Singapore is het kleinste maar naar mijn idee meest unieke land in Azië. In een relatief kleine omgeving wonen vele inwoners, maar de stadstaat van Singapore is zo ingericht dat het er comfortabel wonen is. Dit heeft als resultaat dat Singapore prachtig is vormgegeven. Alles klopt bijna in deze stad. Het metronetwerk is goed aangelegd, de wegen zijn ontzettend schoon en daarnaast wordt je omgeven door de meest prachtige ontworpen gebouwen. Kortom Singapore is een unieke stad die je zeker eens moet bezoeken. In deze blog zet ik 7 tips op een rij om Singapore te ervaren buiten de toeristische trekpleisters om.

Aankomst in Singapore

Wanneer je met het vliegtuig aankomt in Singapore kom je aan op misschien wel een van de mooiste vliegvelden van de wereld: Jewel Changi Airport. Je zult dit vliegveld wel kennen van de indrukwekkende ‘s werelds grootste binnenwaterval in het midden van het vliegveld, waar elk uur een mooie licht- en muziekshow te bewonderen is.

Dit vliegveld voelt ondanks de ruim 300.000 dagelijkse bezoekers bijna niet aan als een druk vliegveld omdat het er onwijs groot, goed georganiseerd en schoon is. Behalve de ontelbare winkels en restaurants is er ook een bioscoop aanwezig, een botanische tuin en heerlijke comfortabele stoelen om rustig te wachten op je vlucht. Wanneer je vliegt op of vanaf Jewel Changi Airport is het aan te raden om iets eerder naar het vliegveld te vertrekken, zodat je nog even wat extra tijd heb om het vliegveld te ontdekken.

Vanaf Changi Airport kan je gemakkelijk met de metro richting de stad zelf reizen. De metro is goedkoop, rijdt vaak en is de beste manier om je te verplaatsen door de stad. Auto’s zijn voor de bewoners duur, dus daarom is het ook lastig om een Uber of een Taxi te regelen. Kies voor het metronetwerk om snel en goedkoop de stad te ontdekken.

Bekijk hier alle hotels & hostels in Singapore

7x tips voor Singapore buiten de toeristische trekpleisters om

#1 Botanical Gardens

In de Botanical Gardens in Singapore ontsnap je even de stad. Je stapt in de Botanical Gardens een oase van rust binnen. Een groot en lang uitgestrekt park vind je hier. Met verschillende flora en fauna die je hier kan bewonderen wanneer je wandelt over de voetpaden. Maar dit is ook een geschikte plek om, net als de locals, even in de schaduw te ontsnappen aan de warmte van de stad. Neem een kleedje mee en wat te eten en geniet tijdens het heetste moment van de dag in de schaduw van de hoge en groene bomen.

#2 Singapore Zoo

Nummer 2 van de tips voor Singapore is het bezoeken van Singapore Zoo . Deze Zoo is uitgeroepen tot werelds beste dierentuin en dat is niet voor niets! Wanneer je door Singapore Zoo loopt heb je soms het gevoel alsof je midden in de natuur loopt. Het is en blijft nog steeds een dierentuin, maar de dierenverblijven zijn groots opgezet. Net als in de rest van de stad in de dierentuin schoon en ruim opgezet. Er zijn vele verschillende soorten dieren en ook vele dieren die je hier in Nederland niet snel zal vinden in de dierentuin.

Wij hebben gekozen om Singapore Zoo overdag te bezoeken met een regulier ticket. Maar je kan ook de dierentuin bezoeken tijdens een Night Safari of overdag kiezen voor een River Safari.

Boek hier je entreeticket voor Singapore Zoo

#3 Pulau Ubin

Pulau Ubin is een eiland gelegen voor de stad Singapore. Om naar Pulau Ubin te gaan moet eerst helemaal naar het uiterste einde van de stad reizen. Vanaf Changi Point Ferry Terminal pak je een klein bootje naar het eiland. Pulau Ubin ligt vlakbij de grens van Maleisië en het eiland staat bekend om zijn natuurlijke staat van het vroegere Singapore. Wil je dit vroegere Singapore beleven? Het gevoel krijgen van een oud vissersdorpje in prachtige natuur? Dan is Pulau Ubin te plek om naar toe te gaan.

Wanneer je op Pulau Ubin bent is het aan te raden om een fiets te huren. Als je van de boot afstapt heb je verschillende kleine fietsverhuur bedrijven waar je een fiets kan huren. De fietspaden en wegen op het eiland zijn duidelijk aangegeven op kaarten. Op de fiets kan je gemakkelijk en snel veel van het eiland zien. Wij hebben ook een aantal keer een hike gedaan. Wanneer een hike begint kan je daarvoor je fiets in een fietsenrek plaatsen en beginnen aan je hike.

#4 Chijmes

Wil je naar een plek waar je heerlijk drankjes kan doen en lekker kan eten? En wanneer de zon ondergaat de omgeving vol met kleine lampjes omgeven zijn? Dan moet je naar Chijmes. Chijmes is een binnenplaats rondom een kerk en een klooster. Nu is deze historische plek omgetoverd naar een plek vol met gezelligheid. En vergeet vooral ook niet even om je heen te kijken naar de prachtige kerk en gebouwen die er nog steeds staan!

#5 Geniet van een drankje en uitzicht bij rooftopbar The Screening Room

Wat niet kan ontbreken in de tips voor Singapore is het bezoeken van een rooftopbar. Wanneer je het beste uitzicht wil hebben over de torenhoge gebouwen onder het genot van een lekker drankje, moet je naar rooftopbar The Screening Room. De prijs die je betaald voor een drankje is bijna net zo hoog als de toren zelf, maar gelukkig maakt het uitzicht al een hoop goed!

Naast de rooftopbar Screening Room zijn er nog vele andere rooftopbars in Singapore. Kies een rooftopbar uit die het beste past bij je eigen wensen. Maar The Screening Room was mijn favoriet!

#6 Maxwell Hawker Centre

Zin in goedkoop en heel erg lekker eten? Dan moet je naar Maxwell Hawker Centre. Een Hawker Centre is eigenlijk een hele grote hal met allemaal kleine kraampjes waar je eten en drinken kan kopen. Kies het gerecht waar jij die avond zin in heb en verzamel met je reisgenoten om een grote tafel heen. Waar de rij het langste is, wordt het beste eten geserveerd. En meestal gaan die rijen erg snel. Dus is het het wachten wel waard! Er zijn ook kraampjes die een Michelin ster gewonnen hebben. Bijvoorbeeld bij Tian Tian Hainanese Chicken Rice. Een perfecte kans om goedkoop te genieten van een gerecht met een Michelin ster.

#7 Bugis Hawker Centre

De laatste van de 7 tips voor Singapore is wederom weer een Hawker Centre, namelijk Bugis Hawker Centre. Dit Hawker Centre is wat minder groot dan Maxwell Hawker Centre, maar met ook verrukkelijk eten! Het Bugis Hawker Centre zit midden in een winkelstraat en daarom is het hier de hele dag door gezellig druk.

Meer lezen over steden in Azië?

Lees verder over wat te doen in Phuket Old Town in Thailand of kijk hier voor 5 must do’s in de wereldstad Shanghai in ChinaBooking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *