Thuiszitten vanwege corona hangt ons een beetje de keel uit. Reizen kan niet meer, op bezoek bij vrienden en familie is minimaal en alle feestjes en festivals zijn geannuleerd of uitgesteld. Maar dat betekent niet dat de vakantie in 2020 niet meer door kan gaan! We hebben gekeken naar hoe je het tóch leuk kunnen maken thuis, zonder de RIVM-maatregelen te breken. Want als je niet naar een feestje toe kan, dan moet je er thuis maar een feestje van maken! Hoe doe je dat? Gastbloggers Carla & Jannieke delen 5 tips om zelf een festival sfeer te creëren in tijden van corona! 

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

5 tips om thuis een feestje te bouwen in tijden van Corona

#1 Locatie bepalen

Het helpt als je een tuin hebt. Heb je die niet, kan je vrienden of familie opzoeken die een tuin groot genoeg hebben om de 1.5 meter afstand regel te blijven hanteren. Lukt ook dit niet? Geen probleem! Een balkon is ook uitermate geschikt om de volgende tips op te kunnen uitoefenen. Ook geen balkon? De woonkamer is de volgende ideale plek om de tips in uit te voeren! Ramen open en je bent good to go. Wil je nog een stapje verder? Kijk of je een tent op kan zetten in de tuin of zelfs binnen. Pak je koffer in zoals je zou doen voor een festival en richt je tent helemaal in zoals je normaal ook zou doen. De voordelen: Schone wc’s en douches en een koelkast om je drankjes koud te houden! 

#2 Aankleding

Als je denkt aan het laatste festival waar je naar toe bent gegaan, dan denk je automatisch aan de vibe. Maar hoe creëer je een festival sfeer? Bestel leuke lampjes om op te hangen of pak de kerstlampjes uit de kerstdoos en hang die buiten of binnen op! Een leuk kleed op de vloer, in de tuin of op het gras voegt ook al veel toe. Wie weet heb je wel een leuk kleed gekocht op een afgelopen festival of reis die gelijk extra fijne herinneringen met zich mee brengt. Het ultieme gevoel van ontspannen doe je in een hangmat! Hang hem buiten op aan een boom of schuur of knoop hem aan de balustrade van je balkon. Of koop een standaard, die kan je zelfs in je huis zetten. Een beetje creativiteit en je bent er zo!  

Hier vind je meer leuke feestartikelen en partygadgets!

#3 Muziek

Een festival is niets zonder muziek. Het is een feit dat muziek sfeer met zich mee brengt. Aan verschillende soorten muziek heb je verschillende herinneringen die je terugbrengen naar die leuke tijden. Je kan de muziek gewoon binnen in je huis aan zetten, of een bluetooth speaker die je mee naar buiten kan nemen. Vergeet niet de buren in te lichten als je je muziek wat harder dan normaal aan zet! Wil je het samen beleven? Zet een livestream van jouw favoriete artiest aan en spreek met vrienden die dit thuis doen af dat zij hem ook luisteren. App intussen elkaar en doe net alsof je elkaar kwijt bent in de menigte. Maar vooral: dans alsof niemand je ziet! 

#4 Eten en drinken

Net zoals een festival niets is zonder muziek, mag eten absoluut niet ontbreken. Organiseer je een dag festival voor jezelf? Zorg voor leuke kleine hapjes tussen de middag, maar ‘s avonds hoort er wel echt festival food bij: maak een heerlijke burger met een lekkere frisse salade, stop wat nacho’s (met extra kaas want hee, je mag jezelf best verwennen) in de oven en zorg voor een lekker speciaal biertje, ginger ale of whatever floats your boat. Geen keukenprinses? Bestel bij jouw favoriete restaurant om het thuis te laten bezorgen! 

#5 Connecten met vrienden

Waar festivals vooral over gaan: het samenzijn! Toegegeven, het samenzijn gaat op dit moment wat lastiger dan voorheen. Maar dat betekent niet dat je samen niet kan genieten van je eigen georganiseerde, corona-proof festival! Je kan twee vrienden uitnodigen om het met je in real-life mee te vieren op gepaste afstand, maar dat is niet alles. Heb je een internetverbinding en een camera? Zorg voor een livestream! Nodig mensen uit op Zoom, Teams, Discord, Skype, er zijn genoeg platforms om met elkaar in connectie te komen. We doen het niet alleen! Het is belangrijk, juist in deze tijden dat we in contact blijven met elkaar. Het kan misschien niet fysiek, maar op deze manier blijf je de connectie houden! Deel dit artikel met je vrienden, zo kunnen ze zelf ook een festival-vibe creëren en heb je met z’n allen toch een corona-proof festival dit jaar! 

Geen vakantieplannen meer? Festivals gecanceld? Geen probleem! Met deze tips blijf je in contact met elkaar, heb je alsnog de feestjes waar je je zo op verheugd had en wie weet is het een blijvertje in jullie vriendengroep 😉

Meer lezen over een “staycation” ?

Lees verder over bijzondere overnachtingen in Nederland of bekijk de leukste strandtenten in Nederland


Gastauteurs info
Schrijfsters: Carla & Jannieke
Instagram: @my_tricycle
Website: www.mytricycle.nl


Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Reiswijven?
Kijk dan bij contact hoe je ons het beste kunt benaderen!

Over de auteur

GASTAUTEUR / Wij nodigen regelmatig gastbloggers uit om een blog te schrijven voor Reiswijven. Zo kunnen we van veel verschillende reizigsters hun mooiste avonturen verzamelen en hier met jullie delen. Wil jij ook een keertje meeschrijven? Kijk dan bij contact hoe je ons kunt benaderen!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *