Wanneer je in Mexico bent, en zeker in de regio Yucatán, kun je een bezoek aan Chichén Itzá niet over slaan. De oude Maya stad is in 2007 verkozen tot een van de zeven moderne wereldwonderen. Gastblogger Kirsten deelt in dit artikel alles over het bezoeken van Chichén Itzá in Mexico

Goed om te weten voor je Chichén Itzá bezoekt

Chichén Itzá is elke dag geopend van 08:00u tot 16:30u. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk de plek te bezoeken om de ergste drukte van de tourbussen voor te zijn. Ook kan het overdag erg warm worden en is er weinig schaduw te vinden. Daarnaast is het aan te raden Chichén Itza niet op zondag te bezoeken, want dan mogen Mexicanen gratis naar binnen en is het dus extra druk. 

De entreeprijs is 242 pesos per persoon (11 euro).

Boek hier een tour naar Chichén Itzá inclusief bezoek aan Valladolid, cenote, tequilaproeverij en lunch

Hoe kom je bij Chichén Itzá?

Mocht je de beschikking hebben over een huurauto in Mexico, is Chichén Itzá goed te bereiken. Vanaf Valladolid is het ongeveer 45 minuten rijden en vanaf Merida een uur. 

Ook is het mogelijk om vanuit verschillende steden in Mexico met een tour Chichén Itzá te bezoeken, maar is wel prijzig (tussen de 45$-150$). Daarnaast ben je gebonden aan de tijden van de tour. Mocht je geen auto tot je beschikking hebben zou ik je adviseren de ADO bus te nemen vanaf Valladolid (ongeveer 2,50 euro).

Bekijk de leukste hotels in de omgeving van Chichén Itzá

Stukje geschiedenis van Chichén Itzá

Ondanks dat Chichén Itzá een oude stad is en dus bestaat uit verschillende complexen, staat het hoofdzakelijk bekend om de piramide van Kukulcán, ook wel El Castillo genoemd. Ten tijde van de Maya’s diende deze piramide als tempel voor de god Kukulcán. 

De piramide laat zien dat de Maya’s veel kennis hadden over de dagen en seizoenen. Zo heeft de tempel in totaal 365 treden, wat symbool staat voor het aantal dagen in een jaar. Op de dag dat de lente begint of op de dag dat het officieel herfst is laat de piramide een bijzonder verschijnsel zien. Door de stand van de zon vallen de schaduwen op een bepaalde manier op de trappen van de piramide. Door deze schaduwen lijken de trappen van de piramide te veranderen in kruipende slangen. Dit hebben de Maya’s gedaan aan eerbetoon aan de god Kukulcán. De naam van deze god betekent namelijk ‘gevederde slang’. 

Gids huren bij Chichén Itzá

Ik merkte dat tijdens mijn bezoek aan Chichén Itzá in Mexico ik de plek enigszins vond tegenvallen. Ik heb na mijn bezoek wat dingen gelezen over Chichén Itzá en de Maya geschiedenis is onwijs interessant! Achteraf heb ik dus spijt dat wij geen gids hebben genomen. Een privé gids is niet goedkoop, ongeveer 900 pesos (42 euro), maar wel de moeite als je alles uit de bezoek wilt halen. Bovendien kun je de kosten delen als je met meerdere mensen bent. De gidsen zijn niet te missen, deze vind je nadat je een entreekaartje hebt gekocht bij de ingang. 

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen in de omgeving van Valladolid? Klik dan hier (tba). Ook in Valladolid is meer dan genoeg te doen, wat vind je in deze blog (tba)!

Meer lezen over Mexico?

Lees verder over het tropische Isla Holbox in Mexico of kijk hier voor tips voor het bezoeken van Bacalar in Mexico


Gastauteurs info
Schrijfster: Kirsten
Instagram: @kirst_floris


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *