Au pair zijn in het buitenland, ik denk dat vrijwel iedereen er wel eens over heeft gehoord of nagedacht. Het is één van de manieren om geld te verdienen op reis zonder kost en inwoning te moeten betalen. Ik vertel je alle ins and outs over het au pair in Australië zijn en geef handige tips!

Hoe begin je? 

Er zijn verschillende manieren om een baantje als au pair in Australië te regelen. Zo kun je je aanmelden bij een organisatie. Zij zullen dan vrijwel alles voor je regelen en je plaatsen in een host family. Daarnaast is er de optie om zelf alles te regelen. 

Kom je in aanmerking om au pair in Australië te worden? 

Ik maak een kleine checklist voor je:

  • WHV (working holiday visa 417)
  • Ervaring met kinderen
  • Goed Engels
  • Rijbewijs en Internationaal Rijbewijs (ANWB +/- €25)

Dit zijn de vier belangrijkste punten. De eisen van een organisatie of van een host family kunnen afwijken. Zo wordt er soms naar een verklaring van goed gedrag gevraagd. Of zul je referenties aan moeten leveren.

Au pair worden via een organisatie

Wanneer je googled op au pair in Australië worden komen er verschillende organisaties naar boven. Zo vind je onder andere travelactive. De voordelen van werken via een organisatie bestaan voornamelijk uit de zekerheid die het je geeft. De organisatie zoekt een host family voor je, dit scheelt je een hoop tijd. Zit je niet op je plek? Dan kunnen ze je herplaatsen. En doordat er een contract bestaat ben je verzekerd van betaling. 

LET OP – ik heb hier zelf geen ervaring mee. Heb je vragen? Neem contact op met de desbetreffende organisatie. Of bezoek een van hun open dagen. 

Au pair in Australië worden op eigen houtje

Wanneer je het zelf regelt – net zoals ik – kun je dat makkelijk via een Facebook groep doen. Voor de meeste grote steden is er een aparte Facebook groep, let wel op dat daar ook alle baantjes in komen te staan vanuit de regio. ‘Au-pair in STAD / Australia’. In deze groepen worden zowel oproepen geplaatst door host families die op zoek zijn naar een nieuwe au pair als andersom. Zorg dat je het bericht volledig gelezen hebt voordat je er op reageert! Aangezien er geen organisatie is die voor je bemiddelt zul je zelf extra voorzichtig moeten zijn. Daarin is een duidelijke en eerlijke communicatie het belangrijkst. 

Ik raad je aan om te facetimen/Skypen met het gezin nadat jullie elkaar via de chat gesproken hebben. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je alle vragen die je hebt, hebt opgeschreven zodat je ze niet zal vergeten. Belangrijke vragen zijn:

  • Wanneer zorg je voor de kinderen en wanneer ben je vrij?
  • Wat houd je takenpakket in?
  • Wordt er van je verwacht dat je ook het volledige huishouden doet?
  • Hoe gaat de uitbetaling plaatsvinden? Contant of digitaal? Wekelijks of maandelijks? En hoeveel krijg je per week betaald?
  • Wat is er in de omgeving te doen?
  • Wat zijn de hobbies van de kinderen? Hoe groter de klik met de kids, hoe leuker je het zult hebben! 

Het salaris van een au pair in Australië

Als leidraad mag je uitgaan van een salaris van $300 per week. Dit gaat dan om 4/5 werkdagen waarbij je niet het volledige huishouden hoeft te doen! Mijn host family betaalde ook een percentage van mijn vliegticket (Perth ↠ Newman). 

Voordelen van het zelf regelen? Meer vrijheid, meer onafhankelijkheid. Zelf de keuze hebben op welke locatie je gaat werken. Nadelen? Geen zekerheid. Alles draait om duidelijke communicatie!

↠ Mijn allerbelangrijkste tip: voelt het niet goed? Dan niet doen!

Meer lezen over Australië?

Lees hier verder over 8 nog onbekende hotspots in Fremantle, Australië of kijk hier hoe jij kan dealen met heimwee tijdens het reizen.
Heb je meer vragen over hoe je dit allemaal regelt? Stel die dan vooral in de reacties!

Over de auteur

Hey, Ik ben Meintje. Sinds oktober 2019 backpack ik in mijn eentje door Australië. Via mijn blogs vertel ik jullie graag over mijn avonturen. Over de mooie en de minder mooie momenten. En over alle plekken die ik bezoek. Samen met team Reiswijven probeer ik andere reisliefhebbers te inspireren en op weg te helpen d.m.v. het delen van tips, hot spots en reisroutes! Vragen? Let me know! Liefs x

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *