Ga je naar Australië, dan zijn er een paar dingen die je niet kunt overslaan. De grote highlight weet iedereen wel te vinden, maar juist de minder ontdekte plekjes zijn een bezoekje waard. In deze blog deel ik de mooiste plekken om te snorkelen in Australië!

(Tip: klik op de link in het artikel en de plaats wordt geopend in Google Maps, zo kan je de plek gelijk opslaan!)

Onze trip begon in Melbourne. Tegen de klok in zijn wij (nagenoeg volledig) langs de kust gereden richting Perth. We hebben veel mooie plekken gezien en op prachtige plekken gesnorkeld. In mijn vorige blog nam ik je mee naar de Hot Springs, dit keer neem ik je mee naar de onderwaterwereld van Australië!

Snorkelen in Australië

Snorkelen in Australië

Het betreden van de open wateren in Australië, vergen wat voorbereiding. Lees je ten alle tijden in over de plek waar je het water in gaat en lees altijd de borden bij de stranden en volg deze instructies op. SAFETY FIRST! Weet je bijvoorbeeld dat het zwemmen met wilde dolfijnen een strafbaar feit is? 

1. Whitsunday Islands 

De Whitsunday Islands zijn gelegen in het Great Barrier Reef en onze eerste plek waar we zijn gaan snorkelen in Australië. Vanuit Airlie Beach gaan er diverse organisaties richting de Whitsunday’s waarbij je kan snorkelen. Geniet van het verbazingwekkende koraal, evenals een enorm scala aan zeeleven met kleurrijke vissen, schildpadden (niet gegarandeerd), kokkels en veel meer. Whitsunday Island staat vooral ook bekend om de Hill Inlet: met een prachtig kleurenspel in het heldere zeewater een echte aanrader om op je to-do list te zetten.

De volgende drie snorkelplaatsen zijn gelegen in het Cape Range National Park waar entreegelden van toepassing zijn (in 2019 was dit $15 AUD per auto per dag). Afhankelijk van hoe lang je op elke plek blijft, zijn alle locaties in één dag te bezoeken. Heb je wat meer tijd en wil je nog meer mooie plekken zien. Kies dan voor een overnachting in dit National Park en kijk je ogen uit. 

2. Oyster Stacks 

The Oyster Stacks is een geweldige plek voor de ervaren snorkellers. Je kunt hier alleen snorkelen tijdens het hoogtij wanneer er voldoende water over het reef is. Om te weten wanneer het hoogtij is, raad ik je aan informatie in te winnen bij het Visitor Centre. Wees voorzichtig wanneer je hier het water in gaat, aangezien de kustlijn rotsachtig is met een aantal scherpe oesterschelpen. 

3. Turquoise Bay 

Je raadt vast wel waar de naam vandaan komt. Alleen een bezoekje aan Turquoise Bay is al de moeite waard. Een prachtig wit strand met een turquoise zee. Een perfecte plek voor beginners om hun snorkel vaardigheden te oefenen. Vanaf het strand loop je zo de zee in en snorkel je over zand en verspreidde stukjes koraal. De stroming heeft hier normaal gesproken niet zo veel invloed, maar check altijd even de omstandigheden. Heb je even genoeg van je duikbril en flippers, dan kan je hier ook gewoon heerlijk zwemmen, relaxen of zonnen.

snorkelen in australië

4. Bill’s Bay 

Gelegen aan het einde van de Robinson Street in Coral Bay, zorgen de beschutte wateren van Bill’s Bay voor een ideaal zwem- en fantastisch snorkelstrand. Groene, met vissen gevulde koraaltuinen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het strand. De gemiddelde waterdiepte is ongeveer 3 meter. 

Ayre’s Rock – een massieve koraalformatie die bij eb vanaf de kust te zien is – ligt op ongeveer 300 meter van het noordelijke uiteinde van Town Beach en kan worden bereikt via een lange duik of door een kajak te huren. Aangezien Bill’s Bay de aanlegplaats is voor de boten met glazen bodems, moet je rekening houden met het bewegende bootverkeer tijdens het snorkelen.

5. The Aquarium 

Een andere prachtige plek om te snorkelen in Australië aan de zuidwest kust is The Aquarium. Ca. 3 uur rijden ten zuiden van Perth. Ga er vroeg heen om te genieten van dit juweeltje. Parkeer de auto bij the Canal Rock of Smith’s Beach en wandel het laatste stuk naar deze plek. Het is geweldig om hier te snorkelen en te genieten van een overvloed aan vissen. Wanneer je toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoekje aan ‘the Canal Rock’ itself. Toeristisch, maar een erg mooi uitzicht!

Vergeet vooral ook het “Outer Great Barrier Reef” vlakbij Cairns niet. Deze plek is natuurlijk erg bekend om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld van Australië en mag dan ook zeker niet overgeslagen worden! 

Snorkelen in Australië

Vraag je je nou af waarom er geen prachtige foto’s van de onderwaterwereld bij zitten: onze GoPro en laptop werken niet heel goed samen. We hebben wat enkele foto’s op de telefoon kunnen krijgen, maar helaas is de kwaliteit niet fantastisch. Foto’s kunnen heel mooi zijn, maar het met eigen ogen zien, is nog veel indrukwekkender. Trek er op uit en ontdek het zelf!

Meer lezen over Australië?

Lees verder over waar jij het best kan zwemmen in natuurlijke hot springs in Australië of kijk hier voor alles over The Great Ocean Road

Over de auteur

Hi, ik ben Joanne. Momenteel voor een jaar op reis door Australië. Samen met mijn vriend Stephan ontdekken we hier geweldige plekken en beleven grootse avonturen. Dit avontuur deel ik graag met jullie in mijn blogs. Samen met het geweldige team achter Reiswijven hopen we een inspirerende website neer te zetten om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots! Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust even een berichtje! X

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *