Bergen is de twee na grootste stad van Noorwegen en ligt in het westen van het land. Doordat de stad zo westelijk ligt direct aan de zee, zit het klimaat niet altijd mee. Bergen staat er om bekend dat het de meeste dagen in het jaar regent. Maar dit moet je niet weerhouden om Bergen niet te bezoeken, want ondanks de regen is Bergen een gezellige, sfeervolle Noorse stad met genoeg leuke plekjes te ontdekken. Zowel binnen als buiten zijn er volop leuke activiteiten in Bergen te doen. Welke activiteiten dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

Bekijk hier de fijnste hotels in Bergen

7x activiteiten in Bergen, Noorwegen

Bergen was de laatste stop van een waanzinnige treinreis van het westen naar het oosten van Noorwegen. Lees hier verder over deze treinreis van Oslo naar Bergen.

#1 Ontdek de gekleurde huisjes bij Bryggen

Het bekendste plekje binnen Bergen zijn de gekleurde huisjes bij Bryggen. Wanneer je deze prachtig gekleurde houten huisjes zie met daarachter de bergtoppen van de bergen rondom de stad Bergen heen snap je direct waarom. De huisjes bij Bryggen zijn een uniek beeld van de stad. In de gekleurde huisjes zijn op dit moment verschillende winkeltjes en hotels te vinden. Maar tussen de houten huisjes zit een smal gangetje. Wanneer je dit gangetje inloopt kom je uit een soort binnenplaatsje achter de gekleurde huisjes en stap je voor je gevoel even terug in de tijd. Wil je nog meer ontdekken over de geschiedenis van deze gekleurde huisjes bij Bryggen? Dan is een bezoekje aan het Bryggens Museum de plek om heen te gaan.

#2 Geniet van het uitzicht van de berg Fløyen

De stad Bergen wordt omringt door 7 bergen. En de mooiste uitzichtpunten heb je vanaf boven op de berg van Fløyen. De top van de berg Fløyen kan je op verschillende manieren bereiken.

  • Je kan naar de top hiken. Aan het begin van de hike zijn er verschillende paden die je kan kiezen. Je kan ervoor kiezen om via het asfaltpad naar boven te lopen. Dit is de gemakkelijke weg. Maar je kan er ook voor kiezen om via een onverhard pad naar de top te lopen. Tijdens het lopen moet je zeker af en toe even achterom kijken en genieten van de uitzichten. Deze worden, naar mate je omhoog loopt steeds mooier. Via deze link kan je alle laatste informatie vinden over de hike naar de top en andere hikes rondom de berg Fløyen.
  • Je kan ook de top van de berg bereiken door middel van een trein, de Fløibanen. Deze trein is een unieke trein, want hij gaat stijl omhoog, direct naar de top van de berg. En onderweg word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de stad Bergen.

#3 Dwaal door de smalle en kleurrijke straatjes

Het centrum van Bergen bestaat uit smalle straatjes, en langs deze smalle straatjes vind je de mooiste en gezelligste kleurrijke huizen. Kortom, dwalen door deze straten is een must do activiteit in Bergen. Kom tijdens het dwalen door de smalle straatjes uit op de leukste, lokale winkeltjes of de gezelligste cafés om even op te warmen.

#4 Sta op de hoogste berg, Ulriken

De hoogste berg rondom Bergen is berg Ulriken. Ook deze berg kan je door middel van een hike beklimmen. Maar wil je je kuiten sparen? Dan kan je ook met een kabelbaan naar de top van de berg Ulriken.

#5 Geniet in het Byparken park

Noorwegen staat bekend om de natuur. En ook in de steden is de natuur dichtbij. Byparken is het centrale stadspark in Bergen. In de zomer kun je hier heerlijk op het gras neerstrijken om te genieten van de schaduw of van voor een picknick. In de winter is hier een schaatsbaan te vinden. En vroeg in de ochtend zie je lokals langs het water de eenden voeren. Kortom het Byparken park is een park waar in elk seizoen wel iets gebeurd.

#6 Bezoek de vismarkt en geniet van een vers visje

Noorse vis is een begrip over heel de wereld. En waar kan je dan het beste de verste vis eten? Juist, in Noorwegen. Bergen is een havenstad en de vers gevangen vis kan je direct kopen en proeven op de vismarkt. Dompel je onder in de Noorse keuken waar vis het belangrijkste onderdeel in is.

#7 Warm op bij Godt Brød

Wil je liever iets anders eten dan vis? Dan is Godt Brød de plek om neer te strijken. Hier vind je een van de lekkerste kaneelbroodjes van de stad. Maar ook wordt hier goede koffie geserveerd en verse belegde broodjes. Daarnaast is de sfeer bij Godt Brød ontspannen en fijn. Kortom een ideale plek voor de lunch of om even tussen de activiteiten in Bergen door op te warmen.

Meer stedentrips ontdekken?

Lees hier meer over een stedentrip in Stockholm of kijk hier voor de leukste activiteiten in Krakau, Polen.

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *