Ben je ooit in Perth (West-Australië) geweest? Dan heb je vast van Fremantle gehoord, of ben je er zelfs geweest. Ik sloot dit toeristische stadje aan de westkust in mijn hart en verbleef hier zo’n drie maanden, net als veel backpackers ben ik blijven plakken. Als ‘echte insider’ geef ik je tips over de beste winkeltjes en eettentjes in Fremantle die jouw reisgids níet beschrijft.

Here they come: the hidden gems – to spend your money – of Freo (zoals Fremantle genoemd wordt in de volksmond). 

8x Onbekende Hotspots in Fremantle (Freo) Australië

Shoppen in Fremantle, Australië

#1 The vintage Delhi

Verstopt in The Fremantle Markets, vlakbij de eettentjes vind je The Vintage Delhi, waar de mooiste 100 % zijden sjaals en kimono’s uit India verkocht worden en tientallen vintage Levi’s denims & skirts voor een erg klein prijsje. Daarnaast verkoopt ze riemen, tassen, een collectie nieuwe kleding in bohemian style en een hoop leuke cadeaus. De open persoonlijkheid van de eigenaresse maakt het af voor mij. Altijd vrolijk en altijd lief. in het weekend liep ik voordat ik naar de verse groenten en fruit markt ging in de Markets altijd even bij The Vintage Delhi naar binnen om te kijken of ik iets kon scoren, om inspiratie op te doen of om gewoon even met de eigenaresse te praten.

#2 Gelati & Sons

Voor goedkope groenten en fruit ga je naar Gelati & Sons, zo’n 10 minuutjes lopen vanaf The Fremantle Markets. Gelati is een Italiaanse kruiden winkel net buiten het centrum. Veel verse groenten en fruit voor een klein prijsje, echte Italiaanse pasta’s en andere originele Italiaanse producten. Veel verschillende soorten kaas, zo ook Nederlandse! Hiervan ligt de prijs dan wel weer wat hoger. Maar hé, na maanden in het buitenland te zijn is een bruine boterham met Nederlandse kaas het meer dan waard! Gelati leerde ik kennen via mijn (Italiaanse) vriend. De ‘Italiaanse community’ in Fremantle koopt haar producten hier dus ook, een goed teken lijkt me zo!

#3 Zero waste store

Verstopt aan de rand van het centrum van Freo vind je The Zero Waste Store, zij deelt een pand met The Raw Kitchen (genoemd in de Lonely Planet over West Australië). Een winkel vol metalen waterflessen, herbruikbare takeaway koffie koppen en een sectie met organic cosmetica. En mijn favoriet? De organic etherische olieen en de ‘bulk bar’. Potten met natuurlijke producten zoals klei soorten, verschillende olie soorten, 100% aloe vera etc. Oftewel allerlei producten om je eigen verantwoorde cosmetica en schoonmaakmiddelen te maken. Daarnaast hebben ze ook een hoop babyproducten gemaakt van verantwoorde producten.

#4 Ibizamoonphases

Tijdens de weekenden vind je een kleine markt kraam van Ibizamoonphases aan de Fremantle Market Streets. Hier worden handgemaakte bohemian sieraden verkocht. Van gemstone ringen tot bohemian oorbellen. Alles voor $10. Ik kocht hier afscheidscadeautjes voor meerdere vriendinnen die ik leerde kennen tijdens het reizen (denk aan een zilveren ring met een Moonstone en een turkooizen enkelbandje). De man achter de kraam maakt met iedereen een praatje en herkend je na je twee keer gezien te hebben. Altijd leuk wanneer er naar je gezwaaid wordt als je door de straat naar werk rent!

Eten & drinken in Fremantle, Australië

#5 Kuld Creamery

Gek op ijs? Nou, houd je hart maar vast want Kuld Creamery verkoopt craft organic dairy ice cream & vegan ice cream. De ijssalon is vlakbij de Fremantle Markets te vinden en lokt je naar binnen met de geur van hun huisgemaakte hoorntjes. (ik liep deze geur dan ook vaak watertandend achterna, oeps!) Geen talloze ijssmaken, maar een selectie van originele smaken die elke maand wisselen waar je mij wakker voor mag maken. Nog een voordeel? Veel van deze smaken zijn vegan! 

#6 Freo Social 

Verstopt tussen de oude gevangenis en The Fremantle Markets vind je Freo Social. Een Biergarten met live optredens. Lichtelijk hipster maar het doet me denken aan cafés van thuis, in Tilburg, en dat is stiekem wel heel fijn. Gezelligheid, goede muziek, lekkere hapjes en goed bier. Moet ik nog meer zeggen?

#7 La Cabaña

La Cabaña is een nieuwe Mexicaans taqueria*, te vinden vlakbij South Beach (een van de fijnste stranden van Freo). Een relatief klein restaurant met een prachtig terras. Voor mij doen alleen de vrolijke uitstraling, het fijne interieur en de swingende muziek het al. In Australië heb ik een passie ontwikkeld voor prachtige murals, muurschilderingen dus. Geen graffiti zoals wij hier veel onder viaducten hebben (de logo’s dus) maar échte kunst. Verspreid over Australië vind je prachtig beschilderde muren en op een van de wanden van La Cabaña vind je daar één van! En daarnaast gespecialiseerd in taco’s en burritos dus. Wat wil je nog meer? Lekker eten en een prachtig restaurant (perfect voor al je Insta  foto’s dus haha!)

*taqueria – een restaurant gespecialiseerd in taco’s en burrito’s.

#8 Bread in Common

Een uit de hand gelopen bakkerij, ik denk dat dat de beste manier is om Bread in Common te omschrijven. Een hip uitziend restaurant dat probeert hun impact op het milieu te beperken en eerlijke, ethische menu’s te maken. Again, verantwoord genieten dus!

Bekend maar toch de moeite waard

Plekjes die wél vernoemd worden in mijn Lonely Planet maar het benoemen & het bezoeken zeker waard zijn:

Jij ooit in Freo geweest en mis ik een van jouw favoriete hidden gems?
Laat jouw tip dan achter in de comments!

Meer lezen over Australië?

Lees verder over reizen door Australië of check onze Pinterest pagina voor het opdoen van nieuwe reisinspiratie!

Over de auteur

Hey, Ik ben Meintje. Sinds oktober 2019 backpack ik in mijn eentje door Australië. Via mijn blogs vertel ik jullie graag over mijn avonturen. Over de mooie en de minder mooie momenten. En over alle plekken die ik bezoek. Samen met team Reiswijven probeer ik andere reisliefhebbers te inspireren en op weg te helpen d.m.v. het delen van tips, hot spots en reisroutes! Vragen? Let me know! Liefs x

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *