Altijd al willen ervaren hoe het zou zijn op de maan? Dat kan je zelf beleven in Joshua Tree National Park in Californië. Dit Nationale Park is een lang uitgestrekte woestijngebied met hierin de bekende Joshua Tree bomen. De rotsen en steenachtige bergen geven dit National Park de sfeer van een maanlandschap waardoor het een unieke plek is. Hier rij je kilometers rond, dwaal je door de bergen of maak je pittige hikes. Kortom, een bijzonder avontuur op een bijzondere plek! Ik deel 5 handige tips voor jouw bezoek aan Joshua Tree National Park.

Joshua Tree National Park Californië

Vervoer naar en in Joshua Tree National Park

Wanneer je Joshua Tree National Park wil bezoeken is dit het gemakkelijkste vanaf Los Angeles. Je kan naar Los Angeles rechtstreeks vliegen vanuit Amsterdam met KLM. Vanuit Los Angeles is het met een huurauto 2,5 uur rijden tot het National Park.

Wij besloten om Joshua Tree als een van de laatste bestemmingen te doen van onze reisroute door Californië. Deze route legden waf met onze gehuurde campervan dwars door de USA! De wegen rondom Los Angeles zijn erg druk, maar de weg naar Joshua Tree is gemakkelijk en ontspannen te rijden. Je krijgt op deze lange uitgestrekte highway wel echt het ultieme American Roadtrip gevoel.

Verblijven in Joshua Tree National Park

Er zijn twee mogelijkheden om in Joshua Tree National Park te blijven.

 1. Je kan er voor kiezen om net buiten Joshua Tree te verblijven, bijvoorbeeld bij het dorpje Yucca Valley. Het voordeel van in het dorpje overnachten is dat je winkels om je heen hebt en een mogelijkheid om in een hotel/motel te overnachten.
 2. Wil je meer het avontuur aan en kan je zelfvoorzienend overnachten? Dan kan je ook meer in Joshua Tree overnachten. Het voordeel van deze optie is dat je echt de mooiste overnachtingsplaats hebt in Joshua Tree die je maar kan wensen. Dit is echt een unieke ervaring. Het nadeel is dat er geen stromend water te vinden is in het National Park zelf, dus je moet zelf voldoende water meenemen. En helaas heb je geen wc’s met stromend water, maar compost wc’s.

Wij kozen voor de middenweg. Aan de rand van Yucca Valley vonden wij een camping, met nog wel stromend water maar ook de Joshua Tree bomen op de camping. Dus ook het prachtige uitzicht van het National Park op de camping. Wij verbleven op Black Rock Campground. Vanaf deze camping reden wij met onze campervan elke dag zo Joshua Tree National Park in. Daarnaast beginnen er vanaf Black Rock Campground ook een aantal hikes de natuur in.

Handig om mee te nemen naar Joshua Tree National Park

Een goede voorbereiding voor je verblijf/bezoek aan Joshua Tree is belangrijk. Vooral omdat het in dit National Park erg warm kan worden. Het heeft immers een woestijnklimaat.

 • Zonnebrand: In Joshua Tree schijnt bijna altijd de zon. Een extra laag zonnebrand kan met de felle zon geen kwaad.
 • Water: in het park zelf is er geen stromend water. En met de warme temperaturen is het fijn om voldoende water bij je te hebben. Neem altijd meer water mee dat dat je denkt nodig te hebben tijdens een hike.
 • Een dikke trui: wanneer de zon ondergaat kan het flink afkoelen. Dus een warme trui is geen overbodige luxe.
 • Vochtige doekjes: helaas hadden wij geen douche op onze camping, vanwege de schaarste aan stromend kraanwater. Met vochtige doekjes kan je jezelf toch zo schoon mogelijk houden zonder een douche.
 • Powerbank voor je telefoon en/of camera: er zijn ook nauwelijks campings te vinden met stroom. Dus een powerbank om je telefoon op te laden is geen overbodige luxe.
 • Een goede zonnebril: de zon schijnt fel en de omgeving is licht van kleur. Dit betekend dat ze zonnestralen flink weerkaarsen. Een zonnebril zorgt ervoor dat je fijn om je heen kan kijken! Een pet/hoed helpt je ook om wat meer schaduw in je gezicht te geven.

Prachtige hikes in Joshua Tree National Park in Californië

Het beste wat jij in Joshua Tree kan doen is wandelen door het park. Genieten van de omgeving en de bijzondere omgeving die deze woestijn te bieden heeft. De volgende prachtige uitzichtspunten/hikes mag jij zeker niet overslaan.

 • Keys View: het uitzichtpunt Keys View is gemakkelijk met de auto te bereiken. Je rijdt dwars door het National Park heen, steeds een beetje meer omhoog. Wanneer je bij Keys View aankomt ligt er een goed beloopbaar pad. Wanneer jij dit pad volgt kom je vanzelf op een bizar mooi uitzichtpunt uit. Op heldere dagen is het zelfs mogelijk om Mexico te zien liggen.
 • High View Nature Loop Trail: deze hike duurt ongeveer 1.5 uur. Deze hike loopt in een rondje dus halverwege de hike ben je op het hoogste punt. Tijdens deze hike loop je dwars door de woestijn heen en heb je op het hoogste punt een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap.
 • Lost Horse Mine: deze hike is wat langer, namelijk rond de 6,5 km en je doet er ongeveer 2 tot 3 uur over. Deze prachtige en lange hike brengt je naar het eindpunt bij een oude goudmijn. Tijdens deze hike loop je langs smalle zandpaden en veel mensen om je heen zie je niet. Je loopt met deze hike heerlijk door het landschap heen. De goudmijn is bijzonder, maar de hike er naar toe is misschien nog veel leuker.
 • Cholla Cactus Garden: dit is een korte hike (denk aan 20-30 minuten) door een prachtig landschap met alleen maar cactussen om je heen.
 • Discovery Trail: wanneer je deze trail loopt (duur ongeveer tussen de 30 en 45 min) kom je langs prachtige rotsen. Bijvoorbeeld Skull Rock en Split Rock. Tussen deze grote rotsen voel jij je even heel erg klein.

Er zijn naast deze bovenstaande 5 hikes nog vele andere hikes. De Park Rangers bij de Visitor Centra kunnen je goed advies geven welke hike er het beste bij je past.

Nog verder kijken?

Mijn vriend Tim heeft een prachtige video gemaakt met onze tips en belevenissen op een rij over Joshua Tree National Park Californië. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=jDZiYEMb_SE

Meer lezen over prachtige natuur in Californië?

Lees verder over de magie van Yosemite National park of kijk hier voor een bijzondere roadtrip naar Lake Tahoe

Over de auteur

Hoi hoi! Ik ben Judith en in het dagelijks leven fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn zijn de vele vakanties die daar bij horen, dus daar maak ik goed gebruik van. Als mensen aan mij vragen wat het mooiste is aan reizen, kan ik daar geen één passend antwoord op geven. Maar via Reiswijven kan ik jullie hopelijk meenemen waarom het reizen zo ontzettend gaaf en waardevol is! Samen met het team van Reiswijven willen wij jullie nog meer inspireren om de wereld over te reizen. Heel veel leesplezier op onze website!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *