Wat zouden we tegenwoordig toch moeten zonder technologie en onze telefoons? Ook tijdens het reizen zijn er veel handige apps beschikbaar die je kunnen helpen om je reis gemakkelijker te maken. We zetten onze 12 favoriete reis apps voor je op een rij!

12x De beste reis apps

#1 Google Translate

Hoe normaal het voor ons ook is om een aardig woordje Engels te spreken, dit is niet overal ter wereld het geval. Daarom is het handig als je wat basis woorden in de lokale taal gereed hebt om je verstaanbaar te maken. Als je geen zin hebt om altijd een tastbaar vertaal boekje bij je te dragen, is daar gelukkig Google Translate. Hiermee kun je vooraf de gewenste taal downloaden zodat deze altijd offline beschikbaar is. Bij mij staat er bijvoorbeeld standaard “no coriander please” vertaald bovenaan!

#2 Maps.me

Via Maps.me kun je overal ter wereld de weg vinden, ook als je geen internet hebt! Je kunt hiermee namelijk gebieden of hele landen downloaden waardoor ze offline beschikbaar zijn. Het grootste voordeel van Maps.me in vergelijking met Google Maps, is dat op deze kaarten ook punten staan als “best view of …”, “secret entrance to… ” of punten waarop de entree kosten etc al staan aangegeven. Erg handig!

#3 Booking.com / Hostelworld / Airbnb

Booking,com , Hostelworld en Airbnb zijn de meest gebruikte apps voor het boeken van een verblijf. Deze apps lijken ons erg vanzelfsprekend, want wie reist zal toch ook elke avond een bed om in te slapen willen hebben!

#4 Skyscanner

Voor de goedkoopste vliegtickets gebruiken wij altijd Skyscanner, je staat soms versteld van het verschil in prijzen op de verschillende sites! Let wel op dat ze je cookies opslaan en daardoor de prijs het ene moment ineens een stuk duurder kan zijn dan een uur daarvoor. Verwijder daarom altijd je cookies of boek je vlucht uiteindelijk vanaf een andere telefoon of laptop

#5 XE Currency

Met vreemde valuta is het soms lastig omrekenen, zeker als je net ergens aankomt of juist eindelijk gewend was aan de valuta van je vorige bestemming. Met de XE Currency app kun je ter plekke omrekenen hoeveel iets kost of check je of de prijs die ze je vragen wel eerlijk is.

#6 Rome2Rio

Een handige app om je reisroute te bepalen is Rome2Rio. Voer je begin en eindpunt in en ze laten je alle beschikbare opties zien! Sommige tickets kun je ook gelijk vanuit de app boeken, wat erg handig is.

#7 TravelSpend

Deze app zul je misschien niet snel gebruiken als je maar een paar weken op vakantie bent, maar voor langere reizen is deze ideaal! Op TravelSpend voer je al je gemaakte kosten in, onderverdeeld in categorieën. Zo hou je een duidelijk overzicht van wat je dag budget is en of je op bepaalde dingen misschien zou kunnen besparen.

#8 Polarsteps

Niet alleen leuk voor het thuisfront, maar ook voor jezelf is het bijhouden van je reis via Polarsteps de beste manier. Hierop zie je precies de route die je aflegt en kun je foto’s en verhaaltjes plaatsen bij elke step. Eenmaal thuis kun je ook heel gemakkelijk een fotoalbum laten maken via de app, onwijs leuk als aandenken!

Wil je je foto’s die je gemaakt heb tijdens het reizen mooi bewerken voor het fotoalbum of de socials? Dit kan eenvoudig, mooi en snel aan de hand van Presets. Reispackers heeft een aantal mooie Presets ontwikkeld. Lees hier verder over ‘What are Presets‘ precies zijn en ontdek hoe eenvoudig je je eigen reisfoto’s nog mooier kan maken!

#9 Reisapp BZ (buitenlandse zaken)

Omdat veiligheid tijdens reizen heel belangrijk is, is het aan te raden de reis app van Buitenlandse Zaken te downloaden. Hierop kun je je bestemmingen als favorieten opslaan en alle actuele reisadviezen bekijken. Ook is het verstandig om je via deze app aan te melden bij de ambassades van de landen waar je heen gaat. Zo krijg je direct een melding wanneer er iets aan de hand is in het gebied waar je doorheen reist.

#10 GGD Reist Mee

Voor gezondheidsadviezen is de app van de GGD ideaal! Voor alle mogelijke ziektes en ongevallen staat er uitgebreid advies en tips om op je bestemming zo goed mogelijk geholpen te worden wanneer je ziek of gewond raakt. Ook vind je hier noodnummers en ambassade informatie van het land waar je bent

#11 TripAdvisor

Voor de handigste tips op het gebied van activiteiten, excursies en restaurants gebruiken wij altijd TripAdvisor. Met vele recensies kun je goed uitzoeken wat het beste bij jou en je wensen past!

#12 Uber / Grab / Gojek

Op een aantal plekken in de wereld kun je in plaats van een tuktuk of taxi beter 1 van bovenstaande opties kiezen om je te vervoeren. Uber is waarschijnlijk algemeen bekend, dit werkt erg handig met creditcard betaling en je ziet precies waar de chauffeur zich bevindt. Gojek werkt hetzelfde, deze app wordt vooral in Indonesië gebruikt en is daar de goedkoopste optie. Grab is nog een soortgelijke app en vind je door heel Azië. Ook kun je er eten of zelfs boodschappen door laten bezorgen!

Op zoek naar meer handige reistips?

Lees verder over inpak tips voor je reis of bekijk deze handige tips als je voor het eerst solo gaat reizen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *