • South Entrance: via deze toegangsweg kom je vanuit het zuiden Yosemite ingereden. Via deze weg kom je ook uit in Yosemite Valley.

Wat kost de entree voor Yosemite National Park?

Wanneer je toegang wil tot een National Park in Amerika moet je daarvoor toegang betalen. Dit doe je bij een toegangspoort die aanwezig zijn langs de weg. Je kan ervoor kiezen om toegang te betalen voor één bepaald National Park. Deze prijzen wisselen tussen de 10 en de 30 dollar per park. Maar je kan er ook voor kiezen om een toegangskaart te kopen waarmee je tot meerdere national parken toegang heeft, The America the beautiful pass. Deze pas kost rond de 80 dollar en geeft tot elke National Park toegang.

Overnachten in Yosemite National Park

Wanneer je wil overnachten in Yosemite heb je een aantal verschillende opties. Let wel op, Yosemite is een populaire bestemming. Wil je echt in the Valley overdachten? Dan moet je er ruim op tijd bij zijn. Wij zaten ongeveer 3 maanden voor vertrek al klaar om een reservering op een camping online te boeken. Via het online reserveringssysteem wordt ook aangegeven wanneer er plekken worden opengesteld, houd de website dus goed in de gaten!

Je kan er ook voor kiezen om buiten Yosemite een hotel of een camping te boeken, het voordeel hiervan is dat deze wat goedkoper zijn en dat je deze eventueel iets later kan reserveren. Wel moet je dan elke dag een stuk rijden om bij de Valley uit te komen.

Wanneer het je lukt is het overnachten in Yosemite wel echt sterk aan te raden. Kies dan voor de campings North Pines, Low Pines of Upper Pines. Er zijn ook mogelijkheden om hutjes te huren, als je iets meer luxe wil. Als het gelukt is om in Yosemite zelf te kunnen overnachten, houdt er dan rekening mee dat er geen tot nauwelijks douches zijn. En op de campings hadden wij ook geen stroom.

Wilde dieren spotten in Yosemite National Park

Nadat je op de camping of ander verblijfplaats ben aangekomen in Yosemite is er vanalles te zien in de natuur. Het park zit vol met wild life. De bekendste wilde dieren zijn de beren. Deze kunnen (als je een beetje geluk heb) je paden kruizen. Meestal is het vrij druk op de wandelroutes en hoef je je niet al te veel zorgen te maken om een beer tegen te komen. Wij zelf hebben geen beer gezien in Yosemite. Wel is het zo dat op de camping al je etenswaar en verzorgingsproducten (alle producten met een luchtje eraan) moet opbergen in een beer-box.

De beren hebben een goed reukvermogen en ruiken eten en luchtjes van een grote afstand en kunnen dan op onderzoek uit gaan in je persoonlijke spullen. Om dit te voorkomen is het verplicht om je eten en verzorgingsproducten te bewaren in een beer-box. Dit is een metalen box met een slot speciaal tegen de beren. De beren kunnen dit slot niet open maken! En op deze manier wordt het moeilijker gemaakt voor de beren om het eten te ruiken en om er bij te komen.

Daarnaast vliegen er veel bijzondere vogels door Yosemite en als je mazzel heb komen er hertjes langs lopen.

Verschillende hikes in Yosemite National Park

Yosemite staat bekent om zijn watervallen en de hoogste waterval van Amerika is hier ook te vinden.

 • Yosemite Falls: hier vind je de hoogste watervallen van Noord-Amerika. En deze watervallen zijn gemakkelijk te bereiken. Vanuit de Valley kan je je auto of fiets parkeren aan het begin van een kleine wandeling. Deze korte wandeling geeft je al uitzicht over de watervallen. Wil je nog meer zien van de watervallen dan kan je er voor kiezen om wat hoger op de waterval te klimmen. Deze hike is rond de 5 km.
 • Vernal en Nevada falls (Mist Trail): in deze hike krijg je uitzicht over twee watervallen. De Vernal Fall komt je als eerst tegen en als je ervoor kiest om verder te hiken kom je de Nevada Fall tegen. Deze hike heet niet voor niets te Mist Trail, want wanneer je de Vernal Fall passeert wordt je inderdaad flink nat van kleine waterdruppeltjes! Het uitzicht boven op de Vernal Fall is adembenemend mooi. Maar het is ook zeker aan te raden om je hikes te vervolgen naar de Nevada Fall. Dit is een wat steiler stuk omhoog, maar het uizicht op de waterval meer dan waard! Wij waren een heel dagdeel bezig met deze hike. Maar wij hielden zeker ruime pauze momenten om van het uitzicht te genieten!

Daarnaast zijn er ook verschillende uitzichtpunten in Yosemite die je niet mag overslaan.

 • Tunnel view: wanneer je Wawona Road volgt richting The Valley rijd je door een tunnel. Let goed op aan het einde van de tunnel, want je wordt getrakteerd op een magisch verzicht door Yosemite heen. Wij zijn speciaal terug gereden om van dit uitzicht te genieten.
 • Half Dome: als het je gelukt is om op een camping in Yosemite te slapen dan sta je vlakbij Half Dome. Een ontzettend groot rotsblok . Een magische berg waar je vanuit The Valley regelmatig uitzicht op heb.
 • El Capitan: gemakkelijk te bereiken met de auto of de fiets. Ook een groot rotsblok dominant in de natuur aanwezig. Vooral geliefd bij klimmers.
 • Mirror Lake: deze hike is gemakkelijk te vinden vanaf North, Upper, Lower Pines Campgrounds. Een gemakkelijk pad volg je richting Mirror Lake. Wanneer het volledig windstil is wordt je getrakteerd op een prachtige weerspiegeling van Half Dome in het water.
 • Valley View: dit punt is met de auto of de fiets te bereiken en is niet echt een hike. Langs de weg heb je een prachtig uitzicht door The Valley heen.

Wij hadden ook heel graag naar Glacier Point willen rijden, misschien wel het bekendste uitzichtpunt van heel Yosemite en van de Verenigde Staten National parken. Maar helaas was deze weg nog gesloten eind april. Maar als wij nog een keer de kans krijgen om Yosemite te bezoeken, dan staat deze boven aan op ons lijstje!

https://www.youtube.com/watch?v=JgPZCdlNTrw

Tot slot, Yosemite is een magisch park. Vol met bizar mooie natuur. Onze avonturen en geluksmomenten in Yosemite heeft mijn vriend Tim vastgelegd in bovenstaande video!

Meer lezen over de Verenigde Staten?

Lees 4 handige tips voor een roadtrip USA met een campervan of kijk hier voor een must do: fietsen over de Golden Gate Bridge

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *