De Filipijnen is met zijn 7641 tropische eilanden een waar paradijs. Welk eiland je ook bezoekt, je zult gegarandeerd de mooiste strandjes en een prachtig helderblauwe zee tegen komen. Vanaf Coron en El Nido zijn er beide dagtours te boeken langs verschillende mooie spots. Maar nog veel unieker om te doen in de Filipijnen is een 3 daagse expeditie van Coron naar El Nido (of andersom)! Deze waanzinnige tour geeft je een heus Expeditie Robinson gevoel en zal een avontuur zijn om nooit meer te vergeten! In deze blog vertel ik je er alles over.

Alles wat je moet weten over de expeditie

Welke touroperator is het beste voor de Filipijnen expeditie?

Wij deden deze tour met El Nido Paradise en we kunnen deze absoluut aanraden! Alles was onwijs goed geregeld en de crew was super behulpzaam en vriendelijk. De groep bestond uit maar 12 personen waardoor er genoeg ruimte was op de boot voor iedereen. De gids (Tom) was een aardige Franse jongen die al jaren deze tour doet en de overige crew waren lokale jongens die duidelijk veel plezier hebben in hun werk! Niets is teveel gevraagd en het voelde dan ook echt alsof we 3 dagen op ons wenken bediend werden.

Andere touroperators die deze expeditie aanbieden zijn onder andere Buhay Isla, TAO Philippines en Big Dream Boat Man. Allen bieden ongeveer hetzelfde programma aan, maar verschillen iets in luxe van de boot en dus ook de prijs. Lees jezelf goed in en maak de keuze die het beste bij jou en je wensen past!

Check deze video voor een mooie impressie van de expeditie!

Wat zijn de kosten voor een 3 daagse expeditie in de Filipijnen?

Wij betaalden voor de expeditie €300 per persoon. Dit is inclusief 2 nachten verblijf, 3 heerlijke maaltijden per dag en onbeperkt koffie, thee, water en andere drankjes. Ook mag je gebruik maken van snorkel sets en kano’s. Alles word super goed verzorgd door de crew en je zult aan niks te kort komen!

Waar slaap je tijdens deze expeditie?

Deze expeditie is een waar avontuur, en verwacht daarom geen luxe hotel om in te slapen! In de 2 nachten verblijf je op prachtige strandjes waar verder helemaal niemand is, en je slaapt in twee persoons hutjes op het strand. Ondanks dat dit erg primitief is, sliepen wij prima! Het bijzondere eraan is absoluut het uitzicht op de oceaan, vooral tijdens zonsondergang en zonsopkomst wat echt de mooiste waren die we ooit hebben gezien.

Welke eilanden in de Filipijnen bezoek je tijdens de expeditie?

Het complete programma van de drie dagen is als volgt:

FIRST DAY : 
DEPART CORON 
1- DITAYTAYAN ISLAND LONG BEACH
2- DITAYTAYAN ISLAND SAND BAR 
3- CULION ISLAND, ARAW BEACH 
4- CULION ISLAND, LUBOG CAMPSITE

DAY 2:
1- INAPUPUAN VILLAGE, FISHERMEN VILLAGE
2 LINAPACAN ISLAND, DOUBLE NWEBE, CLIFF JUMPING 
3 MALINGAD ISLAND/ COBRA ISLAND
4 CAGDANAO ISLAND 
5 LINAPACAPAN ISLAND, BALENBEM CAMPSITE

DAY 3: 
1- LINAPACAN ISLAND, BULAWIT VILLAGE, TORTLE SPOT
2- KALA CALA ISLAND
3 TACLING ISLAND
4 DARACOTON ISLAND, SHIP WRECK
ARRIVAL  TENIGIBAN (EL NIDO)

Doe jij liever een eiland tour langs de mooiste stranden en lagunes van 1 dag in de Filipijnen? Boek dan één van de eilandhop tourtjes vanuit El Nido

Hoogtepunten dag 1

Op dag 1 van deze Filipijnen expeditie vertrokken we vroeg in de ochtend vanaf de haven in Coron. We maakten kennis met de groep en de crew en kwamen na een tijdje varen aan bij de eerste stop. Dit was meteen een waanzinnig mooi strandje met een lange witte zandstrook. Het water is kraakhelder en dit voldeed dan ook meteen aan het paradijslijke beeld wat je verwacht van de Filipijnen! Hierna bezochten we nog een mooi strand waar we konden snorkelen en tot slot kwamen we aan op de plek waar we gingen overnachten.

Nadat iedereen zich gedoucht en opgefrist had, genoten we van de prachtige zonsondergang en kregen we een heerlijk diner voorgeschoteld. Na het eten stak de crew een kampvuur aan waar omheen iedereen zich verzamelde en genoot van de rust en een drankje!

Hoogtepunten dag 2

Dag 2 begon met een heerlijk ontbijtje verzorgd door de crew. Net als alle andere maaltijden was het weer enorm uitgebreid en super smakelijk. Hierna vertrokken we weer met de boot om op avontuur te gaan. We bezochten meerdere eilandjes waar we konden snorkelen en brachten een bezoek aan een lokaal dorpje. Hier konden we zien hoe de mensen hier leven en kregen we een kijkje in het lokale schooltje. De kinderen voerden een paar liedjes op voor ons waarna we hen een donatie gaven om het schooltje te kunnen verbeteren. Een erg bijzondere ervaring!

Hoogtepunten dag 3

Op de laatste dag gingen we vroeg op om schildpadden te spotten! Deze laten zich alleen zien als het water nog koel genoeg is rond de kust, daarna zwemmen ze naar diepere wateren. Daarom ging de wekker om 6:30 en vertrokken we 7:00 om te gaan snorkelen. Al snel zagen we de eerste schildpad voorbij zwemmen die we konden bewonderen terwijl we met hem mee zwommen. Anderen zagen even verderop nog een keer een schildpad, maar die hebben wij zelf net gemist. Ik denk dat als je er nog vroeger bent, je meer kans hebt om er meer te spotten omdat ze nu al bezig waren met hun tocht naar de diepere wateren.

Als laatste stop bezochten we een scheepswrak waar we wederom konden snorkelen. Het wrap ligt redelijk ondiep en is daarom goed te zien met het blote oog. Tussen de scheepsresten groeit mooi koraal en zwemmen allerlei gekleurde vissen waardoor het een bijzonder spektakel is. Rond 4uur ‘s middags kwamen we aan land in El Nido en was het avontuur afgelopen. We namen afscheid van de groep en de crew en ze brachten ons nog netjes naar het hotel in El Nido. Het was een avontuur om nooit meer te vergeten en absoluut aan te raden voor iedereen die de Filipijnen bezoekt!

All drone shots made by our boat friend André!

Meer lezen over Azië?

Lees verder over de 6 mooiste stranden op Uluwatu, Bali of kijk hier voor wat jij kan doen in Ao Nang (Krabi, Thailand)

Over de auteur

Hi! Ik ben Marcella, oprichtster van Reiswijven. Van 2019-2020 maakte ik een prachtige wereldreis samen met mijn vriend en sinds 2022 wonen we op het tropische Bali. Hier heb ik onwijs veel mooie verhalen over te vertellen, wat ik op deze website met jullie deel. Samen met het team achter Reiswijven creëer ik inspirerende reisblogs om andere reisliefhebbers te helpen met tips, reisroutes en de leukste hotspots in zowel binnen- als buitenland!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *