Wie fan is van watervallen, zit in Bali goed! Zeker in de omgeving van Ubud en in het noorden van Bali vind je tientallen watervallen, de een nog mooier dan de ander. Omdat je ze (waarschijnlijk) niet allemaal af kunt, schreef ik een lijstje met mijn favorieten. Lees hier alles over de 6 allermooiste watervallen van Bali.

Tip: al deze watervallen zijn erg populair onder toeristen, dus het is aan te raden vroeg in de ochtend te gaan! Zo vermijd je de grootste drukte en heb je meer kans op mooie foto’s zonder anderen er op.

De mooiste watervallen van Bali

#1 Sekumpul + Fiji Waterfalls

Mijn persoonlijke favorieten waren absoluut de Sekumpul en de Fiji watervallen! Deze liggen goed verborgen in het noorden van Bali, waar je een mooie scooter tocht voor moet maken om ze te bereiken. Je mag deze watervallen alleen niet zonder gids bezoeken. Zodra je dichtbij de watervallen komt word je waarschijnlijk tegengehouden door locals, die je vertellen dat je een “pakket” moet kiezen en hiervoor moet betalen. Deze pakketten kunnen heel uitgebreid inclusief natuurlijke waterslide en lunch, maar wij kozen voor alleen een bezoek aan de watervallen. Hiervoor betaalden we samen 300.000 IDR (€19).

Boek hier een watervallen tour in de omgeving van Ubud

Vanaf dat punt zal een local voorop rijden en je begeleiden naar het startpunt. Dit laatste stuk is best wel smal en stijl, dus het is wel belangrijk dat je goed kunt scooter rijden. Voel je je hier niet comfortabel bij, kun je ook achterop bij een local. Aangekomen bovenaan de watervallen loop je eerst een heel stuk naar beneden, waar het uitzicht al prachtig is! De gids zal je eerst de Sekumpul waterval laten zien en daarna wandel je een stuk verder naar de Fiji watervallen. Beide spots hebben meerdere watervallen naast elkaar wat het een unieke verschijning geeft. Het is een prachtige plek en je zal dan ook geen spijt hebben als je deze bezoekt!

Adres: Sekumpul, Lemukih, Sawan, Kabupaten Buleleng, Bali 81171, Indonesië

#2 Tukad Cepung Waterfall

De Tukad Cepung waterval is gelegen op een bijzondere plek middenin de jungle, waar meerdere watervallen te zien zijn. Ze zijn het makkelijkste te bereiken vanuit Sidemen waar vandaan het zo’n 45 minuten rijden is. De entree bedraagt 15.000IDR (€1) pp. Deze plek is vooral bekend door de waterval die uit een rots lijkt te komen, waar als de zon er doorheen schijnt een bijzonder schouwspel ontstaat. Hier was het alleen zo druk dat ik die heb overgeslagen, maar de andere plekken in dit gebied zijn minstens net zo mooi!

Adres: Jl. Tembuku, Dusun Penida Kelod, Tembuku, Kabupaten Bangli, Bali 80671, Indonesië

#3 Tibumana Waterfall

De meest perfecte waterval qua vorm en kleur, is zeker de Tibumana waterval. Deze ligt op een half uurtje rijden van Ubud en is makkelijk te bereiken met de scooter. Je betaald een kleine entree prijs van 15.000 IDR (€1) per persoon waarna je een stuk omlaag moet lopen om de waterval te bereiken. Het helderblauwe water is heerlijk verkoelend en de omgeving prachtig groen. Ook hier geldt: wees op tijd, want na 10uur ‘s ochtends barst het er van de toeristen!

Adres: Jl. Desa Apuan, Apuan, Susut, Kabupaten Bangli, Bali 80661, Indonesië

Op zoek naar een rondreis Indonesië op maat?
Via Bali Travel stel je zelf je droomreis samen!

#4 Kanto Lampo Waterfall

Waarschijnlijk 1 van de meest gefotografeerde watervallen van Bali is de Kanto Lampo waterval. Ook deze ligt op maar een half uurtje van Ubud en is goed te combineren met een bezoek aan de Tibumana waterval. Hier betaal je een entree van 20.000 IDR (€1,33) pp. De muur van water geeft een bijzonder aanzicht en is daarom ook heel populair onder Instagrammers. Hier is de gekte zelfs zo erg dat als je niet op tijd komt, je in de rij moet staan om een foto te kunnen maken. Wij waren er rond 9 uur ‘s ochtends en toen waren er gelukkig maar 2 wachtenden voor ons, maar alsnog voelde het wel een beetje triest!

Adres: Beng, Kec. Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali 80581

#5 Munduk watervallen

In het noorden van Bali ligt het bergdorpje Munduk. De omgeving is prachtig en het is er heerlijk rustig. Zeker als je van de drukkere zuidelijke badplaatsen komt is het hier heel fijn even tot rust te komen. Binnenkort schrijf ik een blog met nog meer redenen waarom je het noorden van Bali niet mag overslaan!

Vanaf Munduk begint een wandelroute langs meerdere watervallen. Deze route is goed te doen en je zou in een uur of 3 het rondje gemaakt kunnen hebben. Hier hoef je je geen zorgen te maken om hordes andere toeristen, wat echt een verademing is vergeleken met de andere watervallen!

Adres: Jl. Kayu Putih – Munduk, Munduk, Kec. Banjar, Kabupaten Buleleng, Bali 81152

#6 Leke Leke Waterfall

De laatste maar zeker niet minste waterval van dit lijstje is de Leke Leke waterval. Deze vind je halverwege de weg van Ubud naar Munduk en de entree is hier 50.000IDR (€3,30) pp. Deze waterval is geliefd om de bijzondere vorm, die heel hoog en smal is. Hij is omringd door hoge rotsen en door veel groen, wat het een onwijs mooie omgeving maakt! Bereid je wel voor op een flinke afdaling en vanzelfsprekend ook weer een flinke klim om terug te komen.

Adres: Antapan, Kec. Baturiti, Kabupaten Tabanan, Bali 82191

Meer lezen over Bali?

Lees verder over de 6 mooiste stranden van Uluwatu op Bali of kijk hier voor de mooiste spots en activiteiten op de Nusa eilanden

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *