Wanneer je op vakantie bent in Dubai of elders in de Verenigde Arabische Emiraten kan een bezoek aan de Sheikh Zayed moskee in Abu Dhabi niet ontbreken. Dit is een van de grootste moskeeën ter wereld en ontzettend indrukwekkend om te zien. In deze blog deelt gastblogger Kirsten alles wat je moet weten om de Sheikh Zayed moskee te bezoeken.

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Hoe kom je bij de Sheikh Zayed Moskee?

Wanneer je al in Abu Dhabi bent is het niet moeilijk om bij de moskee te komen. Vanaf Dubai is het echter nog 150 kilometer, maar het is desondanks zeker de moeite om deze afstand af te leggen. Hieronder lees je de opties:

Huurauto of taxi

De eerste mogelijkheid om Abu Dhabi te bezoeken is met de huurauto. Het is ongeveer 1.5 uur rijden en een rechte weg. Gevaarlijk is auto rijden hier niet. Wanneer je wel met eigen vervoer wilt gaan maar geen auto kan/wilt huren is een alternatief de taxi. Reken op ongeveer 60 euro per enkele reis.

Of boek hier een rondleiding door de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi vanuit Dubai

Openbaar vervoer

Een andere en meer betaalbare optie is het openbaar vervoer. Naast het metrostation van Ibn Battuta vind je het busstation van Dubai. Ieder half uur vertrekt hier een bus naar Abu Dhabi. Neem de bus met nummer E101, deze brengt je naar Abu Dhabi Bus station. De enkele rit van ongeveer anderhalf uur kost 25 AED (zo’n 6 euro). Het is ook mogelijk om vanaf dit busstation bus E102 naar Abu Dhabi te nemen, deze brengt je dan naar Mussafa Shabiya Bus Station. Vanaf beide stations neem je een taxi, deze rit duurt ongeveer 15 minuten.

Houd er rekening mee dat busnummers mogelijk in de loop der tijd gewijzigd kunnen worden. De meest up to date versie van busnummers en de bustijden vind je hier.

Waar moet je rekening mee houden als je de Sheikh Zayed moskee bezoekt?

  • De Sheikh Zayed moskee is iedere dag geopend van 09:00-22:00 uur, behalve op vrijdagochtend tijdens het gebed. Dan is de moskee gesloten. Het bezoek aan de moskee is helemaal gratis, je dient je alleen bij aankomst te registeren bij een machine.
  • Houd er rekening mee dat je als vrouw aan bepaalde strenge kledingvoorschriften dient te houden. Je dient tot aan je polsen en enkels bedekt te zijn en een hoofddoek te dragen. Bij de moskee kun je gratis een abaya lenen, dit is een lange ruimvallende jurk met hieraan een capuchon. Met deze abaya voldoe je in een keer aan alle kledingvoorschriften en deze kun je over je eigen kleding dragen. Deze is te leen in verschillende kleren. Een losse hoofddoek is overigens niet te leen, deze dien je zelf mee te nemen.

Wanneer je in de buurt bent van Abu Dhabi is het echt de moeite om een bezoek te brengen aan de Sheikh Zayed Moskee. Daarnaast kun je een bezoek aan de moskee ook combineren met bijvoorbeeld het Louvre Abu Dhabi of het Emirates Palace.

Lees hier ook alles over een stedentrip naar Dubai

Meer lezen over het Midden-Oosten?

Lees verder over backpacken in Iran of kijk hier voor alles over de Jebel Shams canyon in Oman


Gastauteurs info
Schrijfster: Kirsten
Instagram: @kirst_floris


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *