Seoul is de grootste stad van Zuid-Korea en ligt in het noordwesten van het land. Deze stad is de culturele en economische hoofdstad van het land en dat merk je ook direct zodra je er aankomt. Seoul is een drukke metropool met veel technische hoogstandjes, lichtreclames en moderne gebouwen. Je zou denken dat deze levende stad geen geschiedenis heeft. Toch is niets meer waar: het is een stad met veel traditie en historie! Door de hele stad verspreid vind je schitterende historische plekken, zoals boeddhistische tempels en traditionele wijken. In deze blog ontdek je zes bezienswaardigheden in Seoul die je niet mag overslaan. 

6x Bezienswaardigheden Seoul die je niet mag missen

#1 Gyeongbokgung Palace

Gyeongbokgung is de meest belangrijkste bezienswaardigheid van Seoul. Dit paleis is het belangrijkste paleis uit de Joseondynastie en is gebouwd in 1395. Dit paleis isDit paleis heeft een indrukwekkende toegangspoort: Gwanghwamum. Je kunt hier doorheen lopen en al een glimp opvangen van het paleis. Vanaf de Heungnyemun poort moet je entree betalen en kun je bezienswaardigheden van het paleis bekijken. Ook in dit paleis kun je op meerdere tijden een rondleiding boeken. Je kunt dagelijks (behalve op dinsdag) een bezoek brengen aan het paleis tussen 09.00 en 18.30.

is het belangrijkste paleis uit de Joseondynastie en is gebouwd in 1395. Dit paleis is

#2 N Seoul Tower

Op de Namsam berg in het midden van Seoul staat de N Seoul Tower. Deze toren is 236 meter hoog en daarmee het tweede hoogste punt van Zuid-Korea. Helemaal bovenin de toren zit een uitkijkplatform Vanaf dit platform heb je een 360 graden uitzicht over de stad.
De toren is dagelijks geopend van 10.00 tot 23.00. Je kunt daar een kaartje kopen, maar het is ook mogelijk om vooraf een kaartje te reserveren. Je kunt de toren bereiken via een pittige wandeling van 3 kilometer of met de kabelbaan. Vanaf de kabelbaan heb je ook nog een leuk uitzicht over de stad. Deze kabelbaan ligt vlakbij metrohalte Myeong-Dong. 

N Seoul Tower

#3 Changdeokgung Palace

Changdeokgung is een paleis in het district Jongno-gu. Het is gebouwd in 1405 en werd gebruikt voor officiële staatsceremonies. In 1592 is het paleis verwoest, maar gelukkig is het weer herbouwd in de originele staat. Het paleis staat bekend om z’n prachtige architectuur en de bijbehorende tuinen. Je kunt het paleis bezoeken en alle bijbehorende gebouwen. Andere prachtige plekken zijn de granieten brug en de toegangspoort. Het is mogelijk om een rondleiding te doen, maar je kunt het paleis ook op eigen houtje bezoeken. Changdeokgung is geopend van dinsdag tot zondag tussen 09.00 en 18.30 (in de wintermaanden kan het eerder sluiten). 

Changdeokgung
Changdeokgung

#4 War Memorial of Korea

De oorlog in Korea tussen 1950 en 1953 heeft veel sporen achtergelaten en is gebouwd om de oorlogsslachtoffers en veteranen te herdenken en tegelijk ook om oorlogen in de toekomst te voorkomen. War Memorial of Korea is gebouwd op het voornamelijke terrein van het leger. Het museum beschikt over zes tentoonstellingen en een grote buitententoonstelling. Het grootste gedeelte van dit indrukwekkende museum is gratis te bezoeken. Dit museum is wel echt een aanrader, want het geeft je ook gelijk veel meer inzichten over het Koreaanse perspectief op de band met Noord-Korea.

War museum

#5 Gangnam

Gangnam is de wijk in Seoul wat bekend staat om de K-pop. Hier zitten de grote platenlabels en hangen diverse K-pop sterren rond. Gangnam en K-pop is ontstaan in de jaren 90 en is een specifieke genre binnen de muziek. Bij ons werd K-pop pas bekend door het nummer Gangnam Style van PSY in 2012. Korea was hier ontzettend trots op en midden in de wijk staat een groot bronzen beeld van vijf meter hoog. In deze wijk vind je ook de K Star Road. Dit zijn kunstwerken in de vorm van beren met daarop de symbolische afbeeldingen van beroemde K-pop-artiesten.

Gangnam

#6 Myeong-dong

Myeong-dong is het belangrijkste winkelgebied van Seoul. Hier vind je de grote internationale merken en diverse (kleinere) Koreaanse merken. Ook vind je hier leuke etenstentjes en gekke cafés, zoals het kattencafé. Middenin in de drukke winkelstraten vind je hier ook de Myeongdong kathedraal. Deze kerk is gebouwd in 1898 en wordt nog steeds druk bezocht door de inwoners.

Meer lezen over Zuid-Korea?

Lees dan ook de blogs over de Demilitarized Zone Korea of over Busan. Wil je meer inspiratie op doen over Azië? Ontdek dan onze blogs over Maleisië of Thailand

Over de auteur

Hoi! Ik ben Evelien, 40u per week aan het werk als Online Marketeer, maar het liefst zou ik elke dag op reis zijn. Gelukkig heb ik 25 vakantiedagen en heel wat weekendjes om de wereld te ontdekken. Samen met het team Reiswijven hoop ik jullie te inspireren en te helpen bij het vinden van de leukste hotspots!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *