Een vakantie naar India is onvergetelijk. De slogan is niet voor niets ‘Incredible India’. Dagelijks word je overspoeld met nieuwe geuren, kleuren en smaken. De Gouden Driehoek bestaat uit Delhi, Agra en Jaipur, wat de meest iconische plekken van het land zijn. Deze drie steden hebben prachtige bezienswaardigheden en zijn toeristisch genoeg om rustig te wennen aan dit bijzondere land. Reizen door India is namelijk niet te vergelijken met reizen door andere delen van Azië. Gastblogger Karin zet de belangrijkste bezienswaardigheden van de Gouden Driehoek in India voor je op een rijtje.

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Hoe reis je rond in de Gouden Driehoek?

De Gouden Driekhoek in India is ontzettend gemakkelijk te bereizen omdat het de meest toeristische plekken van het land zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om tussen deze steden te reizen namelijk net de trein, bus of met een privéchauffeur. De steden zijn onderling verbonden met directe treintrajecten, waarin je binnen een paar uur van stad naar stad kunt reizen voor een relatief goedkope prijs. Bussen doen er vaak een stuk langer over. Met een privéchauffeur van stad naar stad rijden is het meest comfortabel. Ook heb je de mogelijkheid om onderweg te stoppen bij minder bekende bezienswaardigheden, maar daar zit natuurlijk een hoger prijskaartje aan. 

6 bezienswaardigheden in de Gouden Driehoek van India

#1 Delhi

Je eerste kennismaking met India en de Gouden Driehoek zal in het hectische Delhi zijn. Laat je niet direct uit het veld slaan: Delhi is compleet anders dan andere steden en plekken in India. De bezienswaardigheden in Delhi liggen verspreid over de stad. Het loont om prijzen te vergelijken van riksja’s en een Uber taxi. Soms is deze laatste een stuk goedkoper, tenzij je een riksja voor een hele of halve dag huurt. 

Bekijk hier de mooiste hotels van Delhi

In Old Delhi vind je het prachtige Rode Fort en de Jama Masjid. Het is heerlijk om door de smalle, drukke straatjes van de oude stad te lopen en het dagelijks leven van Delhi mee te maken. Je kunt hier shoppen voor souvenirs of een bezoekje brengen aan de grootste kruidenbazaar van Azië. 

Buiten het oude stadgedeelte mag je Humayun’s Tombe, de Qutb Minar, Lotus Tempel, Raj Ghat Gandhi Memorial, Gandhi Smriti en de India Gate niet missen. 

Boek hier een privé dagexcursie door Old en New Delhi

#2 Amber Fort 

Onderweg van Delhi naar Jaipur kom je langs Amber Fort, ook wel bekend als Fort Ajmer. Het fort is een van de meest toeristische plaatsen van India en dat is natuurlijk niet zomaar. Het 16e eeuwse fort is immens groot en bestaat uit vier paleizen en verschillende tuinen. Je kunt hier eindeloos rondlopen en unieke foto’s nemen. Het fort trekt ook ontzettend veel lokale toeristen, dus wees niet verbaasd als zij graag met jou op de foto willen. In de avond wordt er in het Kesar Kiyari complex een sound en light show gehouden waarin de geschiedenis van het fort wordt verteld. 

#3 Jaipur

Jaipur staat bekend als de Pink City vanwege de vele roze gekleurde gebouwen. Net als in Delhi is het er druk en zullen je zintuigen wederom op de proef gesteld worden. Jaipur’s Old City district is de place to be. Hier bevinden zich de meest interessante bezienswaardigheden zoals de roze poorten naar de oude stad, het City Palace, het iconische Hawa Mahal, Jantar Mantar en de minaret Iswari Minar Swarga Sal. Deze minaret kun je beklimmen en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de stad.   

Bekijk hier de mooiste hotels van Jaipur en boek hier een privérondleiding door Jaipur: City Palace, Hawa Mahal en Jantar Mantar

#4 Fatehpur Sikri

Net buiten Agra ligt het kleine plaatsje Fatehpur Sikri wat vooral bekend staat om het gelijknamige fort uit de 16e eeuw. Het was destijds de hoofdstad van Mogolrijk en bevat een van de grootste moskeeën van India, de Jama Masjid. Wil je de drukte van de grote steden tijdelijk ontsnappen? Dan moet je dit prachtige rode zandstenen fort zeker niet overslaan!  

Bekijk hier de mooiste hotels van Fatehpur Sikri

#5 Agra

Wie Agra zegt, zegt ook Taj Mahal. Wie kent het bekendste symbool van India niet? De Taj Mahal is een grafmonument, geen tempel zoals velen denken. Shah Jahan liet dit prachtige monument bouwen voor zijn geliefde vrouw. Hoe romantisch is dat?! De beste tijd om de Taj Mahal te bezoeken is tijdens zonsopkomst. Je zult er dus heel vroeg voor uit de veren moeten. De ochtendkleuren reflecteren op de marmeren muren waardoor de Taj Mahal continue van kleur verandert. Een onvergetelijk moment!

Boek hier een Sunrise tour naar de Taj Mahal en Agra Fort

Agra heeft naast de Taj Mahal nog veel meer moois te bieden, zoals het Agra Fort, Sikandra Fort, Mausoleum van Akbar en de tombe van Itimad ud-Daulah. Plan zeker twee à drie dagen in wanneer je niets wilt missen van deze historische stad.

Bekijk hier de mooiste hotels van Agra

#6 Vrindavan

Het laatste hoogtepunten van de Gouden Driehoek in India brengt ons naar Vrindavan. Dit is een van de heiligste steden volgens het Hindoeïstische geloof. Het kleine stadje ligt tussen Agra en Delhi in, een perfecte stop dus voor onderweg. Men zegt dat dit de geboorteplaats is van Lord Krishna. De Sri Sri Krishna Balaram Mandir tempel is een van de belangrijkste Krishna tempels van India. De tempel is gratis te bezoeken. Ook ongelovigen mogen hier naar hartenlust rondlopen, foto’s maken en zich vergapen aan de pracht en praal. Zorg ervoor dat je netjes je lichaam bedekt en je aan de regels van de tempel houdt. 

Bekijk hier de mooiste hotels van Vrindavan

Meer lezen over bijzondere plekken in Azië?

Lees verder over de leukste activiteiten om te doen in Ella, Sri Lanka of kijk hier voor alles wat je moet weten over de Transmongolië Express


Gastauteurs info
Schrijfster: Karin
Instagram: @kaatkeepsgoing
Website: kaatkeepsgoing.nl


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: