Los Angeles in de VS is een grote bekende stad, voornamelijk omdat het aan de kust ligt en de zon altijd schijnt. LA is ook de stad van de Amerikaanse filmindustrie, dit sfeertje van de filmindustrie proef je dan ook door de gehele stad. Grote en prachtige zandstranden waarlangs de bekende out-door gyms in overvloed aanwezig zijn. Waar als je dat zelf zou willen, je ook even een flink je spierballen aan het werk kan zetten! Kortom, een stad waar veel te beleven valt. In deze blog deel ik welke 6 activiteiten in Los Angeles jij niet mag missen tijdens je LA trip.

Los Angeles was de laatste stop van onze drieweekse reisroute door Californië

Skyline Los Angeles

Praktische informatie

Los Angeles is een grote stad en zoals in heel Amerika, is de auto het belangrijkste vervoersmiddel. Dit heeft als gevolg dat Los Angeles ook een stad is dat bekend staat om zijn vele files. Een auto huren om alleen alles in Los Angeles te bezoeken is daarom af te raden. Je hebt veel files en relatieve korte afstanden kosten je veel tijd vanwege de verkeersdrukte. Je kan daarom een keuze maken om met het openbaar vervoer te gaan. Dit is zeker niet zo goed geregeld als in Nederland, maar de metro en bussen brengt je wel in de buurt van de onderstaande activiteiten in Los Angeles. En meestal een stuk sneller dan met de auto!

De 6 must do activiteiten in Los Angeles, Californië

#1 Het strand op bij Santa Monica

De eerste activiteiten van de 6 activiteiten in Los Angeles is toch wel het bezoeken van het strand bij Santa Monica. Santa Monica heeft een drukke en typisch Amerikaanse pier gelegen aan de kust. Op deze pier stopt ook de bekende route 66. Op de pier zijn verschillende winkels te vinden, maar ook een kleine kermis met verschillende attracties. Wil je in een van deze attracties? Dan kan je per attractie een ticket kopen.

Onder de pier ligt een prachtig en breed zandstrand waar een bekende out-door gym te vinden is. Een Muscle Beach zoals dat in Amerikaanse begrippen heet. Als je je eigen spierballen even wil trainen, kan je hier zelf even aansluiten. Maar kijken naar sportende mensen is ook een fijn vermaakt!

Daarnaast vind je parallel gelezen aan het strand een leuke boulevard. Een straat vol met leuke winkels en plekjes waar je heerlijk kunt eten. Deze boulevard is ook echt zeker het bezoeken waard. Kortom Santa Monica heeft een deel stad en strand te bieden.

#2 Fiets van Santa Monica naar Venice Beach

Op de pier van Santa Monica heb je de mogelijkheid om een fiets te huren. Er zijn verschillende verhuurbedrijven te vinden waar je een fiets kan huren. Bijna alle bedrijven verhuren dezelfde fietsen voor dezelfde prijs. Vanaf Santa Monica loopt een prachtig fietspad vlak naast het strand. Het enige wat je hoeft te doen in het fietspad volgen en je komt vanzelf uit bij Venice Beach.

Boek hier een elektrische fiets tour van Santa Monica naar Venice

Bij Venice Beach heb je het bekende skatepark en vlak langs het strand zijn er vele winkeltjes en marktjes te vinden. Persoonlijk vond ik Venice Beach een beetje tegenvallen. Maar de fietsroute was het des te meer waard!

#3 Bezoek het Hollywood Sign & Griffith Observatory

Wil je het mooiste uitzicht over Los Angeles? Dan moet je naar het Griffith Observatory. Zowel overdag als in de avond heb je hier een geweldig uitzicht over de stad. Wanneer het donker is zie je de gehele stad oplichten met allemaal straatverlichting. Overdag heb je de mogelijkheid om heel ver over de stad uit te kijken.

Vanaf het Griffith Observatory heb je al uitzicht over het Hollywood Sign. Maar wil je een ander of een beter uitzicht? Dan is een hike aan te raden. Je hebt verschillende hikes. Hikes die je een beter uitzicht geven op de letters Hollywoord. Maar ook een bekende hike die je naar de letters zelf brengt.

#4 Wandel door Los Angeles Down Town

In de meeste Amerikaanse steden is het centrum (Down Town) van een stad meer het zakelijke gedeelte van de stad. Maar een bezoekje aan Los Angeles Down Town brengt je een aantal jaren terug in de tijd. Hier proef je de mix van hoge gebouwen en een soort oude belevenis van de vroegere filmcultuur. Deze mix in verschillende sferen is een genot om te beleven.

#5 Loop over de Hollywood Boulevard

Misschien wel de echte must do activiteit in Los Angeles is zelf wandelen over de Hollywood Boulevard. Tijdens het lopen op de Hollywood Boulevard zie je natuurlijk de bekende sterren gelegen in de stoep, met handtekeningen van de beroemdheden uit de film- en muziekindustrie. Maar vergeet tijdens het wandelen ook niet om om je heen te kijken. Je loopt langs verschillende prachtige oude gebouwen, met de bekende neon verlichting. In deze prachtige oude gebouwen zijn vele restaurants, maar ook leuke winkeltjes te vinden.

#6 Bezoek Universal Studios

Wil je je weer even voelen alsof je een kind ben? Dan moet je als activiteit in Los Angeles een bezoek aan Universal Studios Hollywood of Disney World brengen. Wij kozen voor Universal Studios en wanneer je de ingang passeert kom je in een hele andere wereld terecht. Ik heb de hele dag met een grote glimlach rond gelopen van plezier. De tickets zijn duur, maar dit is het zeker meer dan waard.

Wanneer je Universal Studios bezoekt moet je de studiotour doen. Je stapt in een treintje en je verwachting is dat je rond gaat rijden. Maar de studiotour is veel meer dan alleen rondrijden over de filmsets. Er zijn ook verschillende 3D belevingen als mini attracties toegevoegd in deze tour. Alles wat te maken heeft met een film maken beleef jij in deze studiotour.

Daarnaast zijn er in het pretpark gedeelte van Universal Studios vele andere attracties te beleven die samenhangen met verschillende films. In prachtige 3D of 4D ervaringen zit je opeens midden in een film. Ook is een bezoek aan Zweinstein (Harry Potter) echt een must. Dit deel van het park is goed nagebouwd, het voelt alsof je zelf in een Harry Potter film terecht ben gekomen. In de attractie bij Harry Potter beleef je ook zelf een Zwerkbal wedstrijd.

Samenvattend is dit themapark prachtig aangekleed en alle attracties zijn een ultieme belevenis. Dus wanneer je een dagje meer de stad Los Angeles uit wil en de Amerikaanse ‘pretparkcultuur’ bleven, doe je hier goed aan.

Boek hier tickets voor Universal Studios Hollywood

Meer lezen over de Verenigde staten?

Lees verder over een eendaagse wandelroute door San Francisco of lees alles over Yosemite National Park in CaliforniëBooking.com

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *